Tombol a kampány - Magyar Péternek öltöznek a Tisza Párt rajongói

A Magyar Péter által belakott Tisza Párt vasárnapra, Debrecenbe meghirdetett nagygyűlésének szervezői arra biztatják a résztvevőket, hogy bátran érkezzenek az eseményre „Magyar Péter style” öltözetben, azaz fehér ingben/felsőben, farmernadrágban és fehér sportcipőben. A szervezők szerint a politikus stílusjegyévé vált, de azért lássuk be, mérsékelten eredeti kombó erősítheti „összetartásunkat és közös elkötelezettségünket a társadalmi változások iránt”; azonban a tüntetés Facebook-eseményének leírásában hangsúlyozzák, hogy a Magyar Péter Facebook-oldalának közösségétől eredő „kreatív kezdeményezés” fakultatív, a rendezvényen „az öltözet szabadon választható”.

A május 5-én két órára, a debreceni Kossuth térre meghirdetett rendezvény egyébként hangsúlyosan az anyák napjára lett felhúzva, a leírás szerint a „meghitt, inspiráló délutánon

az anyaság minden szépségét és kihívását ünnepeljük. Az anyaság során betöltött szerepek sokrétűségére szeretnénk rávilágítani és azokat megünnepelni. Ezen a különleges napon szeretnénk támogatást és elismerést nyújtani minden anyának, miközben hangot adunk a nőket érintő legégetőbb társadalmi problémáknak.”

Csütörtök délelőttig 1700 ezren jelezték, hogy részt vesznek az eseményen, további 4600 ember pedig érdeklődését fejezte ki.