Magyar Péter: Betiltjuk a propagandát, visszavesszük a közmédiát...

Magyar Péter azt is mondta, csoportos feljelentéseket terveznek a „propagandisták” ellen.

Magyar Péter hétfőn az országjárása során ezúttal Makón tartott beszédet, ahol a Fidesz háborús kampányára reagálva kijelentette, hogy „Magyarországon mindenki békepárti”. A rendezvényen mintegy 200-300 ember gyűlt össze, olvasható a Telex és a Szegeder közös tudósításában.

Magyar Péter a jelenlegi kormányt vidékellenesnek nevezte, hangsúlyozta a vidéki agrárproblémákat, mint például a hagymatermelés drasztikus csökkenését. Kifogásolta a kormány EU-politikáját is, és példaként Lengyelország sikeres agrárexportját hozta fel.

Lengyelországban az agrárexport 3,5 milliárd volt, Magyarországon ugyanennyi. Ma a magyar 10 milliárd euró, a lengyel több mint 50 milliárd euró

– mondta Magyar Péter, aki szerint ez nem azért van, mert a lengyel gazdák többet dolgoznak, vagy a lengyel föld jobb, hanem azért, mert a kormányuk a lengyel gazdák érdekeit nézték.

Magyar a demográfiai problémákról is beszélt, valamint arról, hogy szerinte a kormány nem kezeli megfelelően a migráció kérdését. Kritizálta az infrastruktúra-fejlesztéseket, például a Budapest–Belgrád vasútvonalat, amelyet pazarlásnak tart. Említést tett a kormány ellene irányuló kampányairól, és bejelentette, hogy a választások után jogi lépéseket tesz a propagandisták ellen.

Betiltjuk a propagandát, visszavesszük a közmédiát, ugyanis a hír szent, a vélemény szabad. A választások után csoportosan fogjuk feljelenteni az összes propagandistát, száz ügyvéd fog ezen dolgozni

– mondta Magyar Péter, aki arról is beszélt, hogy minden kártérítési összeget a bicskei áldozatoknak és szegény családoknak utalnának el. Emellett módosítaná az alaptörvényt is, hogy egy miniszterelnök maximum nyolc évig lehessen hivatalban.

Beszélt még arról is, hogy bár azt nem ígéri, hogy Magyarország Ausztria lesz 2030-ra, vagy hogy embert fogunk küldeni az űrbe, de csatlakozni fogunk az Európai Ügyészséghez, és zéró toleranciát hirdet a korrupcióval szemben is, Polt Pétert és Rogán Antalt is eltávolítaná a pozíciójukból.