Komoly aggodalom van amiatt, hogy mire képes Orbán: már rég kidobták volna az Európai Néppártból!
Az európai Zöldek csúcsjelöltje, Bas Eickhout már rég kidobta volna az Európai Néppártból (EPP) Orbán Viktort, és szerinte Manfred Weberék rosszul járnak, hogy nem így tettek. Interjúnkban azt mondja, hogy a populisták és a zöldek nyerik a legnagyobbat az EP-választáson, ami miatt a brüsszeli politika új korszakára számít. Ha azonban Európa nem találja fel magát újra, és a politikusok nem találnak közös hangot, akkor a kontinens lejtmenete megállíthatatlan lesz.
Mi történt szerdán az Európai Néppárt választmányi ülésén? Megbüntette a Néppárt Orbán Viktort vagy hagyta elsétálni?

Egy kompromisszumos döntést láthattunk, tipikus EPP-politikát. Tudom, hogy Orbán úgy próbálja eladni Magyarországon az egészet, hogy ő nyert. Azok a pártok, amelyek pedig a Fidesz kizárását sürgették, úgy adják elő otthon, hogy megbüntették Orbánt. Szerintem viszont mindannyian veszítettek. A Néppártban azt hiszik, hogy a felfüggesztéssel halogathatják a döntést, kitalálták a bölcsek tanácsát, ami egy következő tényfeltáró misszió, amilyenből már volt egy csomó, mindenki tisztában van a magyar tényekkel, szóval csak időhúzásról van szó.

A Néppárt kidobta a hitelességét az ablakon. Már ha eddig hitelesek voltak.

De Orbán is sokat veszített, mert a pártja elveszítette szavazati jogát, a befolyása jelentősen csökkent a tagság felfüggesztésével.

A Néppárt arcvesztése ön szerint szavazatvesztést jelent majd az EP-választáson?

Azt gondolom, igen. Az EPP-ben alapvető értékekről beszéltek, nem arról, hogy Magyarország ellen fel kell lépni, mert bevándorlásellenes a kormánya. Ennek semmi köze a történtekhez, itt alapvető értékekről volt szó kizárólag. Ezekre az értékekre épült Európa: a sajtószabadság például kulcsfontosságú, a bíróknak függetlennek kell lenniük, a civileknek meg kell hagyni az önszerveződés lehetőségét. Ilyen dolgokról nem lehet tárgyalni, nem mondhatja azt valaki, hogy a bírók legyenek félig függetlenek.

Manfred Weber is emlegetett alapvető értékeket, mielőtt ultimátumot küldött Orbánnak. Akkor ön azt mondta, hogy ez az ultimátum nevetséges. A szerdai EPP-döntés is az?

Egy nevetséges kompromisszum született. Mindenki tudja, hogy probléma van Orbánnal, és valaminek történnie kell, nem elég az időhúzás.

Az EPP-ben is azt mondják, hogy probléma van, mégis meghagyták a Fidesz tagságát. Orbán is csak azért lehet boldog, mert még a Néppártba tartozik. Azt mondanám, ez egy borzalmas házasság, mindkét fél szenved a másiktól, de szükségük van egymásra.

Milyen kép él Hollandiában az emberek fejében Orbánról?

A hollandok természetesen nem tudnak minden részletet, de eljutnak hírek arról, hogy mi történik Magyarországon.

Mi történik Magyarországon?

A miniszterelnök átalakítja társadalmat egy Orbán-gépezetté, egy másfajta rendszerré.

Tehát nem a migráció jut az eszükbe Orbánról?

Nem, hanem magyar belpolitikai kérdések. A migrációról minden országban minden pártnak megvan a maga véleménye, pontosan emiatt nehéz az európai szintű szabályozás, ezért szenved ezzel a kérdéssel minden európai ország. És ezért nem is azzal definiálják Orbánt sem, hogy na, itt van valaki, akinek nagyon tiszta elképzelése van a bevándorlásról.

Orbán van annyira jelentős politikus európai léptékkel, hogy akár szavazhatnak ellene is? Arra utalok ezzel vissza, hogy valóban szavazatokat veszíthetnek-e Orbán miatt a néppárti tagpártok hazájukban az EP-választáson.

Hollandiában komoly aggodalom van amiatt, hogy egy ilyen ember, mint Orbán, mire képes Európában. Nálunk nagyon fontos a sajtószabadság, és elképzelhetetlen, hogy a közmédia olyan kormányzati befolyás alatt legyen, mint Magyarországon, és még sorolhatnám, hogy mi nem lenne lehetséges Hollandiában. A magyar médiahelyzet Hollandiában is hír. A médiának minden európai országban szabadnak kellene lennie, ez is egy olyan alapérték, ami egyben tart minket, európaiakat.

Ön mit lépett volna Manfred Weber és az EPP helyében?

Orbán annyi vörös vonalat átlépett már, annyiszor kifejezte már, hogy nem követi azokat a szabályokat, amelyeket mi, európaiak betartunk, hogy kirúgtam volna.

De sokkal fontosabb kérdés, hogy mit tehet az EU a magyar társadalomért. Erről szól a 7-es cikkely szerinti eljárás is, mert nem igaz, hogy ez Magyarország-ellenes lenne, ez a magyar kormány ellen indult.

Az ön honfitársa és párttársa, Judith Sargentini jelentésének köszönhető, hogy elindult ez az eljárás. Mit gondol a jelentéséről?

A Sargentini-jelentés a Zöldek egyik legnagyobb sikere, mert nem könnyű kétharmados többséget szerezni az Európai Parlamentben, szerintem nagyon sokan alulbecsülik ennek a jelentőségét. Mondták a jelentésről, hogy tényszerűen nem igaz dolgokat tartalmaz…

Erről mit gondol?

