Ciki: A tulajdonos cégei bajba kerültek miután az elvált Mészáros Lőrinc lányától....

A magyar klubfutball Orbán Viktor lovagi tornája. Ha egy tulajdonos kiesik a pikszisből az a pályán is megmutatkozik.

Mi történt? Az utolsó pillanatban is próbálnak szponzort vadászni, hogy jövőre elindulhasson a Haladás a másodosztályban – írta meg a hvg.hu.

A háttérben egy anyagilag iszonyatos bukást hozó stadionépítés, az önkormányzatok kivéreztetése és az is meghúzódik, hogy a tulajdonos cégei bajba kerültek miután az elvált Mészáros Lőrinc lányától. A Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. többségi tulajdonrésze, 60,41 százaléka Homlok Zsolté, ő volt a férje Mészáros Lőrinc egyik lányának, Ágnesnek. A frigy alatt építőipari cégei rendre kaptak állami megrendeléseket.

Kontextus. A Szombathelyi Haladás pár éve még a magyar első osztályban focizott, jelenleg azonban a másodosztály 13. helyén foglal helyet, a csapat

legutóbbi öt meccséből négyet elvesztett, egy pedig remizett.

Ám ez nem a legnagyobb probléma a klub háza tájékán. A Szombathelyi Haladás Kft. nem kapta meg a következő szezonra vonatkozóan a bajnokságban való részvételhez elengedhetetlen licencet. Az indoklás szerint a klub nem felelt meg az MLSZ által támasztott pénzügyi kritériumoknak.

Az indoklásban a reklámbevételek elmaradása a legfontosabb ok, ami alapján az Elsőfokú Licencadó Bizottság nem látja kellően alátámasztottnak a „vállalkozás folytatásának elvét”

– olvasható a közleményükben.

Merre tovább? Lejátssza a bajnokságból hátramaradt két meccsét a Szombathelyi Haladás – ahhoz képest előrelépés ez, hogy a hét közepén a szurkolói fórumokon még arról volt szó, annyira nincs pénz, hogy lehet, még a rendezési költségeket sem tudják kifizetni.

Az viszont továbbra sem biztos, hogy a következő szezonban el tud-e indulni Mészáros Lőrinc egykori vejének csapata az NB II-ben.