Az eddigi legdurvább Bayer írás jelent meg: sajnos ezek a gyáva patkányok soha nem...

Két nappal előző írása után újabb véleménycikkel jelentkezett a Magyar Nemzetben Bayer Zsolt, a Fidesz egyik alapítója. A publicista két napja takonygerincűként, dupla nullaként írt Varga Judit volt férjéről, akinek akkor még leírta a nevét is, péntekre viszont, a Hajdú-féle Varga Judit-interjú után ez már elmaradt.

Ahogy arról Bayer korábban is írt, úgy most is kitér rá, hogy körülbelül tíz éve tudják, miként viselkedett Magyar a most már volt feleségével, de hogy mit kell kibírnia Vargának, az csak most derült ki igazán.

„A mama tönkretette a papát, ezért most mindketten börtönbe fogunk menni, ti pedig intézetben fogtok felnőni. Hát ezt. Például ezt. S egy ”embert„, aki késsel járkált a házban, egy ”embert„, aki öngyilkosságot színlelt – sajnos ezek a gyáva patkányok soha nem ölik meg magukat –, egy ”embert„, aki elhitette vele, hogy semmire sem alkalmas, semmire sem jó, semmire sem képes. Ő, a nő – illetve csupa nagybetűvel: A NŐ –, aki diplomát szerzett, megtanult több nyelven beszélni, hegedült, focizott, szült három gyereket, s mindezek mellett még arra is maradt ideje, energiája, hogy szép legyen” – írja a cikkben Bayer arról, mit is kellett Varga Judit beszámolója szerint eltűrnie a volt igazságügyi miniszternek.

Magyart végig csak az „ember”-ként emlegeti, csimaszként, pondórként hivatkozik rá, és Robespierre-hez hasonlítja, Karinthy Steinmannjához. „A Steinmannokból lesznek rosszabb esetben a diktátorok. Akik zsarnokságukat rendes viszonyok között a házaséletben élnék ki. Egészen eddig ez is abban élte ki. Volt felesége, áldozata most mondta el ennek a pokolnak a részleteit. És most, éppen most döntött úgy a mi Steinmannunk, hogy Robespierre akar lenni”.

Varga Judit március 27-én volt a Frizbi TV-n vendége, ahol hosszasan beszélt Hajdú Péternek rossz házassága részleteiről, a bántalmazásokról, amiket elmondása szerint megélt. Volt férje erre március 29-én reagált: azt írta, hogy nem akarta kiteregetni a házasságukat, de volt felesége többször is megütötte őt, ököllel és lábbal is, bizonyos eseteknél tanúik is voltak.