Azt, hogy ez nem igaz. Egy gyenge jelentés, ami egy ilyen fontos témáról íródik, nem kaphatott volna ennyi szavazatot.

Miért ne kaphatott volna, ha csak az volt a cél, hogy megleckéztessék a magyar kormányt?

Nem gondolom, hogy ez így menne.

Például az antiszemitizmusról szóló részeket elég széles körben kritizálták, és még Orbán politikai ellenfelei is elismerték, hogy ott nem volt minden a helyén. Sok más területen valóban nem merült fel komolyan vehető kritika a tényszerűségről, de egy hiba is hatalmas támadási felületet ad.

Végül a Néppárt nagy része is megszavazta a jelentést, és látszik, hogy milyen nehezükre esik valóban fellépni Orbán ellen. Ez azt mutatja, hogy a jelentés annyira jó volt, hogy rá voltak kényszerítve a megszavazására.

De a nagy kérdés, hogy mi lesz az eljárás vége.

Pontosan.

Lengyelország vétózni fog, és nem lesz semmiféle szankció.

Az európai vezetők hatalmas hibát követtek el azzal, hogy átpolitizálták a jogállamiság fogalmát. Az Európai Bizottság akcióba lendült Lengyelország ellen, mert a lengyel kormánypárt sem az EPP-nek, sem az európai szocialista frakciónak nem tagja, és még mindig ez a két nagy pártcsalád dominálja az európai politikát. Mi, Zöldek is harcolunk a helyzet ellen, nem szeretjük ezt a nagykoalíciót, de nagyon erősek együtt még mindig.

Ezért nincs fellépés például Románia ellen, mert szociáldemokrata kormánya van. A lengyelek ellen viszont nagyon gyorsan és határozottan felléptek, ezt nevezem a jogállamiság átpolitizálásnak.

Ez az Európai Bizottság hatalmas, ostoba hibája. A Zöldek nem csinálnak pártpolitikát a jogállamiságból, minden korrupt rezsim ellen fellépünk, legyen az bárhol vagy legyen bármilyen színű. Kritikusak vagyunk Csehország liberális vezetésével, kritikusak vagyunk a szocdem román kormánnyal és a jobboldali lengyel kormánnyal szemben is.

Milyen változásoknak kellene történnie, hogy ne ez a jobb-bal-nagykoalíció uralja az európai politikát?

Ezzel a két nagy pártcsaláddal szemben szerte Európában nő az elégedetlenség. Az előrejelzések szerint most először fordulhat elő, hogy elveszítik közös többségüket az EP-ben. Emiatt sok ember ideges, de szerintem ez egy egészséges fejlődés. Franciaországban, Spanyolországban, Németországban, Hollandiában, lényegében mindenütt elveszítik a centrista pártok a hatalmi kontrollt. Az EP-választások után nagyon érdekes idők jönnek, ezért lesz nagyon fontos ez a választás. He elveszíti a két nagy blokk a többségét…

…akkor az a kérdés, hogy ki nyomul be a helyükre.

Igen, és hogy kivel kötnek koalíciót. A populistáknak adnak lehetőséget vagy zöld alternatívát szeretnének?Vagy liberálisat. Az Emmanuel Macron körül szerveződő új, centrista, liberális frakció sok mandátumra számít.

Attól félek, a liberálisok ismét csak egyszerűen többséghez segítik őket.

Ezért ez a legvalószínűbb forgatókönyv. És hogy valamiféle új centrumról fognak szólni a politikusok beszédei.

Gazdaságilag csak a szokásos folytatódna így. Nagyon sok kritikát fogalmaztunk meg arról, hogy Európa gazdasági működése miért rossz, például azzal kapcsolatban, hogy nagy cégek mekkora erőt képviselnek. A liberálisoknak nincs ezzel bajuk. Ezért hiszem azt, hogy

ha valaki modern Európát akar, akkor két választási lehetősége van: a populisták vagy a zöldek.

De a populisták mi mást mondanak azon kívül, hogy nem szeretik így Európát? Nincs alternatívájuk, legfeljebb annyi, hogy nyissunk ajtót Oroszországnak. Nekünk nemcsak a klímaváltozással foglalkozó programunk van, hanem gazdasági is, ami főleg arról szól, hogy a nagy multiknak meg kell törni a hatalmát.

„Nem fogunk egyszerűen csak igent mondani a szokásos dolgokra azért, hogy aztán itt és ott hozzáadjunk egy kis zöld ízt” – ezt mondta a Zöldek kampánynyitó rendezvényén. Konkretizáljuk ezt a kijelentést: milyen radikális változtatásokat lát szükségesnek, amit zöld politikusként el akar érni?

Alapjaiban új ipari közpolitikát akarunk, mert Európának sokkal okosabban kell válaszolnia arra a kérdésre, hogy hol vannak a jövő munkahelyei. Általában az autóiparral példálózok, ami Magyarországon is jó példa, mert sok autóipari gyár, cég van itt. Az európai autóiparban még mindig abban reménykednek, hogy hagyatkozhatnak a robbanómotorra. Ez rossz a levegőnek, kiteszi a kontinenst a szaúdi olajfüggőségnek, egy csomó okból rossz ez az elképzelés. Más régiókban viszont egyre többet fektetnek elektromos autógyártásba. Ha nem lépünk Európában, húsz év múlva kínai autókat fogunk importálni. Azt megszenvednénk, és tényleg rengeteg munkahely elveszne. Akik most azt mondják, hogy munkahelyekért küzdenek az iparban, azok rövid távon gondolkoznak. Ezért beszélünk egy új zöld New Dealről, amivel fenntartható munkahelyeket lehet teremteni, hosszú távon.

