Robbant a hír: óriási bírságot kapott az RTL - kiderült mi van a háttérben

Nem ez volt az első és nem is az utolsó alkalom, hogy vizsgálat indult a Sztárbox műsor ellen.

Az RTL 10 millió forint bírságot kapott a Sztárbox erőszakos tartalmai miatt, valamint további 3 millió forint bírságot szabtak ki Fekete Pákó megalázásáért - derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közleményéből. Az RTL-t azért büntették, mert a november 5-i epizódot nem megfelelő korhatári kategóriába sorolta és nem megfelelő időpontban sugározta. A Médiatanács szerint az erőszakos jelenetek miatt 16 éven aluliaknak nem ajánlott jelöléssel kellett volna ellátni, és csak 21 óra után lett volna sugározható. Az RTL-nek a tízmilliós bírság mellett közzé kell tennie a jogsértésről szóló közleményt is.

A Médiatanács kifogásolta, hogy a Sztárbox, mint szórakoztató show-műsor, erőszakos ökölvívást közvetített, hatásvadász módon, ami a konfliktusok kezelésének elfogadott módjaként jelenhetett meg a gyermekkorú nézők számára.


Ez nem az első eset volt, hogy vizsgálat indult a Sztárbox egy epizódja miatt, és a Médiatanács jelenleg is két további eljárást folytat a Sztárbox különböző adásaival kapcsolatban, amelyekről később hoznak döntést.