Breaking: Magyarországra menekíttette a családját a világklasszis focista!

A Ferencváros labdarúgócsapatának kulcsjátékosa, Mohammed Abu Fani, az elmúlt hónapokban nem csupán a sorozatos mérkőzésterheléssel, hanem mentális kihívásokkal is megküzdött, mivel hazájában háború tört ki, és nem volt meggyőződve róla, hogy családja biztonságban van. Az izraeli válogatott játékos a téli felkészülési időszak elején, mielőtt Spanyolországba utazott volna a csapat edzőtáborozni, interjút adott a Nemzeti Sportnak, ahol elárulta, hogy az ünnepek alatt sikerült mentálisan feltöltődnie.

"A szünetben a tengerpartra is eljutottam, ahol sikerült feltöltődni, azt követően hazautaztam Izraelbe. Több mint fél éve nem jártam odahaza, nagyon hiányzott a családom. Karrierem során először játszom külföldön, ennyi honvágy most még talán belefért"


– mondta el a magyar rekordbajnok középpályása. Abu Fani beszélt arról is, hogy nehezen viselte, amikor hazájában háború tört ki, mivel nem mindig volt róla tudomása, hogy családja biztonságban van. Családja Haifától 20 percnyi autóútra, Kafr Qara városában él, így különösen aggódott a hírek hallatán.

"El kell fogadni, mi sem gépek vagyunk, az érzelmeink, a családunk biztonsága sokszor meglátszik a teljesítményünkön" – tette hozzá Abu Fani. A labdarúgó elmondta, hogy január elején a családja Budapestre utazott, és úgy döntöttek, hogy egy ideig maradnak, hogy közel legyenek hozzá. "A szüleim, a két lánytestvérem és a bátyám is jött. Egy ideig most maradnak, így én is sokkal nyugodtabb vagyok, újra csak a labdarúgásra koncentrálhatok, nem kell azon idegeskednem, mi van a szeretteimmel…"


A Ferencváros labdarúgócsapata Mezőkövesden kezdte a felkészülést, ahol napi két, magas intenzitású edzést tartottak. Abu Fani megjegyezte, hogy bizony esténként már érezte a lábait, és kis túlzással bezuhant az ágyba. Hétfőn a csapat Spanyolországba utazik, ahol folytatják a felkészülést a tavaszi szezonra. A játékos kijelentette, hogy céljaik nem változtak, továbbra is meg akarják nyerni a bajnokságot, és a nemzetközi kupaporondon maradandót akarnak alkotni, elsőként túljutni az Olympiakoszon a Konferencialiga nyolcaddöntőjébe jutásért zajló párharcban.