A másik dolog a szociális kérdés, azaz hogy miként szolgálhatják a társadalmat a nagy cégek. Ugyanis jelenleg az adóelkerülés a főszabály.

Ahogy a Lux Leaksből kiderült, Jean-Claude Juncker miniszterelnöksége alatt is gondtalanul ment az adóelkerülés Luxemburgban. Amíg ilyen vezetői vannak Európának, addig van bármi sansz a változásra?

Hollandia is egy adóparadicsom egyébként. A cégek valóban igyekeznek elkerülni az adózást, de az adók is csökkennek sok helyen, mert versenyeznek egymással az országok a cégekért. Ennek az árát a fogyasztók fizetik meg.

Hogyan érvényesítenék a programjukat? Jelenleg alig több mint ötven képviselőjük ül a 750 tagú EP-ben, és az előrejelzések szerint ez nem is nagyon fog változni, szóval nem lesz túl nagy politikai hatalmuk.

Eddig is megmutattuk, hogy 10 százalék alatti aránnyal is tudunk erősek lenni. A megújuló energiahordozók elterjedése egy zöld siker. Az autók és kamionok szabályozása a légszennyezettség csökkentéséért is siker. Judith Sargentini erőfeszítése a jogállamiságért is zöld siker. Nem kell nagynak lenned, hogy erős legyél, elég, ha okos vagy. A májusi választások után a nagy pártoknak szükségük lesz ránk, mert elveszítik a többségüket.

Majd felhasználják a győztesek a zöldeket néhány szavazásnál, a fontos kérdésekben pedig egyszerűen félre lesznek tolva.

Ezt biztosan meg fogják próbálni. Most először egy programmal kell előrukkolniuk az Európai Bizottság elnökjelöltjeinek, amivel meg kell győzniük a frakciókat. És biztosan sok párt koalíciójára lesz szükség a többséghez. Azt garantálom, hogy koalíciókötésért cserébe lesznek kéréseink, és ha koalíciót is kötünk, akkor sem írunk egyszerűen alá mindent.

Ha holnap kellene választani, akkor a szocialista Frans Timmermans vagy Manfred Weber mellett tenné le a voksát?

Egészen biztosan nem választanám Manfred Webert.

Orbán miatt?

Nem kizárólag. Túl sokszor bebizonyította már, hogy neki fontosabb a pártpolitika, mint Európa jövője. Mindannyian tudjuk, hogy a Balkán stabilitása prioritás Európában. Weber mégis a görög kereszténydemokraták mellé állt az macedón névvitában, amivel akadályozta Észak-Macedónia NATO- és EU-taggá válásának folyamatát.

Érthető, hogy pártpolitikai érdekek is mozgatják, főleg akkor, amikor a hagyományosan középre húzó néppártok válságban vannak. Ki profitálhat többet a válságukból az EP-választáson? A populisták vagy a zöldek?

A populisták több mandátumot fognak szerezni, mint a zöldek, mert ők jobban be vannak ágyazva a legtöbb tagállamban. De a számbeli fölényük ellenére szét fognak esni.

Mert nacionalista pártokról beszélünk, és a nemzeti érdekek ütközni fognak?

Igen. Az Osztrák Szabadságpárt és az olasz Északi Liga egy csapatban van, de mi lesz Dél-Tirollal? A Szabadságpárt állampolgárságot ajánlott az Olaszországban élő dél-tiroliaknak, amiből hatalmas balhé lett. A nacionalisták nem tudnak jól együttműködni európai szinten.

A populisták előretörése tehát az EU széteséséhez vezet?

Nem hiszem, az európai összetartás erősebb ennél. De bonyolultabb lesz a választások után politizálni.

Akkor krízis jön?

Nem hívnám krízisnek, inkább felhívásnak arra, hogy a politikusok lépjenek túl a pártpolitizáláson.

Hogyan érzékeli Brüsszelben, így látják ezt a szocialista és a néppárti frakciók politikusai is?

Egyre több politikus jön rá, hogy jobban és többet kell együtt dolgoznunk, mint régebben, különben nem találunk megoldásokat a problémáinkra. Egyre több globális kihívással nézünk szembe, és ha nem cselekszünk együtt, a kontinens elveszíti a fontosságát, és mindannyian megfizetjük ennek az árát.

Sgítsd a munkánkat egy megosztással, köszönjük >>
Megússza a büntetést a vonattal karambolozó magyar focista!
Panaszt tett a bíróságról megszökött fegyveres rab!
Forradalom 2019: Most szombaton nincs beszéd, nincs séta, csak cselekszünk!
Fideszes szavazók, uniós támogatást hirdető táblák előtt írták alá a Fidesz Brüsszel elleni támadását!
Botrány: lemondta az összes koncertjét Britney Spears!
Durva látvány a partot elöntő Balaton!
Videóra vette ahogy 140-nel száguldozik Pesten!
Ki ne dobd a kávé zaccot! - elképesztő mi mindenre tudod használni!
Juncker megfenyegette Orbánt: személyesen fog visszavágni az Őt ért sérelmekért!
Mészáros nem tudta tartani az előre megbeszélt összeget: 7 milliárddal többet kap a munkákra!
Nagy baj van: nyugatra mennek az orvosok és a nővérek, vészesen ürülnek ki a rendelők, kórházak!
Felfoghatatlan: 3 napos kölyökkutyákat dobott a szemetesbe ez a nő! + videó
Egy 77 éves nyugdíjast lőttek agyon, a rendőrség nyomoz!
Szennyvízaknában találták meg a 2 éves kisfiú holttestét!
Felcsút virágzik: 25 milliárd forint támogatás ment Orbán falujának!
HÍRHEZ TARTOZÓ KÉP:
Orbán nyit Kína felé: jelentősen hozzájárulnak a magyar gazdaság növekedéséhez!
Magyar nyugdíj gödör: 100 ezer forint alatti jövedelemből éldegélnek a legtöbben!
Leleplező film: szaporodnak a Fidesznek kedvező kamupártok!
 
thepost.hu
Nyilvános csoport - 35.487 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény. Csatlakozz hozzánk és hívd meg az ismerőseidet is!
 
