Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-

Bayer Zsolt publicista élesen reagált David Pressman amerikai nagykövetnek a botrányos ünnepi beszédére. A Magyar Nemzet információi szerint Tényi István közérdekű bejelentéseket tett a három legfőbb közjogi méltósághoz, ami Pressman kijelentései miatt történt.

David Pressman beszédében rendszámtáblák és a CEU miatt kritizálta a magyar kormányt, valamint a sajtó függetlenségével és a szuverenitásvédelmi törvénnyel kapcsolatos aggályait is megosztotta. A nagykövet aggodalmát fejezte ki a magyar média helyzete miatt, és szerinte Magyarország békepárti álláspontja az oroszpártisággal ér fel. Ezt követően Pressman még azt is állította, hogy az Egyesült Államok törődik Magyarországgal, miközben Orbán Viktor alaptalanul állítja, hogy az Egyesült Államok megpróbálja megbuktatni a kormányát.

Bayer Zsolt azonban nem hagyta szó nélkül Pressman kijelentéseit, és egy velős írásban válaszolt. Szerinte Pressman "egy sötét, aljas, nyomorult gazember", és úgy fogalmazott, hogy "Mit képzel ez magáról? Takarodjon haza!"

Ezekkel a szavakkal Bayer Zsolt egyértelművé tette elégedetlenségét a nagykövet szavait illetően, és keményen bírálta azt az álláspontot, amit a beszédben megfogalmazott. A vita továbbra is folyik, ahogy az érintett felek egyre élesebben fogalmazzák meg álláspontjukat ebben az érzékeny kérdésben.