Borkai most keményen odaszúrt Orbán egojának - durvulnak a dolgok

"Borkai Zsolt kijelentette az ATV stúdiójában, hogy magabiztosan várja a választásokat, és meg van győződve arról, hogy megnyerheti azokat, kizárólag a győriek bizalmára támaszkodva. A volt fideszes polgármester, aki tizenhárom évig vezette Győrt, és 2019-ben lemondott a jachtbotrány miatt, most függetlenként indul Dézsi Csaba András, a jelenlegi fideszes városvezető ellen.

Borkai szerint a jachtbotrány már nem téma Győrben, és ragaszkodik ahhoz, hogy semmilyen körülmények között sem lép vissza a választási küzdelemből, még akkor sem, ha Orbán Viktor személyesen hívná fel erre.

A műsorban Borkai kritikát fogalmazott meg az aktuális polgármesterrel szemben, kifejezve elégedetlenségét a Győri Nemzeti Színház felújításának leállítása miatt. Emlékeztetett arra, hogy a Modern Városok Program keretében már rendelkezésre állt a szükséges pénz a projekthez, de Dézsi Csaba András lefújta azt. Borkai úgy véli, hogy ha az aktuális polgármester jobban végezte volna a feladatait az elmúlt négy évben, most nem lenne szükségük erről beszélgetni.

A volt polgármester említette a gázszerződés felmondását is, ami jelentős költségeket rótt a városra, és állítása szerint az elmúlt négy év döntései nehezítették Győr helyzetét.

Borkai azt állítja, hogy nincs több olyan videó, amellyel zsarolhatnák, és bízik abban, hogy visszaszerezte a győriek bizalmát. Nem tart attól, hogy a kormányzati támogatások elvételével kellene számolnia, ha megválasztják. A volt polgármester a kampányfinanszírozásról is beszélt, elmondva, hogy vállalkozók és magánszemélyek a Közösen a Jövőnkért Egyesület kasszájába fizethetnek be, de konkrét összeget nem árult el."