Leleplező film: szaporodnak a Fidesznek kedvező kamupártok!
Van olyan műtét amire közel 1 évet kell várni!
Kétmillió fát ültetett ez a fotós és a felesége!
Elszökött az intézetből a társaival erőszakoskodó kislány!
Újabb robbantás volt Srí Lankán!
FRISS HÍREK
Orbán nyit Kína felé: jelentősen hozzájárulnak a magyar gazdaság növekedéséhez!
Magyar nyugdíj gödör: 100 ezer forint alatti jövedelemből éldegélnek a legtöbben!
Leleplező film: szaporodnak a Fidesznek kedvező kamupártok!
Van olyan műtét amire közel 1 évet kell várni!
Kétmillió fát ültetett ez a fotós és a felesége!
Elszökött az intézetből a társaival erőszakoskodó kislány!
Újabb robbantás volt Srí Lankán!
Idióta álrendőr: igazi rendőröket akart igazoltatni!
Kórházba kellett vinni Hajdú Pétert!
Orbán 500 milliós támogatást küldött egy kanadai egyháznak!
Megígérte, meg is tette: a miniszterelnök elküldte a félmilliárdos támogatás második részletét egy Torontóban működő magyar egyháznak.
Összesen ...
Matolcsy fia Porschékat gyűjt! - drága hobbi!
Matolcsy György jegybankelnök kisebbik fia, a kormányközeli vállalkozóként közpénzből meggazdagodott Matolcsy Ádám Porsche 911 Targákat gyűjt, a típus...
Feljelentették Orbánt a nyugdíjszámlák miatt!
Orbán 2010-ben még arról beszélt, hogy akik visszalépnek az állami nyugdíjpénztárba, azoknak továbbra is lesz egyéni nyugdíjszámlájuk. Kilenc évvel e ...
Brüsszel lépett: drasztikusan lecsökkentik a Magyarországnak adott pénzeket!
Közel 9 milliárd forint haszonnal zárt a felcsúti fociklub!
Botrány: lemondta az összes koncertjét Britney Spears!
Durva látvány a partot elöntő Balaton!
Videóra vette ahogy 140-nel száguldozik Pesten!
Ki ne dobd a kávé zaccot! - elképesztő mi mindenre tudod használni!
FRISS HÍREK
Megússza a büntetést a vonattal karambolozó magyar focista!
Panaszt tett a bíróságról megszökött fegyveres rab!
Forradalom 2019: Most szombaton nincs beszéd, nincs séta, csak cselekszünk!
Fideszes szavazók, uniós támogatást hirdető táblák előtt írták alá a Fidesz Brüsszel elleni támadását!
Juncker megfenyegette Orbánt: személyesen fog visszavágni az Őt ért sérelmekért!
Mészáros nem tudta tartani az előre megbeszélt összeget: 7 milliárddal többet kap a munkákra!
Nagy baj van: nyugatra mennek az orvosok és a nővérek, vészesen ürülnek ki a rendelők, kórházak!
Felfoghatatlan: 3 napos kölyökkutyákat dobott a szemetesbe ez a nő! + videó
Egy 77 éves nyugdíjast lőttek agyon, a rendőrség nyomoz!
Szennyvízaknában találták meg a 2 éves kisfiú holttestét!
Taktaharkány — Döbbenetes körülmények között, felfoghatatlan, értelmetlen okból halt meg az a 2 éves kisfiú, akinek a holttestét egy szennyvízak...
Két búcsúlevél: fegyvert is vitt magával a lányával eltűnt exrendőr!
Remport Zoltán 17 éves lányával, Natáliával együtt tűnt el dunavarsányi otthonukból, mind a ketten hagytak búcsúlevelet, s a férfi magával vitte gázpi...
KÖZLEKEDÉS
POLITIKA
Kettétört az Opel a balesetben!
Durva fotók érkeztek a monori halálos baleset helyszínéről!
Lassítás nélkül rohant a másik autóba ez a BMW! - a sofőr a mobilját nyomkodta!
Belső kamerának köszönhetően azonosították a szabálytalanul közlekedő BMW-t!
Tragédia: 29 halottja van a busz balesetnek!
Elvesztette uralmát a BMW felett ez a 19 éves srác, egy ember meghalt!
Sebességrekordhoz építették ezt a BMW M1-et! - igazi legenda!
Mindenki ennek a BMW-s-nek a fejét akarja egy nem szokványos előzés miatt!
Négy gyermeket hagyott hátra a motor-balesetben meghalt apuka!
Az eddigi legdurvább BKV baleset: villanyoszlopot tépett ki a földből a busz!
Felcsút virágzik: 25 milliárd forint támogatás ment Orbán falujának!
Orbán nyit Kína felé: jelentősen hozzájárulnak a magyar gazdaság növekedéséhez!
Orbán 500 milliós támogatást küldött egy kanadai egyháznak!
Feljelentették Orbánt a nyugdíjszámlák miatt!
Juncker megfenyegette Orbánt: személyesen fog visszavágni az Őt ért sérelmekért!
Az Európai Bizottság elnöke arról beszélt, hogy „húsvét után, szerdától vissza fog lőni”, vagyis az európai parlamenti választás kampányán...
Mészáros nem tudta tartani az előre megbeszélt összeget: 7 milliárddal többet kap a munkákra!
Mielőtt elnyerte a közbeszerzést a Mészáros és Mészáros Kft., illetve a Ke-Víz 21 Építőipari Zrt., még csak 19 milliárddal számoltak annak kiírói.
A Srí Lanka-i pokolban rekedtek Rákócziék !
Dambulla — Világszerte ezrek reménykednek, hogy szeretteik mihamarabb hírt adnak arról, túlélték-e a Srí Lanka-i merényleteket. Sok magyar is ag...
Orbán bukása: Soros nem tűri tovább, hogy gonosznak állítsák be!
Idén Soros Györgynek ítélték oda a Don Ridenhour Bátorság Díjat, számolt be a Népszava. Az Orbán-kormány Voldemortja, Moriartyja, Palpatine-ja nyerte ...
Az Orbán kormánynak vége lesz ha megindulnak a diákok!
"Megbecsültséget a tanárainknak, szakértelmet az oktatásba, jövőt a diákoknak!" - felkiáltással szerveznek újabb megmozdulást a kormány által semmibe ...
Segíts egy megosztással: apa és 17 éves lánya tűnt el nyomtalanul!
A szigetszentmiklósi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy 48 éves dunavarsányi férfi és 17 éves lánya megtalálásához.

