Robbant a hír: reagáltak a híresztelésekre amelyek szerint Orbán Gáspár meghalt - elárulták hol szolgál most

Orbán Gáspár, Orbán Viktor fia, a csádi katonai misszió előkészítésében vesz részt a honvédelmi miniszter kabinetjének tagjaként. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az Indexnek adott interjújában elmondta, hogy Orbán Gáspár jelenleg századosi rangban szolgál a magyar hadseregben.

Az interjúban a miniszter kijelentette, hogy Orbán Gáspár egy kiválóan képzett katonatiszt, aki a sandhursti akadémián is képesítést szerzett. Orbán Gáspár azért került át a miniszteri kabinethez, mert speciális jogi ismeretekkel és nyelvtudással rendelkezik, és az áthelyezésre a honvédelmi miniszter adott parancsot. A miniszter válaszolt azokra a híresztelésekre is, amelyek szerint Orbán Gáspár halott lenne.






Ezt cáfolva azt mondta, hogy a százados kiváló egészségnek örvend. Orbán Gáspár 2019-ben lépett be a magyar hadseregbe, majd 2020-ban végezte el a brit katonai elit iskola, a Sandhurst Royal Military Academy képzését. A tanulmányi szerződése alapján vállalta, hogy 5 évig itthon szolgál a honvédelmi minisztérium támogatásáért cserébe.