Tarolt a Petőfi-film - Ördög Nóra ott érezte magát a 48-as forradalmi tömegben

## Jeszenszky Zsolt és Huth Gergely: Két Különleges Élmény a Most vagy Soha! Díszbemutatóján

A rekordösszegből készült Petőfi-film, a Most vagy soha! díszbemutatója igazi sokszínűséget és különleges élményeket hozott a nézők számára. Jeszenszky Zsoltnak, a film egyik nézőjének, katartikus élményekben volt része, míg Huth Gergely inkább az elvontabb filmeket kedveli.

Az eseményen egyszerre három teremben, kilencszáz ember előtt mutatták be valaha készült legdrágább magyar filmet. A több mint monumentális produkció egyaránt kiverte a biztosítékot a nézők és a kritikusok körében.

Jeszenszky Zsolt elmondása szerint a film megtekintése alatt olyan érzéseket élt át, melyekre nehéz szavakat találni. Azt mondta, hogy a film mesteri módon mutatja be Petőfi Sándor életét és munkásságát, és teljes mértékben rabul ejtette őt a történet ereje és a színészi alakítások.

Huth Gergely viszont más megközelítésből közelítette meg a filmet. Ő inkább az elvontabb, művészibb alkotásokat kedveli, és bár elismerte a Most vagy soha! grandiozitását, inkább az olyan filmeket preferálja, melyek több teret hagynak a nézői interpretációnak és gondolatoknak.

A filmipari kormánybiztos szerint nincs összefüggés a film készítőinek politikai hovatartozása és a megítélt támogatás összege között. Ez a kijelentés fontos volt, mivel sokan kétségbe vonták a támogatások elosztásának átláthatóságát és politikai befolyását a filmiparban.

A producer, Rákay Philip, rámutatott arra, hogy bár a Most vagy soha! elkészítése során elképesztő összegeket mozgattak meg, már voltak ennél is drágább filmek Magyarországon. Ez az állítás egyfajta perspektívát ad a filmipar aktuális helyzetéről és fejlődéséről.

A Most vagy soha! díszbemutatója egyértelműen emlékezetes pillanatokat hozott mindazoknak, akik részt vettek rajta. A film sikerét a nézők érzelmi reakciói és a kritikusok elismerő véleménye is alátámasztják, így ígéretes jövő előtt áll a magyar filmiparban.