Hangosan hallgatták Magyar Péter beszédét, amikor megjelent a rendőrség

**Balatonalmádi: A Fidesz Frakció Gyűlése És Az Előzetes Biztonsági Intézkedések**

A Balatonalmádi területén zajló események felkavaró hullámokat váltottak ki a helyi lakosság körében. A városba érkező Fidesz frakció ülése számos előzetes biztonsági intézkedést von maga után, amelyek egyesek szerint túlzottnak tűnnek.

Az előzetes biztonsági intézkedések között szerepelt az útlezárás, amelynek értelmében a szálloda környéke bizonyos időszakokban zárva tart a közönség előtt. Ez a döntés számos kritikát kapott, különösen azért, mert érinti a helyi lakosok mindennapi tevékenységeit és mozgásszabadságát.

A helyzet tovább bonyolódott, amikor a gyűlés helyszínén egyes politikai nézeteiket nyilvánosan kifejező emberekre jelentős rendőri jelenlétet irányítottak. Az egyik esetben két busznyi rendőr érkezett a momentumosokhoz, akik egy padon hallgatták Magyar Péter interjúját. Ez az esemény újabb aggodalmakat vetett fel a helyi közösségben, különösen amiatt, hogy a gyülekezési jogokat kérdőjelezhető módon korlátozhatták.

Szecsődi Andrea egy Facebook-posztban számolt be a történtekről:

Almádiba érkezett a fidesz frakció. Padon ültem egyedül. Barátok odébb beszélgettek. Ez állítólag gyülekezési törvénybe ütköző... Hangosan hallgattuk Magyar Péter beszédét a főtéren. Aztán együtt hallgattuk a rendőrséggel. Jöttek két busszal....