Bezúzták a Fidesz-iroda ablakát, polgárőrök őrzik a környéket

Négy polgárőr vigyázta a rendet szombaton este fél hét körül a szegedi Deák Ferenc és Victor Hugo utcák sarkán. Azt nem árulhatták el, miért vannak ott, de amikor erről kérdeztük őket, gyanúsan a néhány tízméterre található helyi Fidesz-iroda felé tekintgettek, aminek ablakát a megyei lap, a Delmagyar.hu szerint péntekről szombatra virradóra törték be.

Szándékosan dobhatták be a pártirodát, mert épp a Fidesz-feliratot találták el. A járda még kora este is tele volt üvegszilánkkal, két, biciklijét toló lány épp ottjártunkkor, járművüket megemelve sétált el az iroda előtt. A megyei lap úgy tudja, hogy a helyszínre rendőrök is érkeztek, és vizsgálat indult az ügyben

A szegedi Fidesz-irodát időről időre bedobja valaki, egy emlékezetes eset volt, amikor 2022 júliusában – másfél héttel azt követően, hogy a kata-törvény ellen tüntetők órákra elfoglalták a Belvárosi hidat – Molotov-koktéllal dobták be a kirakatot.


Az esetről néhány hónappal később a város közgyűlésén vitázott is Botka László polgármester és a helyi KDNP-frakció elnöke, Haág Zalán, utóbbi szerint ugyanis az önkormányzati propagandagépezet működése következtében akarták felgyújtani az irodát.