Újabb képek jöttek: Orbán Gáspár megbújt egy oszlop mögött Csádban

Az elmúlt hetekben Orbán Gáspár körül érthetetlen események történtek. Először gyanús profilok terjesztették halálhírét különböző közösségi felületeken. Az őrület egészen addig tartott, amíg maga a honvédelmi miniszter egy interjúban bejelentette, hogy a miniszterelnök fiának jó egészsége van. Ugyanebben az interjúban kiderült, hogy Orbán Gáspár a Magyar Honvédség tervezett csádi misszióján dolgozik. A 444-nek volt információja erről, de a Külügyminisztérium nem válaszolt a december közepén beküldött adatigénylésükre.

A "misszión dolgozik" kifejezés sok mindent jelenthet, de kevesen gondoltak arra, hogy ő maga az egyik képviselője hazánknak a csádi védelmi minisztériumban folytatott tárgyalásokon, ráadásul civil ruhában.

A helyzetet egy Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter által közzétett X-poszt tovább bonyolítja, amit január 14-én osztott meg. A képeken felismerhető Kajári Ferenc vezérőrnagy, a honvédvezérkar főnökének helyettese, és a jobb oldali oszlop mögött álló személy Orbán Gáspár. A Magyar Honvédség tárgyalást folytat a csádi minisztériumban.


A Direkt36 tényfeltáró anyaga azt mutatja, hogy Orbán Gáspár 2023 májusától 2024 januárjáig legalább hat olyan tárgyaláson vett részt, amelyek az afrikai magyar katonai misszió előkészítéséhez kapcsolódtak. Az események továbbra is számos kérdést vetnek fel a miniszterelnök fia részvételének céljáról és az őt körülvevő körülményekről.

Képek:

Ezen a képen rajta van Orbán Gáspár keze:


Ki van az oszlop mögött?: