Szabálytalanul traffipaxozó rendőrökkel üvöltözött a magyar polgármester - ilyen videót nem látsz mindennap


Február elején Orosz Mihály Zoltán, az egykori érpataki polgármester egy igen virálissá vált Facebook-videót tett közzé, amelyben Fehérgyarmaton traffipaxozó rendőröket próbált felelősségre vonni. Az általa felvetett problémák közé tartozott, hogy a traffipaxos jármű szembe áll az érkező forgalommal a sávon belül, ami miatt néhány autó kénytelen volt a záróvonal átlépésére. Ezenkívül nehezményezte, hogy a traffipaxozó jármű lámpája fel volt kapcsolva, ami zavarhatja az érkező autósokat.

A rendőrséget megkeresték azzal kapcsolatban, hogy miért választották ezt a helyszínt a traffipaxozáshoz, akadályozta-e indokolatlan mértékben a forgalmat, és indult-e valamilyen eljárás az ügyben. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy hét múlva válaszolt, és közölte, hogy a felvétel alapján parancsoki tényfeltáró vizsgálatot rendeltek el a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság vezetője. Ennek eredményeként szakszerűtlen intézkedés miatt felelősségre vonták az érintett rendőröket, és további intézkedéseket tettek a hasonló esetek elkerülése érdekében.

Az ügy tisztázására rendőrségi és civil szakértőket is megkérdeztek. Pető Attila, a Kreszprofesszor szerint a Kresz alapján a rendőrök megtehetik, hogy akár a forgalommal szemben, a sávban állnak meg traffipaxozni, ha ezáltal nem akadályozzák indokolatlanul a járműforgalmat. Azonban álló járművön tompított fényszórót nem használhatnak.

A rendőrségi forrás szintén a Kresz-szabályra hivatkozott, és megjegyezte, hogy a módosított jogszabályok lehetővé teszik a rendőrautók számára, hogy gyakorlatilag bárhol megálljanak traffipaxozni, de csak úgy, hogy ne akadályozzák indokolatlanul a forgalmat. A felvétel alapján úgy vélik, hogy az autók képesek voltak elférni a rendőrautó mellett, és volt lehetőségük a kikerülésre.

A rendőrautó nem volt veszélyes helyen, és jól látható volt a közvilágításnak köszönhetően, még tompított fényszóró felkapcsolása nélkül is. A helyszín nem volt a legideálisabb, de az intézkedésnek általában oka szokott lenni, például gyakori balesetek vagy sűrű lakossági bejelentések a száguldozók miatt. A videóból látszik, hogy más helyen nehéz lett volna a bemérési szöget kiválasztani, és a járdán álló tábla és sövény is korlátozta a lehetőségeket.