thepost / Magyarország / Budapest / 2019.05.20
THE POST
           
20
Schmidt Mária üzent azoknak akik Orbánt támadják!
Ez is érdekelhet:
Előkerült Orbán Gáspár élő bejelentkezése!
Romokban a kórház rendszer: 1 hónap alatt 5 milliárdos adósság!
Magyar pénzből fejlesztené a horvát focit Mészáros Lőrinc!
Nekiment Schmidt Mária Heller Ágnesnek az új könyve miatt, aminek Orbánizmus a címe, és amiben a filozófus azt írja, hogy tudomása szerint Orbán nem jár színházba, se operába. Ő, mármint Schmidt Mária sokszor volt operában, de egyszer sem látta Hellert, mégsem mondja róla, hogy nem jár operába - mondta tegnap este a Hír Tv-ben a Terror Háza főigazgatója.

A tegnap esti Bayer show vendége volt Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, akivel a műsorvezető arról beszélt, hogy Heller Ágnesnek kötete jelent meg olasz nyelven márciusban “Orbánizmus” címmel, “Magyarország esete: a liberális demokráciától a zsarnokságig” alcímmel, Olaszországban.

Schmidt Mária a műsorban azt mondta, elolvasta a könyvet, de gondolkozott, hogy írjon-e róla, mert Heller Ágnes “mégiscsak 90 éves”. Aztán úgy döntött, hogy komolyan veszi, megpróbál Heller egy-egy mondatára reagálni. De “felment benne a pumpa”, mert annyi közhely van Heller Ágnes könyvében, “végiggondolatlan mondatok”, vádaskodások. Nagyon színvonaltalan, egyetlen mondat sincs benne, amit komolyan lehet venni - állította Schmidt Mária a műsorban. Ő azt várta volna ugyanis, hogy valaki végre a másik oldalról olyan mondatokat írna le, olyan dolgokat, amiket érdemes lenne megfontolni, “hiszen senki sem tökéletes, mindenki követ el hibákat, és az fontos dolog, hogy ezekre rámutasson a másik oldal, vagy a másik politikai közösségnek a tagja”.

“De amikor onnan csak az idiótaságok jönnek, akkor tényleg nem lehet őket komolyan venni” - mondta Schmidt Mária, de végül ezeket mégsem hagyta megválaszolatlanul, és a blogjában írt róla.

A műsorban Bayer Zsolt úgy summázta a Heller-könyvet, hogy az arról szól, hogy Orbán Viktor egy diktátor, Magyarországon pedig diktatúra van.

Schmidt Mária pedig felháborodott, hogy Heller könyve szerint Orbán “egy bunkó”, mert ő, mármint Heller Ágnes úgy tudja, hogy Orbán Viktor nem olvas könyveket, nem jár koncertre, nem volt még színházban.

“Nem tudom, hogy ilyet miért ír le valaki?” - kelt ki magából Schmidt Mária. Orbán Viktor először is egy jogvégzett ember - magyarázta. “És mi az, hogy nem olvas könyveket? Azt úgy kell elképzelni, hogy ha könyvet olvas, először hívja fel Heller Ágnest, hogy most könyvet olvasok, Ági, engeded?” - illusztrálta a helyzetet egy abszurd példával Schmidt Mária. “Vagy ha operába megy, oda kellene küldenie a jegyet Heller Ágnesnek? - vetette fel, megjegyezve: “Jelentem, én sokszor voltam operában, és én még egyszer sem láttam Heller Ágnest, de mégsem mondanám, hogy nem jár operába”.

Hová vezet a muszlimok nyugati “dédelgetése”?

Aztán a műsorban egy közelebbről meg nem nevezett német tanulmányt idézett Bayer Zsolt, ami az antiszemitizmust elemzi, “egy komoly intézet” tanulmányáról van szó - tette hozzá. Állítása szerint a szerzők arra jutottak, hogy a Németországba érkezett muszlimok azért antiszemiták, mert másodrendű állampolgárnak érzik magukat és el vannak nyomva.

Aki meglepődik azon, hogy a muszlimok nem szeretik a zsidókat és antiszemiták, annak kezeltetnie kell magát - reagált Bayerre Schmidt Mária. “Ha egy ország behív milliószámra muszlimokat, akkor tudomásul kell vennie, hogy ebben a tekintetben ezek egy teljesen más világban vannak, sőt a nőket sem tartják egyenjogúnak” - magyarázta a műsorban Schmidt Mária, s végül arra jutottak az antiszemitizmu

s-“elnyomott muszlimok” kérdésben, hogy “tőlük ezt el kell fognak”.

