24 millió forint közpénzből adott egy koncertet az Edda Kanadában

2020-ban még három állomásos turnét szervezhettek az Eddának az Amerikai Egyesült Államokban 24 millió forintos magyar közpénzből, Egy ez a tábor címmel. Idén már csak egyetlen kanadai fellépésre futotta ugyanennyi közpénzből – állítja a Magyar Hang.

Az április 3-i eseményről már felkerültek videók a legnagyobb videómegosztóra. A portál megjegyzi, hogy ezeken nem látszik úgy, mintha széles tömegeket érdekelt volna az Edda-koncert, inkább egy intim hangulatú klubeseményre emlékeztet.


A fellépést a dúsgazdag üzletember, Vaski Gábor vezette, 2014 óta működő kanadai Extra Hungariam Alapítvány szervezte. A szervezet célja a magyar kultúra népszerűsítése és anyagi támogatása Kanadában. Rendezvényeiken különböző műfajok kiválóságai lépnek fel, támogatva a Kárpát-medencéből érkező hazai művészeket és vendégsztárokat. A koncert beharangozójában az alapítvány azt hangsúlyozta, hogy nemcsak kiváló szórakozást nyújtanak, hanem hozzájárulnak a magánvállalkozók népszerűsítéséhez is.

Pataky Attila, a 72 éves zenész, legalább 78-80 éves koráig tervezi aktív koncertezését, és jó formája esetén akár tovább is. A zenész rendszeresen úszik, otthonában pedig rendelkezik ellipszissel, futópadddal és taposójával, melyek segítik egészségének megőrzését. Ez különösen fontos, mivel az Edda koncertjei még ma is két és fél, háromórásak szoktak lenni. - tette közzé az nlc.hu