Menczer Tamás teljesen kiakadt: Ezeknek elment a józan eszük

Menczer Tamás Facebookon osztotta meg gondolatait az orosz–ukrán háborúról. Kifejtette, hogy vannak, akik különböző érdekek miatt a háború folytatását támogatják, és ezáltal háborúpártiak, ugyanakkor Magyarországnak ennek ellenére is ki kell tartania békepárti álláspontja mellett.
Menczer Tamás szerint Magyarországnak ki kell tartania a békepárti álláspontja mellett, és ez csak a magyar emberek támogatásával lehetséges – közölte az MTI. A politikus arról beszélt, hogy miért háborúpártiak a vezetők, vagy a vezetők jelentős része.

Ugye, mondhatnánk azt, talán ahogy a faluban is mondták, hogy ezeknek elment a józan eszük. És egyébként ne zárjuk ki, hogy egyes embereknél ez valóban meg is történt. De a többségnél nem ez a helyzet

– mondta a politikus.

Úgy vélekedett, hogy egészen hideg politikai és/vagy gazdasági számítás vezeti őket, amikor a háború folytatását akarják. Vannak, akik úgy gondolják, hogy politikai érdekük fűződik ehhez, és vannak olyanok, spekulánsok, különböző NGO-k vagy pénzügyi körök, amelyek pedig gazdasági érdek miatt akarják a háború folytatását.

Megemlítette, hogy az amerikai külügyminiszter mintha tett volna egy olyan megjegyzést, hogy az Ukrajnának szánt amerikai támogatások 90 százaléka visszajut az amerikai fegyvergyártóknak.

Tehát ezek nem buta emberek, legalábbis a többség nem az. Menczer szerint ezek pontosan tudják, hogy miért háborúpártiak, de Magyarországnak ki kell tartania a békepárti álláspont mellett, és ez csak a magyar emberek támogatásával lehetséges.