A Szigets...
Srí Lankai pokol: 300 halott, 500 sebesült!
Jelentősen, 290-re emelkedett a Srí Lanka-i templomokat és szállodákat ért robbantásos merényletek halottainak száma - közölte a helyi rendőrség szóvi...
Koporsó helyett kedvenc autójába temette el az apját ez a férfi!
Azubuike úgy érezte, hogy többet jelent neki az apja annál, hogy egy szimpla koporsóba temesse el.Sokan felháborodtak a magát Azubuike néven emlegető ...
THE POST
Orbán botrány: 3 éves kislánynak akartak szórólapot átadni a terroristákról!
Egészen elképesztő mélységekbe süllyedt az ország, köszönhetően a legkisebb faluba is beáramló álhíreknek, a brutális erővel tolt gyűlöletkampányoknak...
A külföldi TV-k nyíltan beszélnek Orbán strómanjairól és az elcsalt milliárdokról!
Félelmetes: robot hírolvasót használnak az oroszok!
Pesterzsébet: összeszólalkoztak az utcán, majd az egyik férfi meghalt!
Valaki több mint 4 milliárd forinttal lett gazdagabb! - ki a szerencsés?
Egy 19 éves lány halt meg a ceglédi tragédiában!
Templomokat robbantottak fel: káosz és tragédia húsvét vasárnap!
FRISS HÍREK
A láncon tartott kutya egy időzített bomba!
Jézus pokolra szállása: hatalma volt a halál és alvilág fölött!
Mészáros veje: 266 milliós munkát kapott! - de ki számolja már?
Kettétört az Opel a balesetben!
Majdnem elgázolták a kisgyerekes anyát zebrán! - de ki volt a hibás?
A Notre-Dame tetejében élő 200 ezer méh megúszta a tüzet!
Átverés: az elektromos autó csak papíron környezetbarát!
Már több millióan látták az út közepén bokszoló nyuszikat!
Botrány: droggyártást tanított a diákoknak a tanár!
Felakasztotta magát az egykori vv-sztár!
A Love Island egyik sztárja információk szerint öngyilkosságot követett el.

A brit párkereső valóságshow 32 éves sztárját, Sophie Gradont...
Durva fotók érkeztek a monori halálos baleset helyszínéről!
Egy ember meghalt, ketten pedig megsérültek a 4-es főúton, Monor és Monorierdő között csütörtök délelőtt, amikor két személyautó karambolozott.
...
KÖZLEKEDÉS
POLITIKA
Jogerős: hat év börtönt kapott a horrorbaleset okozója!
Mindenki ki van akadva a járdán előző magyar BMW tulajra!
Lovasi: nem érzi magát hibásnak de megviselte a baleset!
Lovasi András nem válaszol drogozott-e mielőtt súlyos balesetet okozott!
Saját találmánya ölte meg a híres feltalálót: brutális baleset történt!
Tömegbaleset az M3-as autópályán! - a tűzoltóknak kellett kivágni a sérülteket az autókból!
Idióta sofőr: videóra vette ahogy szándékosan balesetet okozott!
Így vette őrizetbe a rendőrség a magyar autópályán lövöldöző BMW-st!
Átalakítják az új autókat mert túl sok baleset történik! - riasztóak a halálozási számok!
Autót és sofőrt biztosít a TV2 a balesetet szenvedett Marsi Anikónak!
A katasztrófavédelem is kivonult a pilisi tömeg-balesethez!
Orbán bukása: Soros nem tűri tovább, hogy gonosznak állítsák be!
Az Orbán kormánynak vége lesz ha megindulnak a diákok!
Orbán botrány: 3 éves kislánynak akartak szórólapot átadni a terroristákról!
A külföldi TV-k nyíltan beszélnek Orbán strómanjairól és az elcsalt milliárdokról!
Mészáros veje: 266 milliós munkát kapott! - de ki számolja már?
A közbeszerzési vonaton nincsen fék.

Szép sikerrel zárja az ünnep előtti utolsó munkanapot Homlok Zsolt, Mészáros Lőrinc felcsúti milliár...
Nemzetközi korrupciós vizsgálat indult Orbán Viktor és a Fidesz ellen!
„Jelenleg is folyik az Egyesült Államok külügy-, valamint az igazságügyi minisztériumában az Orbán Viktor, több családtagja és szűk baráti köre ...
Sokkoló: kiszáradt a népszerű fürdőzőhely!
Döbbenetesen felvételeket tett közzé a Nasa a saját Facebook oldalán.

