Mészáros Lőrinc felvásárolta Horvátország egyik legnagyobb cégét - már kinőtte Magyarországot

**Mészáros Lőrinc felvásárolta Horvátország legnagyobb alma- és nektarintermelőjét**

Mészáros Lőrinc és a Talentis Agro Zrt. közös közleményben tudatta, hogy megállapodtak Nikola Velickivel, a RABO d.o.o. vezérigazgatójával, Horvátország legnagyobb alma- és nektarintermelője felvásárlásáról.

A Talentis Agro Zrt., mely a Mészáros Csoport része, egy 100%-ig magyar tulajdonú mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalatcsoport, melynek portfóliójában olyan jelentős agrárvállalatok szerepelnek, melyek történelmi hagyományokra építenek.

A nemzetközi terjeszkedésre koncentrálva Mészáros Lőrinc, a Talentis Agro Zrt., és az MKB Magántőkealap együttesen 100%-os tulajdonrészt szerezne a RABO d.o.o.-ban.

A Rabo d.o.o. vállalat Kneževi Vinogradi (Hercegszőlős) közelében, a Baranja régiójában található, és évente több mint 8000 tonna almát és nektarint termel. A vállalat modern technológiákkal, mint például fagy-, jégeső- és UV-védelmi rendszerekkel, valamint napenergiával működő öntöző- és tápoldatozó rendszerekkel felszerelt gyümölcsöseivel magas hozamokat, stabil termelést, kiváló minőségű gyümölcsöket és folyamatos piaci jelenlétet biztosít még a szélsőséges időjárási viszonyok között is.

„Nagy öröm számomra, hogy a Mészáros Csoport egyre több ágazata lép ki sikeresen a nemzetközi piacra, és növeli külföldi leányvállalatai számát. Az újabb akvizícióval egy olyan egyedülálló gyümölcstermesztési, -tárolási és termékskála know-how birtokába kerül a vállalatcsoport, amelyet itthon is sikerrel alkalmazhatunk a gyümölcstermesztés területén. Célkitűzésünk, hogy a Rabo d.o.o. megőrizze megszerzett márkanevét és pozícióját a gyümölcstermesztési ágazatban, ugyanakkor erős platformot biztosítson cégcsoportunk számára a növekedéshez és a jövőbeni beruházásokhoz ebben a különleges üzleti szektorban” – mondta Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa.

A tranzakcióval Mészáros Lőrinc további lépést tesz a mezőgazdasági és élelmiszeripari szektorban való növekedés felé, és egyúttal megszerzi Horvátország egyik jelentős gyümölcsültetvényét, ami tovább erősítheti vállalatcsoportjának pozícióját a régióban.