Nem szabad “ajnározni” őket, és lenézni rájuk, mert ők egy büszke nép, ezt nem veszik jó néven. Ez a fajta magatartás biztos kudarcot fog vallani. Ők az erőből, a határozottságból értenek. Ha ajnározzák őket, akkor a nyugatiakra úgy néznek majd, hogy nem kell őket komolyan venni, ők a “hasznos hülyék”, ezeket el lehet söpörni, nem kell a szempontjaikra odafigyelni - írta le a Schmidt Mária, hogy szerinte mit eredményez a muszlimok nyugati “dédelgetése”.

A verseny, a zsűri és Csurka

Szerinte a balliberális oldal mindig fegyverként használta az antiszemitizmust, “csak meg kell nézni a Jobbikot”, a pártot már elfogadják, mióta a balliberális oldalon rájöttek, hogy velük le lehet győzni Orbánt, azóta a Jobbik nem antiszemita, “persze, soha nem is voltak azok, tulajdonképpen zsidóbarátok” - ironizált Schmidt Mária, és Karácsony Gergely Hír Tv-s nyilatkozatát hozta fel, hogy a zuglói polgármester elmagyarázta, “miért van rendben az”, ami ellen korábban mindenki tüntetett, hogy a jobbikos Gyöngyösi Márton listázni akarta a parlamentben a zsidókat.

Nekik csak az a fontos, ide értve Heller Ágnest is, hogy ők mondják meg ki antiszemita, ki nem, ki bunkó, ki nem, ki náci és ki nem, és hogy a bizonyítványt ők állítsák ki - mondta Schmidt Mária. Ezek nem kívánnak részt venni semmilyen versenyen, ők csak a zsűriben szeretnek ülni - idézte Csurka Istvánt, meggyőződéssel hozzátéve: “És igen!”

Mi az EP-választás tétje?

Az EP-választás tétjéről Schmidt Mária egyetértett Bayerrel abban, hogy nem kérdés, ki győz. Szerinte az ellenzékről kiderül, hogy nincs politikai mondanivalója, már az önkormányzati választásra készülnek, valami egységet akarnak, újra belelépni abba a folyóba, ami korábban már nem sikerült.

Ami a Nyugatot illeti, a főigazgatónak nincsenek nagy várakozásai, azt gondolja, hogy az uniós bürokrácia legfontosabb pozícióit azok töltik majd be, “akik a mostani globális elitnek az emberei”. De azt reméli, hogy megerősödik az a tábor, amelyik ezzel szemben a nemzetállamok függetlenségét képviseli, és jobban ki tudják majd ellensúlyozni a dolgokat.

Nem tudja, mi lesz a Kelet-Nyugat ellentét vége az unióban, szerinte minden lépésükkel arra törekszenek a franciák és a németek vezetésével, hogy a kelet-európai országokat másodrendű szerepbe nyomják vissza, és lehetőleg mindegyiket megalázzák - mondta Schmidt Mária, aki szerint ezzel inkább “összenyomják”, egy platformra hozzák a közép-kelet-európai országokat, például a románok és a magyarok egymásra találnak - derült ki a szavaiból.

