Robbant a hír: Fegyverkereskedő cég vezérigazgatója lett Orbán Viktor öccse

Orbán Viktor öccse, Orbán Áron, vezérigazgató lett egy Magyarországon működő nemzetközi fegyverkereskedő cégnek. Emellett tulajdonában van egy horvátországi vállalat is, amelynek szintén a fegyverkereskedelem a fő profilja, valamint egy olyan magyar vállalat is, amelynek köze lehet a fegyverkereskedelemhez.

A Multi Shoot Zrt.-nél Orbán Áron október 25-én vette át a vezérigazgatói tisztséget Bóka Józseftől. Ugyanebben az időszakban Orbán Áron 100%-os tulajdonrészt szerzett a Circle of Devils Kft.-ben, egy másik fegyverkereskedő vállalatban, amely korábban a Multi Shoot tulajdonában volt. Orbán Áronnak Horvátországban is van egy hasonló profilú cége, a Circle of ANGELS & DEVILS d.o.o.

Mind a horvátországi, mind a magyarországi vállalat fő tevékenységi köre a fegyverkereskedelem. A Multi Shoot Zrt. weboldalán is látható, hogy fő profiljuk a fegyverkereskedelem, Dunakeszin pedig egy nagy fegyverboltjuk van. A Circle of ANGELS & DEVILS d.o.o. esetében is hasonló tevékenységi köröket találunk.


A magyarországi Circle of Devils Kft.-ről azonban a szabályozások miatt nem állapítható meg egyértelműen, hogy érintett-e a fegyverkereskedelemben, de a tevékenységi körük alapján erre lehet következtetni.