Kínos pillanat: Bécsben sétált Szijjártó, megkérdezték, nem fél-e a migránsoktól

**Szijjártó Péter Bécsben: Luxusüzletben a Forradalom Ünnepének Másnapján**

Az osztrák fővárosban, Bécsben találta magát Szijjártó Péter magyar külügyminiszter az 1848-as forradalom és szabadságharc ünnepének másnapján. Ezen a napon, a Habsburg várnál pihenték ki a családjával az előző nap eseményeit.

Az eseményről készült fényképet egy hvg.hu olvasója szállította, melyen a külügyminiszter háttal, szőke felesége mellett, valamint gyerekével az oldalán látható. A külügyminiszter és családja a fotó készítése után egy olasz luxusmárka, a Moncler üzletét kereste fel.

Az olvasó meg is kérdezte Szijjártó Pétert, hogy nem érzi-e magát bizonytalanul a migránsokkal kapcsolatban, tekintettel a jelenlegi politikai helyzetre.
A miniszter válasza azonban derűs volt: "Nem, minden rendben van."

Ez a rövid esemény nem csupán egy politikus hétköznapi tevékenységének ábrázolása, hanem a társadalmi környezet aktuális politikai és társadalmi feszültségeinek is tükre. A migráció kérdése, különösen az Európában zajló események fényében, jelentős politikai vitát váltott ki, és ennek hatása érezhető mind a mindennapi emberek, mind pedig a politikai vezetők életében. Szijjártó Péter válasza arra utal, hogy ő és családja magabiztosak és biztonságban érzik magukat, noha a migrációs probléma még mindig jelentős figyelmet kap Európában.

Így a politikai élet és a mindennapi élet közötti összefonódás egy különleges pillanatképet fest Bécs utcáin, ahol egy magyar politikus a családjával együtt élvezi a város hangulatát és kényelmét, miközben a társadalmi kérdések és politikai feszültségek árnyalják a háttérben látható képet.