Bayer isiászozott és kreténnek nevezte Junckert

„Szerencsétlen magatehetetlen kreténnek” nevezte Jean-Claude Junckert Bayer Zsolt a műsorban, még mielőtt Schmidt Máriával beszélgetett volna. Az apropó egy Ruandában készült videó volt, melyen az látszik, hogy az Európai Bizottság elnöke Kigaliban, a ruandai népirtás 25. évfordulójának rendezvényén a reménység lángjának meggyújtásakor egy hirtelen mozdulattal a politikustársai felé fordította a kezében lévő égő fáklyát. Bayer feltételezte, hogy Juncker “isiásza” volt ennek is az oka, és amikor a közönsége felnevetett, azzal reagált, hogy valójában zokogni kellene az eseten, mert „ez a szerencsétlen, magatehetetlen kretén ma az Európai Unió első embere”.
Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
Mészáros: Jó könnyen pénzt szerezni, de szeretünk megdolgozni érte!
Ellepte az internetet az Orbánékról készített gúnyképek sokasága!
A legszegényebb régióban Orbánra szavaznak - tegnap sonkát osztottak!
Hírhez tartozó kép:
Idén 22 millió fát ültetnek el Magyarországon!
Mészáros: Jó könnyen pénzt szerezni, de szeretünk megdolgozni érte!
Mészáros: Jó könnyen pénzt szerezni, de szeretünk megdolgozni érte!
Óriási bukás: több száz elektromos autó rohad ezen az autótelepen!
Ma van a méhek világnapja, Ők az élet nektárjai!
Ellepte az internetet az Orbánékról készített gúnyképek sokasága!
A legszegényebb régióban Orbánra szavaznak - tegnap sonkát osztottak!
Előkerült Orbán Gáspár élő bejelentkezése!
Mutatjuk milyen amikor két idióta találkozik az úton!
Nincs vádalku: 12 év várhat Lajcsira!
Romokban a kórház rendszer: 1 hónap alatt 5 milliárdos adósság!
Vénykötelessé tesznek több fájdalomcsillapítót!
Nem jelenti fel a támadóját Schwarzenegger!
Újabb külföldi halál karavánt fotóztak itthon! - a hatóság tehetetlen!
Segíts egy megosztással a kórházban hagyott ikreknek!
Megbukott osztrák kormány: olyan médiahálózatot szeretnék, amilyen Orbánnak van!
Nem először vertek meg postást Magyarországon!
Inkább megyek a börtönbe, mint haza az asszonyhoz! - teljesen megőrült ez a 70 éves férfi!
Karcolás nélkül megúszta a ketté szakadt Audi tulaja!
Buszmegállóban élesztették újra az idős nőt ezek a tűzoltók!
Halálra taposott egy embert egy elefánt, mert kövekkel megdobálták a kicsinyét!
Festmény készült Orbán Ráhelről: megihlette a művészeket a miniszter lánya! - ezt látnod kell!
Beismerték: Letelepedést árul Orbán Ráhel vendéglátója!
Mészáros: hogy idáig eljutottam, bizonyára szerepet játszik a Jóisten, a szerencse és Orbán Viktor!
Orbánt Tiborcz sikereiről kérdezték, de még válaszolni sem volt hajlandó!
Az év politikai botránya: rejtett kamerás felvétel buktatta le Orbán leendő partnerét!
Rettegnek a romák a politikai erődemonstrációtól Törökszentmiklóson!
Egyből ugrott a jogsija, mert majdnem elütött két kisgyereket! + videó
Tiborcz egy közel 50 milliós luxus terepjáróval lepte meg magát!
Fegyverkezik a kormány: 5 milliárd a keret!
Szolnoki százmilliós lefoglalás! Lecsapott a TEK!
Horror Ózdon: kivégezte gyerekeit egy késsel a családfő!
Az EU visszavágott: Orbán képe is plakátra került!
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
Tiborczé lett ami az önkormányzatnak nem kellett! - közel 400 milliós üzlet!
Óriási bukta: az EU-nak is azt javasolták, hogy zárolja Mészáros vagyonát!
Melegítő és trottyos gatya: milliárdos segítséget kap a kormány divat!
Trump átvágta Orbánt: a találkozó után szankciókat indított ellene!
Mészáros a barátival koccintott a sikerre!
Mészáros lett az ország legnagyobb földesura!
A hét híre: Tóth Gabi levideózta ahogy eszik!
Kutyusával együtt tűnt el ez a budapesti vállalkozó!
Leállt a kecskeméti Mercedes gyár építése!
Kártérítési per: belehalt az agyhártya gyulladásba a kétéves Máté!
Elkapták a Budapesten lövöldöző férfit, döbbenetes dolog derült ki róla!
A szülők még mindig keresik az eltűnt kisfiút!
Orbán: jó magam is 72 évig fogok dolgozni és ezt várom el mindenkitől!
