Robbant a hír: most meg egy magyar egyetem lángol, a tűzoltók számos egysége érkezett a helyszínre

# Kigyulladt a Semmelweis Egyetem

Vasárnap délután tűz ütött ki a budapesti Semmelweis Egyetem területén, jelentette a 24.hu. A tűzoltók számos egysége érkezett a helyszínre, hogy megfékezzék a lángokat.

A portál információi szerint a tűz egy átjárórészben csapott fel a pulmanológiai épület hátsó részén. A katasztrófavédelem budapesti szóvivője, Kisdi Márk Máté megerősítette a tűzeset tényét.

Kisdi Márk Máté elmondása szerint a tűzoltókat a VIII. kerületbe riasztották, akik három vízsugárral kezdték meg a mentést. A két épületet összekötő zárt folyosón mintegy 40 négyzetméteren kapott lángra a berendezés.

Az esemény körülményeiről és a tűz okairól egyelőre nincsenek részletek, de a tűzoltók gyors és hatékony beavatkozása reményt kelt a károk minimalizálására és a helyzet ellenőrzés alá vonására.

Az egyetem képviselői egyelőre nem tettek közzé hivatalos nyilatkozatot az esettel kapcsolatban. A tűzoltóság további vizsgálatokat és az eset körülményeinek tisztázását tervezi a jövőben. A tűzeset nyomán bekövetkezett anyagi károkról, valamint esetleges sérülésekről vagy áldozatokról egyelőre nincsenek hivatalos információk. A helyszínen tartózkodókat és az egyetem dolgozóit arra kérhetik, hogy maradjanak nyugodtak és hagyják szabad utat a mentő- és tűzoltóegységeknek.