A műholdképeken ugyanis jól látszik, hogy egy tó Chilében gyakorlat...
Nemzetközi korrupciós vizsgálat indult Orbán Viktor és a Fidesz ellen!
„Jelenleg is folyik az Egyesült Államok külügy-, valamint az igazságügyi minisztériumában az Orbán Viktor, több családtagja és szűk baráti köre ...
Mészáros mindent visz: fociakadémiát épít Szombathelyen közel 6 milliárdért!
5 milliárd 907 millió forintért tervezi meg és építi fel a nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelési centrumot Mészáros Lőrinc cége, a ZÁÉV Építőipari ...
Az Alfa csúnyán belerúgott a konkurenseibe ezzel a videóval!
Abszolút nem korrekt, de sok szempontból találó és nagyon vicces reklám-hadjáratot indítottak az olaszok.

Elég bátor kampányba fogott az ...
Lassítás nélkül rohant a másik autóba ez a BMW! - a sofőr a mobilját nyomkodta!
Nagy sebességgel, fékezés nélkül rongyolt autószállítóba egy BMW sofőrje.

A balesetet a tréler hátulján elhelyezett kamera rögzítette.
Orbán Ráhel ma már befolyásosabb mint valaha!
Idén is összeszedte a Forbes, hogy ki az 50 legbefolyásosabb magyar nő a gazdaságban, a közéletben, a médiában és kultúrában, sőt, ezúttal egy pluszka...
THE POST
Aljas: tolószékes férfit raboltak ki Budapesten!
VV Éva: Nem vagyok buta és jól nézek ki!
Pontosan egy hónapja derült ki, hogy Baukó Éva szerelmes, ám a kapcsolatnak a napokban vége is lett.

Több hónapon keresztül próbáltuk műk...
A Coca-Cola piacra dobta az okos vizet!
Ismét bővítette gyártókapacitását a Coca-Cola HBC Magyarország: mintegy 1,8 milliárd forintos beruházással egy teljesen új, innovatív prémium termék, ...
Orbán egy nagyon buta országot szeretne!
Orbán Viktor évértékelő beszédét bírálta az ellenzék

Orbán Viktor kormányfő vasárnapi évértékelőjét bírálták és a demokrácia állapotát ké...
Végre kimenekítették a horror állatkert lakóit!
Külföldre menekítenek több mint 40 vadállatot a Gázai övezet hírhedt rafahi állatkertjéből, ahol azok szörnyűséges körülmények között tengődnek - jele...
Brutális: 18 embert gázolt halálra a figyelmetlen kamionos!
Halálra gázolt legkevesebb 18 embert egy kamion Guatemalában egy autópályán a sötétben.

A tűzoltóság szóvivője közölte, a baleset szerda ...
A gatyája is rámegy a családoknak erre a dologra!
Veszélyes húsvét: penészes falak és undorító körülmények miatt zártak be két húsüzemet!
Mindenki ledöbbent: saját magát késelte meg ez a magyar férfi!
A magyar divatiparban szükség van fejlesztésekre! - milliárdokat szán erre Orbán!
Észak-Korea letesztelte legújabb rakétáit! - az eddigi legnagyobb erejű robbanófej!
Orbán új barátokat szerzett: Brazíliában nem fogadják szívesen a Soros tervet!
FRISS HÍREK
Lényeges változások jönnek a személyes okmányokkal kapcsolatban!
Elkapták a férfit aki benzines kannával akart bemenni a katedrálisba!
Bulizó lányok loptak el egy menetrend szerinti buszt!
Kamionok ütköztek az M1-esen! - az egyik sofőrt csak a tűzoltók tudták kiszabadítani!
Jól jön az EU Orbánnak: pár év alatt 2580 milliárd forintot kaptunk!
Ezzel a viccel alázzák Orbánt és barátait!
Orbán személyesen látogatta meg az egymilliomodik honosított magyart!
Kozsó teljes vállszélességgel kampányol a Fidesz mellett!
Belső kamerának köszönhetően azonosították a szabálytalanul közlekedő BMW-t!
Örök dilemma: hagyjuk békén a gyereket, hogy tanuljon a saját hibáiból?
A Best magazin eheti számában olvasható interjú Vekerdy Tamással. A gyerekpszichológus először a jogi egyetemet végezte el, de egy napot sem dolgozott...
Beképzelt: kibérelt egy egész plázát hogy tudjon benne kocsikázni!
Új szintre emelte a kényelmes bevásárlás fogalmát egy férfi, aki autóval hajtott be egy szaúdi bevásárlóközpontba, majd az egyik bolt előtt leparkolva...
KÖZLEKEDÉS
POLITIKA
Szinte semmi nem maradt az autóból a 4-esen történt baleset helyszínén
Curtis szerint a nyári gumi okozhatta az autóbalesetet, nem pedig az ittassága
Rengeteg a baleset a csúszós utakon
Pestszentlőrinci gyilkosság: Kiderült, hogy a BMW az áldozaté volt
BMW-s gyilkosság: Elképesztő történetet meséltek a letartóztatott fiú szülei
Halálos baleset Szentgotthárdnál: Órákig feküdhetett halott szerelme mellett Bianka (videó)
Megrázó felvétel került elő a benzinkutas balesetről!
Még ma is szalonállapotú a 40 éves BMW!
Horrorbaleset Budapesten: egy ember meghalt, egy kismama megsérült!
Brutális kamionos baleset: Meghalt a Waberer's-sofőrje!
Mészáros mindent visz: fociakadémiát épít Szombathelyen közel 6 milliárdért!
Orbán Ráhel ma már befolyásosabb mint valaha!
Orbán egy nagyon buta országot szeretne!
A magyar divatiparban szükség van fejlesztésekre! - milliárdokat szán erre Orbán!
Juncker megfenyegette Orbánt: személyesen fog visszavágni az Őt ért sérelmekért!
Az Európai Bizottság elnöke arról beszélt, hogy „húsvét után, szerdától vissza fog lőni”, vagyis az európai parlamenti választás kampányán...
Mészáros nem tudta tartani az előre megbeszélt összeget: 7 milliárddal többet kap a munkákra!
Mielőtt elnyerte a közbeszerzést a Mészáros és Mészáros Kft., illetve a Ke-Víz 21 Építőipari Zrt., még csak 19 milliárddal számoltak annak kiírói.
M0-ás botrány: 10 kilométeres a dugó szokás szerint!
Jelentős torlódás alakult ki baleset miatt csütörtök reggel az M0-ás autóúton, és lépésben haladnak a járművek az M1-es autópályán. Tartálykocsi és ki...
A facebook engedély nélkül használta adatainkat! - óriási büntetésre számíthat!
Mintegy 4000 Facebookhoz köthető dokumentumok szerint a cég arra használta a felhasználók adatait, hogy nyomást gyakoroljon versenytársaira – ír...
Brutális részleteket árult el a darabolós gyilkossággal gyanúsított P. Szilvia!
Jászladány — Gyakran váltogatta a partnereit, illetve prostituáltként is dolgozott a darabolós gyilkossággal gyanúsított P. Szilvia (27).
...
A csónakban várta vízbe fulladt gazdiját ez a vizsla!
A kutyájával együtt indult utolsó horgászatára a kedden Mezőtúrnál vízbe fulladt férfi. Az eb azóta is gyászolja a gazdáját.

