A magyar település amely díszpolgárrá választotta Mészáros Lőrincet - egész életművével hozzájárul a település fejlődéséhez..

Felcsút díszpolgári címét Mészáros Lőrinc, a településsel szoros kapcsolatban álló nagyvállalkozó vehette át. A kitüntetést Felcsút polgármestere, Mészáros László, az ünnepélyes átadáson kiemelte, hogy ezt a címet olyan személy kapja meg, aki meghatározó mértékben hozzájárult a község fejlődéséhez és jó hírnevének növeléséhez.

Mészáros László elmondta, hogy Mészáros Lőrinc neve szorosan összefonódott Felcsúttal, és számos fejlesztés, beruházás és társadalmi felelősségvállalás köthető hozzá. A polgármester kiemelte Mészáros Lőrinc karitatív tevékenységét és lokálpatrióta szemléletét, amely a térség fellendítésére, az ott élők életszínvonalának javítására és jólétének előmozdítására irányul.

A Mészáros Csoport közleménye szerint a helyi képviselő-testület ezzel a kitüntetéssel köszöni meg Mészáros Lőrincnek, hogy vállalatcsoportja nem csupán karitatív tevékenysége mellett, hanem lokálpatriótaként is kiemelt figyelmet fordít a térség fejlődésére. A közlemény kiemeli, hogy Mészáros Lőrinc hozzájárult Felcsút hazai utánpótlás-nevelés és futballélet központtá válásához, például a Pancho Aréna és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia létrehozásával.


A Mészáros Alapítvány és a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány által nyújtott támogatások segítségével a vállalkozó jelentős összegeket fordított a helyi és környékbeli fiatalok oktatására és jövőjük elősegítésére. Az eseményen Mészáros Lőrinc is beszédet mondott, hangsúlyozva, hogy Felcsút és a Vál-völgyi térség szívügye számára, hiszen itt nőtt fel. A vállalkozó emellett két másik határon túli település, Eszék és Csíkszereda díszpolgári címével is büszkélkedhet, ahogyan a Mészáros Csoport közleménye rámutat.