Háború indul? - Kemény üzenetet küldött Magyar Péternek Dobrev Klára

Magyar Péternek üzent Dobrev Klára: Mi nem kalandorok vagyunk

A DK európai parlamenti listavezetője szerint a szociáldemokrata–zöld-koalíció az egyetlen olyan erő az ellenzéki oldalon, amely nem csupán le akarja váltani Orbán Viktor rendszerét, de azt is tudja, mit fog utána csinálni.


Bár nem ejtette ki a nevét, félreérthetetlen üzenetet küldött Magyar Péternek Dobrev Klára a DK–MSZP–Párbeszéd ellenzéki összefogás kampányrendezvényén Egerben.

A DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője a rendezvényen úgy fogalmazott, 2022-ben „nem az ellenzéki összefogás bukott meg, csak az önfeladás vallott kudarcot”, és az, hogy az ellenzéki egységbe hagytak éket verni.

Ám – mint mondta – a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd az elmúlt években egyszer sem adta fel a küzdelmet Orbán Viktorral és a Fidesszel szemben. Ő úgy gondolja, hogy koalíciójuk ma már olyan erős politikai közösség, amely nélkül nem lehet az Orbán-rendszert leváltani. Aki ezt nem érti meg, az a jelenlegi hatalmat támogatja.

„Nem kalandorok, politikai celebek vagyunk, hanem megbízható baloldali erő, mely tisztességes, igazságos, európai Magyarországot akar, és készen áll a kormányzásra” – fogalmazott Dobrev. Ehhez szerinte megvannak a támogatók is, bár nem ők a leghangosabbak, de ők azok a milliók, akik összeszorított foggal tűrnek mindennap.

Dobrev ezután minden egri választót arra kért, hogy Pál Györgynek, a DK–MSZP–Párbeszéd közös polgármesterjelöltjének szavazzon bizalmat.