350 ezer forintért pirosarany - a legdurvább beruházás amit idén látni fogsz!

Az elmúlt napokban Nyíracsád városa hírértékű események közé került a médiában, nem kis részben Hadházy Ákos, a független politikus figyelemfelhívó posztja miatt. Az önkormányzat által kezdeményezett "Szegregált élethelyzetek felszámolása érdekében megvalósítandó komplex programok Nyíracsádon" című projekt körüli furcsaságokra hívta fel a figyelmet, amelyekről a közvélemény eddig nem volt tudomásában.

A posztban Hadházy Ákos egy olyan projektről számol be, melynek keretein belül elképesztő árakon szerepelnek bizonyos termékek, például pirosarany, bors és húsleveskocka, melyek összesen 350 ezer forintba kerültek. Ezek a kiadások méltatlannak tűnnek egy olyan programhoz képest, melynek célja a szegregált élethelyzetek felszámolása és komplex megoldások megvalósítása Nyíracsádon.

A posztban említésre kerülnek továbbá más, kérdéseket felvető részletek is. Például egy gasztronómiai rendezvény, ahol az elképesztő árú alapanyagok felsorolása és használata váltotta ki az érdeklődést a nem Fideszhez tartozó képviselők körében. Az univerzális polgármester részéről pedig hideg teremben tartott drogprevenciós előadás és digitális átállás tanfolyam került kiemelésre, melyeknek helyszíne és körülményei további kérdéseket vetnek fel az események körül.

A posztokban szereplő információk alapján látható, hogy a Nyíracsád önkormányzata által kezdeményezett projektekkel kapcsolatban komoly kérdések és aggályok merülnek fel. Hadházy Ákos szavaival élve, ezek a részletek „életképek” a projektek végrehajtásának hátteréről és költségvetéséről. Az ellenzéki képviselők ígéretet tettek arra, hogy alaposan megvizsgálják a 200 millió forintos költségvetés sorsát, ami remélhetőleg választ ad majd a nyilvánosságban felmerült kérdésekre és aggályokra. A jövőben várhatóan további részletek derülnek majd ki a projektekkel kapcsolatban, melyek segíthetnek az esetleges szabálytalanságok tisztázásában és a felelősök azonosításában.