Orbán hirtelen megmozgatott 372 milliárdot - Mészáros Lőrinc cégének is jut, mutatjuk

372 milliárd forint váratlanul átkerült a rezsivédelmi alapból a rezsivédelmi szolgáltatás ellentételezésére. Az összeget egyszeri átcsoportosítással az Energiaügyi Minisztérium kapta. Lantos Csaba miniszternek azonnal gondoskodni kell arról, hogy a pénz eljusson a villamosenergia- és földgázszolgáltatókhoz.

A KlikkTV heti elemző műsora, a Heti Egyenleg első részében Kuncze Gábor, volt belügyminiszter és Somogyi Zoltán politológus beszélte meg, mi lehet a hír hátterében.

Kuncze Gábor arra hívta fel a figyelmet, hogy a döntést – szokás szerint - Orbán Viktor az éj leple alatt, a parlament megkérdezése, jóváhagyása nélkül hozta meg, hiszen a rendeleti kormányzás erre lehetőséget ad. Kuncze szerint meg kell nézni, kik azok a gázszolgáltatók, illetve azok tulajdonosai, akikről szó lehet. Példaként említette a Tigázt, amely Mészáros Lőrinc tulajdonában van, tehát az ő cége is kapott pénzt, feltehetően veszteségei pótlására.



A műsorban szó volt arról is, hogy manipulálja a kormányzat a gazdasági eredményeket és miért hiányzik a pedagógus társadalomból a szolidaritás.