Óriási bajban Németh Szilárd: 2,4 milliárd forintot követelnek vissza tőle a csepeli birkózók

## Felszólítást küldtek Németh Szilárdnak a Csepeli Birkózók

Csepel, 2024. március 17. - A Csepeli Birkózó Club (CsBC) vezetése felszólító levelet küldött Németh Szilárdnak, a Fidesz alelnökének és Süle Lászlónak, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány (KIMBA) kurátorának, követelve több mint kétmilliárd forint visszafizetését. A klub szerint állami támogatást nyertek el a birkózócsarnok építésére, majd Németh Szilárd politikusi hatalommal visszaélt, és kizáratta őket az épületből.

Ábel Attila, a csepeli alpolgármester a közelmúltban az ATV műsorában beszámolt arról, hogy Németh Szilárd mintegy 2,4 milliárd forint közpénzt kaptak a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány (KIMBA) révén az építkezés finanszírozására. Azonban amikor a csarnok elkészült, a politikus kizáratta a csepeli birkózóklubot, ami szerintük egyértelmű lenyúlásnak minősül.

Märtz József, a Csepeli Birkózó Club elnöke egy levélben szólította fel Németh Szilárdot és Süle Lászlót, hogy fizessenek vissza 2,4 milliárd forintot a csapatnak. Märtz szerint Németh Szilárd nem tartotta be azokat az ígéreteit, amelyeket a csepeli birkózóklubnak tett. Az állami támogatást magánalapítványhoz irányította át, és így a klubelnök szerint Németh Szilárd a politikai kampányközpontját építette ki a birkózóakadémia épületében.

Az elmúlt években többször is jelezték, hogy a Csepeli Birkózó Club méltatlan körülmények között működik, és sportolóiknak kölcsönkapott termekben kell edzeniük. A klub vezetése úgy véli, hogy az állami támogatásokért folyamodó politikusoknak nem az lenne a feladata, hogy megszüntessék a már sikeres és eredményes klubok működését csak azért, hogy újakat alapíthassanak és magukhoz vonzzák az állami forrásokat.

A levél végén Märtz József hangsúlyozta, hogy ez az utolsó felszólítás Németh Szilárdnak és Süle Lászlónak, mielőtt jogi útra terelnék az ügyet.