Soma, a vizs...
Tragédia: 29 halottja van a busz balesetnek!
Tragikus baleset történt Madeirán, 29-en az életüket vesztették.

Madeirán szenvedett balesetet egy német turistákkal teli autóbusz, amely...
Rekord bevétel a bliccelők által befizetett büntetésből: a BKV-nál javult a beszedés hatékonysága!
Az idén márciusban a vonatokon jegy nélkül vagy érvénytelen jeggyel utazók 10 millió forintnyi pótdíjat fizettek be. Ebből a tételből hasonló mértékű ...
THE POST
Nyílt utcán lőtték agyon a Trainspotting sztárját!
Skócia – Lelőtték a Trainspotting 2 sztárját, Bradley Welsh-t, a színész a helyszínen életét vesztette.

A The Guardian számolt be a...
Orbán: meg kell tennünk mindent a határon túl élő magyarokért!
Mészáros taktika: 5 milliárd osztalék ment egyik cégéből a másikba!
Zagato Stelvio: ázsiai autó, olasz ruhában!
Elvesztette uralmát a BMW felett ez a 19 éves srác, egy ember meghalt!
Összegzés: van még aki szerint normális ami ebben az országban zajlik?
Óriási a baj: a kórházak bérnővéreket fogadnak a munkaerőhiány miatt!
FRISS HÍREK
Fidesz-közeli cégek estek egymásnak: a tét 10 milliárd forint!
Rendőr botrány: rendszeresen fajtalankodott a kutyájával ez a nyomozó!
A NAV nyilvánossá tette az ország legnagyobb adótartozóit!
Megerősítik Magyarország védelmét: közel 4 milliárdot kap a magyar honvédség!
Lecsukták a jogsi nélkül száguldozó magyar férfit! - 220 km/h a 110 km/h helyett!
Notre-Dame titok: több mint 50 nyomozó keresi a tűz okát!
Így könnyű fogyni: a csirke sali isten finom és egészséges!
Rommá tört kisteherautóval közlekedett büntetlenül ez a román férfi a magyar utakon!
Botrány vagy jogos? - Kidobtak egy autista kisfiút a moziból a viselkedése miatt!
Hosszú Katinka botrány: mindenki ledöbbent, amikor társkeresőn megtalálták!
Az egyik leghíresebb társkereső oldalán tűnt fel Hosszú Katinka fényképe, csakhogy kiderült, nem az Iron Lady regisztrálta magát, hanem visszaélés tör...
Egyszerűen leadták a gazdái ezt a dalmata kislányt! - azóta csak sír!
Kilenc éves dalmata kisleány, leadták, mint a használt cikket.

Sír és sír...egyfolytában. :( :(

Ezt érdemelte?

