Menczer Tamás bedurvult: HVG, milyen emberek vagytok ti?

Az államtitkár, Menczer Tamás közölte, hogy a Fővárosi Törvényszék kimondta, hogy a hvg (Heti Világgazdaság) hazudott egy olyan ügyben, amikor az izraeli Hamász-támadás után Izraelből evakuált magyar állampolgárokról szólt. Menczer Tamás kifejezte felháborodását, és az ügyben a következőket közölte:

"A Fővárosi Törvényszék kimondta: hazudott a hvg. Azt írtam, hogy amikor emberéletről van szó, akkor kellene lennie egy határnak, de a hvg ilyenkor is aljas, hazug módon támadja a mentést végzőket."

Az államtitkár azt állította, hogy a Fővárosi Törvényszék kötelezte a hvg-t az alábbi közlésre: "Ezzel szemben a valóság az, hogy az Ádám keresztnevű férfi és családja 2023. október 8-án 17 óra 02 perckor lépett kapcsolatba a nagykövetséggel. A konzulátus 19 óra 23 perckor e-mailben arról tájékoztatta, hogy 03 óra 00 perckor egy újabb kimenekítő repülőjáratot indítanak Budapestre a Ben Gurion repülőtérről, és ezt a férfi és családja igénybe vehetik."

Menczer Tamás továbbá kijelentette: "Tehát a hvg hazudik. Soha ne felejtsük el: az ég kék, a fű zöld, a dollárbaloldal hazudik. Aki ilyen aljas hazugságra képes, az soha ne merjen senkit, senkit kioktatni tisztességből, sajtószabadságból, korrektségből."


Az államtitkár hozzátette, hogy bár a média őket támadja, ha külföldön bajba kerülnek, a magyar kormány nem csak a tisztességes magyarokat menti ki, hanem őket is.