Pintér Sándor bekeményített - nem akárkiket távolított el egyetlen tollvonással

Pintér Sándor belügyminiszter 2023. december 31-én hatályon kívül helyezte, figyelembe véve az érdemeiket, 2 országos intézet és 5 vármegyei kórház főigazgatójának magasabb vezetői kinevezését, amelyeket az érintettek 65. életévük betöltése miatt vont vissza. A tárcának köszönhetően további 17 intézményvezető is érintett az ügyben. Meglepő módon a miniszter és az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) lépéseire a rövid tájékoztatás nem ad magyarázatot, és nem nevezi meg konkrétan az érintett intézményeket és személyeket.

Az OKFŐ megbízott országos kórház-főigazgatója egyidejűleg visszavonta 10 városi kórház főigazgatójának kinevezését. Az érintettek elismerésben részesülnek a szakmai munkájukért - áll a Belügyminisztérium szűkszavú tájékoztatásában. A közlemény nem részletezi, hogy melyek az érintett intézmények, és mely főigazgatókról van szó.

Szintén 2023. december 31-én Pintér Sándor belügyminiszter további 2 vármegyei kórház főigazgatóját, az OKFŐ megbízott országos kórház-főigazgatója pedig 5 városi kórház főigazgatóját mentette fel tisztségéből - teszi hozzá a közlemény, szintén konkrét intézmények neve nélkül.

Az érintettek továbbra is megfelelő munkakörben folytatják pályafutásukat - olvasható a közleményben.

Az új főigazgatók kinevezéséig az intézményeket szervezetszerű helyettesek irányítják.

A tárca válaszolt az elmúlt napokban megjelent hírekre is, miszerint több kórház integrálódna a Semmelweis Egyetembe. "Az elmúlt napokban újra hamis hírek jelentek meg a baloldali sajtóban, miszerint az Országos Onkológiai Intézet, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet a közeljövőben integrálódik a Semmelweis Egyetembe. Ezek a pletykák minden alapot nélkülöznek, és ilyen kormánydöntés nem született" - állította a minisztérium.-írta a portfolio.hu