Robbant a hír: megjelent a nyilvánosság előtt Putyin lánya , interjút adott

"Marija Voroncova, Vlagyimir Putyin orosz elnök legidősebb lánya, december 16-án egy videóinterjúban azt nyilatkozta, hogy „Oroszország egy emberközpontú társadalom”. A 38 éves Voroncova a Promomed nevű orosz gyógyszercég Youtube-csatornáján osztotta meg gondolatait, ami érthető, tekintve, hogy foglalkozását tekintve endokrinológus.

A Moscow Times értesülése szerint az interjút a moszkvai polgármesteri hivatalhoz közelálló orvosi nonprofit cég, a Medtech.Moscow vezérigazgatója, Vjacseszlav Sulenyin készítette elő, és bár Voroncova komoly politikai kapcsolatokról nem beszélt az interjúban, felvetődik, hogy Oroszországban kinek lennének komoly politikai kapcsolatai, ha nem pont az orosz elnök lányának.

„Számunkra az emberi élet a legfőbb érték” – mondta, ugyanakkor az interjú nem érintette az ukrajnai háború témakörét.


Voroncova beszélt az orvostudomány fejlődéséről, valamint szabadidejéről is: orvosi szakirodalmat olvas, és vonzza a szépség, így kiállításokra, színházba és hangversenyekre is szívesen jár. Álma az, hogy az embereknek lehetőségük legyen felfedezni a bennük rejlő potenciált, és hogy egyszer képesek leszünk jobban megérteni a másikat.

Voroncova 1985-ben született, anyja pedig Ljudmila Putyina, az elnök korábbi felesége. Putyin soha nem ismerte el nyíltan, hogy Voroncova (és húga) valóban a lányai lennének, de az orosz közéletben őket mindenki így kezeli. Az ukrajnai háború kitörése óta ők is szankciós listán szerepelnek a nemzetközi közösség szemében.


A nemzetközi sajtó értékelése szerint Voroncova az interjút arra használja, hogy saját imázsát építse, és Oroszországot magasan képzett és szorgalmas, egyszerű polgárának állítsa be magát, amit az orosz közösségi médiában erősen reklámoz."