Szijjártó bejelentette: Kína gyárközpontjából heti négy repülő indul Magyarországra

Budapest és Kuangcsou között új légi járat indul: Magyarország újabb mérföldkövet ért el a kínai kapcsolatokban

Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, újabb fontos bejelentést tett a magyar-kínai kapcsolatok terén. A China Southern Airlines, Kína egyik vezető légitársasága, hamarosan heti négy alkalommal közlekedő járatokat indít Budapest és Kuangcsou között. Ez a lépés tovább erősíti a két ország közötti gazdasági és kulturális kapcsolatokat, és újabb lendületet ad a már meglévő együttműködésnek.

Kuangcsou, mintegy 15 millió lakosú város, nem csupán Kína egyik jelentős gazdasági központja, hanem a keleti világ gyártásának is színtere. Kuangtung tartomány székhelyeként olyan nagyvállalatoknak ad otthont, mint például a világ legnagyobb elektromosautó-gyártója, a BYD, valamint olyan óriásoknak, mint a Huawei, a ZTE, a Sunwoda és az Eve Energy. Ezek a vállalatok már jelen vannak Magyarországon is, és a mostani lépés újabb lehetőségeket teremt számukra a két ország közötti üzleti kapcsolatok szélesítésére és elmélyítésére.

A bejelentés azt jelenti, hogy összesen heti tizenhét légi járat közlekedik majd Magyarország és Kína között, ami azt jelenti, hogy Magyarország abszolút listavezetővé válik a közép-európai térségben e tekintetben. Ez a tény pedig nem csupán a gazdasági szempontból jelentős, hanem hozzájárulhat a turizmus és a kulturális kapcsolatok fejlődéséhez is.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy ez a lépés újabb erőforrást és mérföldkövet jelent a magyar-kínai együttműködésben. A két ország közötti kapcsolatok elmélyítése és szorosabbra fűzése mindkét fél számára előnyös lehet, és a közös üzleti és kulturális lehetőségek további kiaknázását teszi lehetővé.

A Budapest és Kuangcsou közötti új repülőjárat nem csupán egyszerű utazási lehetőséget kínál az utasoknak, hanem lehetőséget teremt az üzleti és kulturális kapcsolatok szélesítésére és elmélyítésére is. Ezáltal Magyarország és Kína között egyre szorosabb és kiegyensúlyozottabb partnerség alakulhat ki, ami hosszú távon mindkét ország számára előnyös lehet.