Keményen leszólta Magyar Pétert Gulyás Gergely

Gulyás: Magyar Péter minden tisztességes ember számára nemkívánatos személy kell hogy legyen

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nehéz a Schadl-ügyre úgy tekinteni, mint amely nem az ügyészség függetlenségét bizonyítja.



„Épeszű és bármilyen alacsony szintű, de létező erkölcsi mércével rendelkező ember nem veszi fel a feleségével, három közös gyermekük édesanyjával folytatott beszélgetését, és nem tárja azt a nyilvánosság elé” – jelentette ki Gulyás Gergely a Mandinernek.

„Aki ilyet tesz, az minden tisztességes embernek – politikai hovatartozásra való tekintet nélkül – nemkívánatos személy kell, hogy legyen” – tette hozzá.

Gulyás Gergely elmondta továbbá, hogy nem beszélt Magyar Péterrel az elmúlt hetekben, és fenyegető sms-t sem kapott tőle.

Korábban ugyanis Varga Judit állította, hogy volt férje egy közös Signal-csoportot hozott létre Gulyással, és vele ott fenyegette őket. Ennek megtörténtét Gulyás is megerősítette a Mandinernek.

A Magyar által rögzített hangfelvétellel kapcsolatban pedig kijelentette, hogy önmagában bizonyítja az ügyészségnek a kormánytól való függetlenségét az a tény, hogy négy hónappal a választások előtt gyanúsítottak meg egy fideszes országgyűlési képviselőt és államtitkárt.

Gulyás szerint, ha Polt egy regnáló baloldali kormány esetében tett volna így, akkor az egész baloldal egy emberként vádolta volna ellenzéki elfogultsággal az ügyészséget. „Nehéz a Schadl-ügyre úgy tekinteni, mint amely nem az ügyészség függetlenségét bizonyítja” – jelentette ki.