Várkonyi elárulta, nem adja egy bizonyos szint alá, ezt keresi igazán a férfiakban

Várkonyi Andrea elárulta, nem adja egy bizonyos szint alá, ezt keresi igazán a férfiakban

Édesapját hozta fel példaként, nagyon fontos számára egy alapvető szempont.

Habár Várkonyi Andrea meglehetősen ritkán beszél magánéletéről, és köztudott, hogy már évekkel ezelőtt megtalálta a boldogságot Mészáros Lőrinc mellett - 2021 szeptemberében pedig az életüket is egybekötötték - a műsorvezetőnő egy korábbi műsorában elmondta, mit tekint nagyon lényegesnek az ellenkező nem kapcsán.

„Az apukám egy borzasztóan okos ember, végtelenül intelligens és művelt”

– árulta el még korábban a Life TV-n, a Női titkok Várkonyi Andinál című műsorban a házigazda, aki arról is mesélt, hogy mit keres igazán egy férfiban.

„Én például azt tudom magamról, és észrevettem már régóta, hogy én ezt nagyon keresem a férfiakban. Alapvetés, hogy intellektusban megugorjon egy szintet, amire fel is tudok nézni”

– tette hozzá.

Várkonyi Andrea orvoscsaládból származik, édesapja dr. Várkonyi Tibor belgyógyász, gasztroenterológus, édesanyja, dr. Pelle Zsuzsanna pedig szemész főorvos. Lányuk egy ideig szintén az orvosi pályán volt, a kétezres évek elején mint belgyógyász rezidens tevékenykedett a Szegedi I. számú Belklinikán.

Ezt követően jött a média világa, másfél évtizedig a TV2-nél, majd a Life TV-nél láthattuk képernyőt. Teljesen azonban sosem távolodott el az egészségügytől, 2009-től ugyanis az Érthetően Az Egészségért Alapítvány nagyköveteként is dolgozott, ahol lakossági kampányokban is részt vett, melyek során fontos témákban igyekeztek összekötni a szakembereket és a laikusokat.

AZ ALAPÍTVÁNY MUNKÁJÁHOZ TARTOZOTT, HOGY A SZAKDOLGOZÓK HELYZETÉVEL ÉS A BETEGJOGOKKAL IS KIEMELTEN FOGLALKOZZON, TOVÁBBÁ A PÁCIENSEK ÉS A SZAKEMBEREK KÖZÖTTI KAPCSOLATTARTÁST IS ELŐSEGÍTSE. MIVEL VÁRKONYI ANDREA A SAJTÓ MELLETT AZ EGÉSZSÉGÜGY REJTELMEIBE IS BELELÁTOTT, ÍGY KÉZENFEKVŐ VOLT SZÁMÁRA A FELADAT.