Jakab Péter hazugsággal vádolja Vona Gábort, és állítja, meghívták a DK árnyékkormányába

Jakab Péter, a Nép Pártjának elnöke nem kímélte a kritikát a Partizánnak adott interjújában, különösen Vona Gáborral szemben. A politikus elmondta, hogy eredeti csatlakozása a Jobbikhoz annak idején annak köszönhető volt, hogy ez volt az egyetlen párt, ami kimondott bizonyos alapproblémákat.

Kifejezetten kritikusan beszélt Vona Gáborról, a Jobbik volt elnökéről, és azt állította, hogy Vona becsapta őket azzal, hogy 2018-ban azt állította, az országgyűlési jelöltjeik között végzett felmérések alapján a választási győzelem meglesz az ellenzéki kooperáció nélkül. Jakab úgy véli, hogy Vona és csapata blöffölt, és ha az összefogás néhány körzetben megvalósul, akkor a Fidesz nem szerezhetett volna kétharmadot 2018-ban.

Az ellenzéki előválasztásról szólva Jakab azt mondta, hogy fideszesek és Fidelitas-tagok szavaztak Márki-Zay Péterre. A Jobbik aktivistái szerint a fideszesek szavaztak, amelyet Jakab kijelentései alátámasztanak.

A beszélgetés során kiderült, hogy a Demokratikus Koalíció meghívta Jakabot az árnyékkormányba, belügyminiszteri posztra, de ő visszautasította az ajánlatot. "Én nem vagyok DK-s" - mondta Jakab, hozzátéve, hogy nem akar csak egy kis rész a DK nagy tortáján.

Jakab szerint a Fidesz legyőzéséhez több párt összefogása szükséges, és bár elismeri a kormánypárt családpolitikában tett lépéseit, úgy véli, hogy a határon túli magyaroknak nem szabad a magyarországi listákra szavazniuk. A politikus hangsúlyozta, hogy szélesebb és összehangoltabb ellenzéki összefogásra van szükség a változás eléréséhez Magyarországon.