Ohhhh: Saját magáról kapott több százezret érő festményt Lázár János

## Lázár János 600 ezer forintos festményt kapott saját magáról

Budapest, 2024. március 17. - Az ellenzéki politikusokat gyakran kritizálják az állami forrásokkal való visszaélés miatt, most azonban egy korábbi kormányzati tisztségviselő került a figyelem középpontjába egy érdekes esettel kapcsolatban. 2015-ben 600 ezer forintot érő festményt kapott ajándékba saját magáról Lázár János L. Simon Lászlótól.

A történet 2015-ben kezdődött, amikor kiderült, hogy Lázár János, a korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter egy festményt kapott L. Simon Lászlótól, amely saját portréját ábrázolta. Bár pontosan nem derült ki, hogy Lázár mennyit fizetett érte, a festmény korábban 600 ezer forintért volt kapható a Godot galériában.

L. Simon László azonban állította, hogy olcsóbban jutott hozzá a képhez, és baráti alapon ajándékozta Lázárnak, mert megengedheti magának. Ezt követően elmondta, hogy Lázár János nagyon örült a meglepetésnek.

Az eset kiverte a biztosítékot az ellenzék és a közvélemény körében is, akik a politikusok és a művészek közötti esetleges üzleti kapcsolatokra hívták fel a figyelmet. A festmény ajándékozása újabb kritikát vonzott maga után az akkori kormányzati gyakorlat iránt, amelyben a hatalom közelében lévő személyek gyakran kerültek hasonlóan kétes helyzetekbe.

Az ügy további körülményeiről és a jelenlegi politikai reakciókról egyelőre nem érkezett hivatalos közlemény.