Felcsút kért 11 milliárdot és megkapta - kiderült mit építettek belőle

A pénzt eredetileg ifjúsági sportszállásra szánták, a szállodát most „felnőttbarátként” hirdetik.

Újabb méregdrága építménynek adott otthont Felcsút. A 444 szerint ugyan túl nagy hírverést nem csaptak neki, de egy „felnőttbarátként” (vagyis gyerekzsivajtól mentesként) hirdetett négycsillagos szállodát építettek mintegy 11 milliárd forintból. E meghatározás már csak amiatt is érdekes, mert a költséget fedező taopénzt eredetileg ifjúsági sportszállásra szánták.


Az Orbán Viktor által alapított, valamint Mészáros Lőrinc kuratóriumi elnöksége alatt működő Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány az első beadott tervében azt közölte: „a Felcsúti Center pályán a rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében szükségesnek tartjuk az Ifjúsági Sport szálláshely megépítését. A Szálláshely közvetlen a Center szomszédságában épül fel, ezáltal is biztosítja az ide érkező vendégek kényelmes kiszolgálását.” A Magyar Labdarúgó-szövetséghez beadott tervekben az is szerepel, hogy „ifjúsági sportszálláshelyet építetünk akadémiai edzőtáborozáshoz. (...) Az ifjúsági sport szálláshely a hazai és nemzetközi utánpótlás korú sportolók edző táboroztatásához illetve a mérkőzések lebonyolításához szükséges szálláshelyeket biztosítja.”

Ennek a költségei eredetileg másfél milliárd forintról indultak, aztán két éve a G7 már 11 milliárdról írt. A 444 szerint elvileg ez a beruházás készült el most jókora csúszással, csakhogy a végeredmény nem éppen ifjúsági szálláshely lett, a Hotel Pancho büszkén hirdeti, hogy ők bizony nem látják szívesen a legfiatalabbakat. Emellett még az ára is borsos, például hétvégére egy szobát 60 ezer forintért kínálnak.