Óriási tömeg előtt adott ultimátumot Magyar Péter Orbán Viktornak - vagy azonnal lemond, vagy....

Pintér Sándor és Orbán Viktor lemondását követelte Magyar Péter a péntek estére meghirdetett tüntetésen a Belügyminisztérium épülete előtt.
Magyar arról beszélt, hogy az Orbán-kormány családbarátnak, gyerekbarátnak, békepártinak és vidékpártinak hazudja magát, és mindeközben semmibe veszi a családokat és a védtelen gyerekeket.

Vagy bocsánatot kér Orbán Viktor a bicskei áldozatoktól, vagy azonnal lemond, szólította fel a miniszterelnököt.

A kormány új gyermekvédelmi csomagjának minden pontjával egyetért Magyar, ám ez szerinte megúszása a probléma valódi kezelésének. Több pénzre lenne szükég a gyerekvédelemben, és csak az jelentene megoldást, ha minden esetre fény derülne.

A Tisza Párt kormányra kerülve azonnal megemelné az egészségügyi, gyermekvédelmi, szociális dolgozók bérét, a propagandaminisztériumot kidobnák a Karmelitából, és az új egészségügyi vagy oktatási minisztériumot tennék oda.

Magyar csak a köztévé élő adásában állna ki vitára Deutsch Tamás (Fidesz) és Dobrev Klára (DK-MSZP-Párbeszéd) EP-listavezetőkkel.

A közvélemény-kutatási adatokból azt olvassa ki, hogy lőtávolságra van már a Fidesz. Szerinte Orbánék is tudják, hogy a változást rövid időre fel lehet tartóztatni, de nem lehet megállítani.

A június 9-i EP- és önkormányzati választás előestéjére minden eddiginél nagyobb tüntetést jelentett be.

A tüntetés végén kék szalaggal kerítették körbe a minisztérium épületét.