Magyar Péter: „azt terjeszti rólam, hogy többször megvertem a gyerekeim anyját”

## Magyar Péter: "A suttogó propaganda azt terjeszti rólam, hogy többször megvertem a gyerekeim anyját"

Magyar Péter, a korábbi igazságügyi miniszter, Varga Judit volt férje, a közelmúltban egy friss Facebook-bejegyzésben reagált a rá vonatkozó suttogó propaganda állításaira, melyek szerint többször megverte a gyerekei anyját. A bejegyzésben a politikus kifejezte döbbenetét az ilyen vádak kapcsán, melyeket "totálisan abszurdaknak és minden valóságalapot nélkölözőnek" nevezett.

"A Hallod-e te Rogán Antal?!" című posztban Magyar Péter kijelentette, hogy büntetőeljárást fog kezdeményezni minden sajtóorgánum, jogi és magánszemély ellen, aki ilyen állítást megfogalmaz. Az interjúkban azt is hangsúlyozta, hogy ezeket a lépéseket azért teszi, hogy elébe menjen a róla várható cikkeknek vagy cikksorozatoknak.

Magyar Péter részletesen ismertette, hogy hogyan jutott tudomására az állítólagos bántalmazásra vonatkozó információ. Egy online hírportál oknyomozó újságírója keresésével kapcsolatban Magyar Péter egy titkos, betárazott rendőri jelentésről értesült, ami egy 2020. december 29-i incidenshez kapcsolódott. Az újságíró beszámolója alapján az eset egy családi vita során történt, melyben állítólag erőszakosan lépett fel a feleségével és az őt védeni próbáló állami testőrökkel szemben.

Azonban Magyar Péter állítása szerint a valóság egészen más volt, és a jelentés torzítja az eseményeket. A vita csupán arról szólt, hogy a felesége bejelentette, hogy elviszi a közös gyerekeket egy általa nem ismert helyre és időpontra, amibe ő nem egyezett bele. Az események során az állami testőrök beavatkoztak, és megakadályozták, hogy a gyerekekhez odamenjen. Magyar Péter az incidensről korábban nem számolt be a nyilvánosságnak, mivel a gyermekek védelme érdekében kívánta kezelni a helyzetet.

A posztban Magyar Péter arra is utal, hogy a vádak valótlanságát támasztja alá az, hogy soha nem indult ellene hivatalos eljárás, és sem a testőrök, sem az érintett kormánytagok nem tettek feljelentést. Ennek hiányában ő úgy érzi, hogy a vádak célja pusztán az volt, hogy őt "foghatóvá tegyék", és az őt és családját ért nyomás áldozataként állították be.

Magyar Péter végül bejelentette, hogy ha az derül ki, hogy az állítások mögött valóban a rendőrség áll, akkor az országos rendőrfőkapitánynak és a belügyminiszternek is vállalnia kell a felelősséget. Hangsúlyozta, hogy minden eszközzel harcolni fog az igazságért és az általa tapasztalt becstelenség ellen.

Az eset további fordulatairól és a kapcsolódó fejleményekről Magyar Péter későbbi bejegyzésekben fog tájékoztatást adni.

Az írás a Telex interjújának elemzése alapján készült, melyet Magyar Péter adott február 27-én.