3 milliárd forintot osztott szét az Orbán kormány egyetlen tollvonással: Semjén Zsolt vadásztársaságához is jutott belőle

## Magyar Falu Program: Hogyan osztották el az idei támogatásokat?

Az idei évben, a tavalyi összeghez képest, szerényebb, 3 milliárd forintos keretet osztottak szét 1405 nyertes között a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében – közölte a Népszava összesítéséből. A támogatottak között továbbra is túlsúlyban vannak az önkéntes tűzoltó egyesületek, polgárőrök és faluszépítő szervezetek. Az alapítványok 17 százaléka sporttal, főként labdarúgással kapcsolatos projektekre kapott támogatást. - számolt be róla a 24.hu

A pályázók négy kategóriában nyújthattak be kérelmet: ingatlanberuházásra és gépjárműbeszerzésre maximum 7 millió forintot kaphattak. Eszközbeszerzésre és programszervezésre legfeljebb 2 millió forintot osztottak ki a sikeres pályázóknak.

A sikeresen pályázó vadásztársaságok aránya 4,6 százalék volt. A Népszava jelentése szerint a nyertes vadásztársaságok között megtalálható volt a Semjén Zsolt KDNP-s miniszterelnök-helyettes által elnökölt Gánti Vértes Vadásztársaság is, amely idén 7 millió forintos támogatást nyert. A miniszterelnökségi sajtóiroda kérdésére válaszolva közölték, hogy a vadásztársaság a nyert összegből tervezi régi, műszakilag hibás gépjárművét lecserélni. Hozzátették, hogy a társaság már tavaly is pályázott, de akkor forráshiány miatt elutasították őket.

Az összesítés alapján az alap pénzeiből 280 millió forint, a teljes összeg 9,4 százaléka került a Fidesz-KDNP politikusaihoz vagy hozzájuk közel álló személyekhez köthető szervezetekhez. Ez a felvetés tovább erősíti a politikai kapcsolatok és a támogatások elosztása közötti összefüggéseket.