Ez durva: Bencsik András: Patkánylelkületű tömegek követik Magyar Pétert

Megjött a patkányfogó – ezt a címet adta Magyar Péterről szóló véleménycikkének Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője.

A saját lapjában megjelent írást a hamenlni patkányfogó történetének felevenítésével kezdte, aki köpenyes idegenként érkezett, és jó pénzért vállalta, hogy megszabadítja a várost a patkányoktól, majd ezt meg is tette, de utána a gyerekeket is eltüntette. Mindehhez hozzátette, hogy „kutatók szerint a hamelni patkányfogó a halált jelképezi”.

Majd gyorsan át is tért a mára, mondván most nekünk is „lett egy patkányfogónk, akit nyüzsögve követnek az emberi mértéket és erkölcsöt nem ismerő avagy megvető patkánylelkületű tömegek”. Ez a patkányfogó Magyar Péter szerinte. „Fújja ez a mi patkányfogónk a sípját, járja a várost, és megbabonázva követi őt a tömeg. Követi és lelkesen átkozódik, mert gyűlölete a rend és a tisztaság iránt felülír minden józan számítást. Nem zavarják a mai patkányfogó viselt dolgai, nem törődik azzal, hogy ez a sípos ember valójában egy szörnyeteg, nem is hiszi el, amit tett, nem hajlandó az igazsággal szembenézni, mert mindent felülír e tömeg tagjaiban a csatornalakók ősi gyűlölete minden iránt, ami odafenn van” – írta.

Felvetette, hogy Magyar ügynök is lehet: „ez a patkányfogó talán nem is olyan spontán módon jelent meg a pesti utcákon, hanem akár egy jól felépített ügynök is lehet, aki hosszú ideje gyűjtögette az információkat baráti és családi körben, hogy aztán ezek értékesítésével szerezzen magának jó pozíciót egy új hatalmi játszmában”. „A magyar demokrácia intézményrendszere mindeddig sikeresen ellenállt a külső beavatkozási kísérleteknek. Budapest egyetlen közteréből sem sikerült Majdant csinálni, de most mintha a düh és a gyűlölet olyan hajtóerőnek bizonyulna, ami talán megrepeszti a demokrácia védelmi berendezéseit. Ha elég sok őrült gyűlik össze, és a sokaságban kellő számban vannak jelen gazemberek is, akikhez gondos kezek fegyvert is eljuttatnak, ki tudja, mi sülhet ki ebből…” – figyelmeztet. És mégis kinek az ügynöke? Hát az Egyesült Államoké és David Pressmann nagyköveté Bencsik olvasatában.

Ráadásul szerinte van „a történetben egy ördögien logikus motívum. Akit nem zavar Magyar Péter árulása, amit a szerettei ellen követett el, aki ennek ellenére őt olyan vezérnek tekinti, aki győzelemre vezeti őket a gyűlölt rend ellen, azt sajnos más szörnyűségre is rá lehet venni. Emlékezzetek a Majdan térre, és emlékezzetek arra is, hogy utóbb kiderült, vastagon benne voltak abban a véres puccsban az amerikaiak. Ez a mosolygós nagykövet se tévesszen meg benneteket.

Magyar Péter szombat délutánra hirdetett tüntetést, 13.30-től gyülekeznek a résztvevők, majd a Kossuth térre vonulnak.