KÖZLEKEDÉS
POLITIKA
Arany színű BMW-t ajánlott fel Lajcsinak Győzike!
Brutális baleset: szörnyethalt egy motoros Pesten!
Brutális: Így tombol a BMW legerősebb autója!
Súlyos tragédia: egy gyermek is meghalt a püspökladányi balesetben!
Lángba borult az M5-ös, ilyen durva baleset még nem volt!
Hétvégi baleset özön: horror az utakon!
Uszoda baleset: Hetvennégy embert menekítettek ki az Újfehértón!
Horrorbaleset itthon: ledarálta a BMW-t a kamion!
Hatalmas baleset: gumifalnak csapódott a versenyző!
Magyar horrorbaleset: Türelmetlen volt az audis, egy nő meghalt!
Korrekt: a magyar sztár elismerte, hogy ő okozta a balesetet!
Orbán új barátokat szerzett: Brazíliában nem fogadják szívesen a Soros tervet!
Jól jön az EU Orbánnak: pár év alatt 2580 milliárd forintot kaptunk!
Ezzel a viccel alázzák Orbánt és barátait!
Orbán személyesen látogatta meg az egymilliomodik honosított magyart!
Mészáros mindent visz: fociakadémiát épít Szombathelyen közel 6 milliárdért!
5 milliárd 907 millió forintért tervezi meg és építi fel a nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelési centrumot Mészáros Lőrinc cége, a ZÁÉV Építőipari ...
Orbán Ráhel ma már befolyásosabb mint valaha!
Idén is összeszedte a Forbes, hogy ki az 50 legbefolyásosabb magyar nő a gazdaságban, a közéletben, a médiában és kultúrában, sőt, ezúttal egy pluszka...
Egy ember kiugrott a záhonyi vonatból!
Demecser, Kék, Nyírbogdány – A Levadászva oldal hétfő délután levelet kapott egy olvasójuktól, aki azt írta: Nyírbogdány és Kék között a sorompó...
Kétmilliárdot kap egy Tiborcz-közeli cég ahol Orbán Ráhel a tanácsadó! - 2019 Orbánék éve!
A történet a szokásos: egyszereplős a közbeszerzés, nincs versenytárs, nincs kérdés. Mindezt a szemünk előtt csinálják, annyira pofátlanul, hogy azt m...
Orbánék szerint hatalmas tömeg áll mellettük! - ez az út, amely Európát sikeressé teheti
Már több mint 600 ezren írták alá Orbán Viktor miniszterelnök bevándorlásellenes hét pontját. Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója elmon...
Notre-Dame: a tüzet eloltották de hogyan tovább? - itt vannak a képek!
Eloltották a Notre-Dame-ban keletkezett tüzet.

A CNN információi szerinthajnali kettő körül a tűzoltóknak sikerült eloltaniuk a Notre-D...
Újra szabad: a tűzoltók mentették meg a bajba jutott őzgida életét!
Visszanyerte szabadságát a bajba jutott állat.
Kútba esett őzgida mentéséhez kérték a tűzoltók segítségét április 15-én reggel a Tolna megyei Oz...
Európa: a tévék többsége azt közvetítette, amit a kormány akart!
A 444.hu megnézte azt a dokumentumfilmet, ami a Sargentini-jelentés elfogadásáról készült. Ebben Judith Sargentini holland EP-képviselő többek között ...
THE POST
Schmidt Mária üzent azoknak akik Orbánt támadják!
Fegyvert fogott a tanárára ez a magyar diák: Vagy pénzt ad, vagy lelövöm!
Jánossomorja — „Vagy pénzt ad, vagy lelövöm!” – ezzel a mondattal és egy műanyag fegyverrel a kezében rontott rá magántanárára...
Szerdán fagyni fog, pénteken több mint 22 fok lesz!
Túlnyomóan derült, napos idő várható kedden, de délutántól északkelet felől egyre vastagabb felhőzet érkezik, és késő este Szabolcs-Szatmár-Bereg, Haj...
Új dolgokat vezet be a facebook: sokan kiakadtak már most tőle!
Emlékszik még arra, amikor a Facebook egyszer csak az addigi fapados, fehér-kék dobozokból álló adatlapokat lecserélte a mostani Idővonalra? Mi emléks...
Több mint 30 milliárd forintnyi eurót adott a Notre-Dame újjáépítésére ez a férfi!
Hétfő este a fél világ követte lesújtva, ahogy a párizsi Notre-Dame székesegyház lángokban áll. A tetőszerkezet nagy része megsemmisült, de az épülete...
HÍRTURKÁLÓ
Már tízezreket hódított meg a megszűnt Iwiw-re hasonlító weboldal


Újra csatában a Jófogás: A Globálpiac lesz az új OLX?


Feleségét és fiát is megkéselte egy jászapáti férfi

Haldokló barátnője mellett erőszakolta meg a nő 12 éves húgát

Tartósan ködös idő várható a héten

Üzemanyagár növekedés várható, még most tankoljon fel

Káosz: Baseballütővel verik a menekülteket Németországban

Videó: Így néz ki a lezuhant orosz utasszállító tragédiájának a helyszíne

Mind Magyarországon ragadnak a kitoloncolt migránsok

Lopással vádolják Adele-t Hello című dala miatt

Szinte semmi nem maradt az autóból a 4-esen történt baleset helyszínén

Részletek a jászapáti családi késeléssel kapcsolatban

A migránsok már a keresztény ünnepeket is töröltetni akarják Németországban

Talicskával lopták az ételt a menzáról

Sokkoló részleteket mesélt a tragédiáról a bukaresti rockkoncert magyar túlélője

Háromgyermekes családapát késelt meg a bedrogozott tinédzser

Érdi gyilkosság: a felismerhetetlenségig összeverték az idős asszonyt és férjét

Újabb orosz repülő zuhant le

Karikatúra jelent meg a lezuhant orosz utasszállító tragédiájáról

Új törvény Finnországban: Mostantól egyetlen menekültet sem fogadnak be

Az apja is ott volt, amikor belefulladt a kukoricába a 9 éves gyermek

Orbán Viktor: Európa elözönlés alatt áll

Pokolgép robbanhatott az orosz utasszállítón

Videó: Élő adásban fenyegeti meg a riportert a migráns

Saját bátyját késelte halálra a 25 éves fiatal

Újra visszatért Cini fiatalkori betegsége

Közel 300 km-re az otthonától találtak rá az eltűnt győri tinire

Vizsgálat indult a kukoricába fulladt kisfiú ügyében

Leszúrta, majd élve elégette a terhes német lányt a bevándorló

Svéd miniszter üzenete a migránsoknak: “Maradjatok Németországban, mert mi egy centet sem adunk“