Mészáros Lőrinc hirtelen kitette veje cégét két vasúti beruházásból - kiderült mi miatt romolhatott meg a kapcsolat

Mészáros Lőrinc, a híres magyar üzletember és fővállalkozó, cége, az R-Kord váratlan lépéssel megszüntette a Homlok Zsolthoz köthető VASÚTVILL Kft. részvételét két jelentős vasúti beruházásból - jelentette a Szabad Európa.

Az egyik érintett beruházás a Püspökladány–Biharkeresztes vasútvonal villamosítása, míg a másik a váci vasútállomás villamos felújítása. Mindkét projekt már így is csúszásban van, de a döntés mögött álló okokat alaposan meg kell vizsgálni, különösen az utazóközönség érdekében.

A Szabad Európa cikke részletezi Mészáros Lőrinc és Homlok Zsolt közötti személyes ellentétet, amely a Homlok-Mészáros Ágnes, Mészáros Lőrinc kisebbik lánya és Homlok Zsolt házasságának felbomlása köré fonódik.

Figyelemreméltó, hogy Homlok-Mészáros Ágnes január végén lemondott a VASÚTVILL felügyelőbizottsági tagságáról, ami komoly jel lehet a feszültségek alakulásáról.

Homlok Zsolt korábban, 2016-ban váratlanul szakított korábbi családjával és a Swietelsky nevű osztrák vállalattal is szerződést bontott. Homlok vezetése alatt a vasútépítő cég még részt vett a felcsúti kisvasút építésében. A Homlok-Mészáros páros korábban együtt ismert volt sport- és üzleti körökben.

Az incidens azonban a cikk szerint jelezheti az egyre növekvő feszültségeket a két család között, ami érthető módon aggodalomra ad okot a közvélemény és az érintett projektek résztvevői számára is.