Megéri püspöknek lenni - Élménymedencét építenének Kiss-Rigó Lászlóék - 300 milliós keretet kaptak rá

## Szeged-Csanádi Egyházmegye: Élménymedence Építése Meghívásos Közbeszerzési Eljárással

A Szeged-Csanádi Egyházmegye tervezi egy élménymedence és hozzá kapcsolódó vízkezelő berendezések megépítését a Szent Gellért Fórumban, a közbeszerzési eljárás során azonban meghívásos rendszerben döntenek a résztvevőkről. A Narancs.hu hírportál szerint a meghívásos közbeszerzés azt jelenti, hogy az egyházmegye kiválasztja, hogy ki adhat be ajánlatot a kivitelezésre, nem pedig nyílt pályázatot hirdet, amit a 300 millió forintos maximális összeghatár tesz lehetővé.

A közbeszerzésre meghívást kapott cégeknek két hétük van az ajánlat beadására, azaz március 27-én lezárul az ajánlattételi határidő. A meghívásos rendszer miatt egyelőre nem ismert a beruházás pontos összege, de erről áprilisban lehet információ.

A Narancs.hu forrása szerint a beruházás politikai hátteret is mutat, amihez a szeged-csanádi püspök lobbiereje is hozzájárulhatott. A forrás szerint ez különösen furcsa körülmények között történik, figyelembe véve a hazai recessziót, a költségvetési hiányt és az országos beruházások leállítását vagy halasztását a kormány részéről.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye korábban is figyelemfelkeltő döntéseket hozott, mint például a stadion melletti erdő kivágása tervezett bővítés céljából, amit végül a közösségi tiltakozások hatására elvetettek. A tervezett beruházást végül a közeli Mórahalmon valósítják meg.