Felderítő drónok köröztek Magyarország felett - megszólalt a honvédség

# Figyelmeztetés a Honvédségtől: Felderítő drónok köröztek Magyarország felett

Vasárnap felderítő drónok jelentek meg Magyarország légterében, a Magyar Honvédség figyelmeztetést adott ki az eset kapcsán.

A Honvédség honlapján vasárnap közzétett közleményük szerint felderítő drónok bukkantak fel a hazai légtérben az elmúlt napokban. A jelenségről szólva a katonai szervezet kiemelte tevékenységüket és felszerelésüket a légterek védelmében.

A Magyar Honvédség rendelkezik többféle drónnal, melyeket a vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár használ, beleértve a Raven típusú felderítő eszközöket is. A közlemény szerint a katonák rendszeresen gyakorolnak ezekkel az eszközökkel, hogy biztosítsák azok hatékony használatát.

A közlemény emellett megemlíti, hogy a Raven típusú felderítő drónok alkalmazását a pilóták fejlesztették tovább, aminek egy képgaléria is tanúskodik.

A Magyar Honvédség nem részletezte a felderítő drónok pontos számát vagy tevékenységének okait, de kiemelte a rendszeres gyakorlatozás fontosságát az esetleges veszélyek elhárítása és a honvédelmi feladatok hatékony végrehajtása érdekében.

A felderítő drónok megjelenése egyre fontosabb téma a modern hadviselésben és a nemzetbiztonság területén, és a Magyar Honvédség aktív szerepet vállal ezen a területen, hogy biztosítsa az ország határainak és légtérének biztonságát.