Botrány: 46 éves rendőrt lőtt fejbe a hungarista vezér!
A facebook kivégezte a kormánypárti médiát! Rengeteg oldalt törölt!
Mónika YouTube csatornája népszerűbb mint anno a műsora volt!
Több mint 3 milliárdért vásároltak festményt Orbánék!
Csúcstalálkozóként emlegeti Orbán az amerikai útját!
Washington botrány: beutazási tilalom Mészáros Lőrinccel szemben!
Időjárás: zápor, zivatar, országos figyelmeztetés!
Tilos arcot mosni zuhanyzás közben!
Öngyilkos lett a kislány, miután az Instagramon megszavazták!
Akár 100 év börtönt is kaphatnak azok az orvosok akik abortuszt hajtanak végre!
Orbán halálát kívánta ez a professzornő! - a Fideszesek kiborultak!
Orbán: az elmúlt 100 évben aligha voltunk mi ilyen jó bőrben!
Rálőttek egy képviselőre: a kamerák mindent felvettek!
Képviselői bért szeretnének az orvosok!
A gyerekek a forró autóban várakoztak, amíg anyuci cipőt próbálgatott!
Mindenhol csökkent, csak hazánkban nőtt a daganatos megbetegedések száma!
Halálos előzés: életét vesztette a BMW sofőrje!
Amerika lefoglalt egy észak-koreai hajót!
Kiderült az EU hogyan becézi Orbánt a háta mögött!
Bajban az autóipar, megszorításokat terveznek hazánkban is!
Fidesz: folyamatosan építjük, felújítjuk és fejlesztjük a kórházakat!
Ismeretlen tettesek átírták a Fidesz plakátjait!
Hazánkba is ér­ke­zett az al­ler­giát okozó cu­kor­ból!
Orbánék közel 10 milliárdot fizettek ki ennek az orosz fővállalkozónak!
Mészáros vagyona már kétszer akkora, mint az angol királynőé!
Sok körzetben nem lesz ellenzéki szavazatszámláló!
Matolcsy fiai pont jókor menekítették ki pénzüket a bedőlt bankból!
Külföld: Trump megsimogatta Orbán buksiját!
Rekordszennyezés: semmi nem okoz akkora kárt mint az emberiség!
Bombákat készített a kaposvári férfi: a TEK lecsapott rá!
A hangok mondták a gödi láncfűrészes férfinak, hogy ölje meg az ikertestvérét!
Amerikába tartó hajókat robbantottak fel!
Nem fogod elhinni mit találtak a Mariana-árok legmélyén!
Így fogadta Trump Orbán Viktort!
Hivatalos: törvénysértő volt a Fidesz kampány!
Betört egy házba, játszott a kutyával, elmosogatott majd lelépett!
Segíts megtalálni ezt a férfit! - Követte és fogdosta áldozatát!
Nem sikerült újraéleszteni a 7 éves kisfiút, az édesapát őrizetbe vették!
Óriási döglött patkányt találtak Pesten!
Mentőhelikopter szállt le a dorogi óvodánál!
Orbán gépe biztonságban megérkezett Washingtonba!
Hihetetlen: 31 fok van az északi sarkkörnél!
Koponyacsonttörés egy általános iskolai vita közben Ózdon!
Rejtett kamerás felvétel: szembesítik a pedofil papokat áldozataikkal!
Teherautó gázolta el a 62 éves szombathelyi nőt!
Kisvárda: a szülőknek kell összedobni a pénzt az iskola felújítására!
A vihar miatt megbénult a vonatközlekedés is!
Öngyilkos lett a férfi, mert a kutyusát elaltatták a hatóságok!
Drogot találtak a mosonmagyaróvári taxisnál! - kattant a bilincs!
Denevér harapott meg egy kisgyereket Újpesten! - keresik az anyukát!
Tragédia: több mint 20 ember fulladt a Tiszába!
A Honvédkórház egy része teljesen leállt! - nincs rá pénz!
Orbán volt bizalmasa nyilatkozott: Az Isten óvja meg tőlük Magyarországot!
Beviszik a kórházi betegekhez a szavazó urnákat, nehogy lemaradjanak a szavazásról!
Az EU közleményt adott ki arról, hogy Orbán hazudik!
A Fidesz szerint Soros György áll az Orbánt kritizáló amerikaiak mögött!
Deutsch megint üzent Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani!
Stratégiát váltott Orbán: egyre többet pózol gyerekekkel!
A Fidesz egy virtuális valóságban él! - eldurvult a kampány!
Segíts egy megosztással: eltűnt egy 12 éves kislány Budapesten!
Gumi nélkül ment ez a BMW-s az autópályán!
Közel 8 milliós bírságot kapott a TV2!
Trump háborút kezdett: minden kínai termékre jön a büntetővám!
Romokban a babaváró hitel: Brüsszel nem ad rá pénzt az országnak!
Ismeretlen rádiójelet fogtak a Tejútrendszeren túlról!
Hivatalosan a gazdag Tiborcz tartja el a csóró Orbánt!
Titkos Orbán magánrepülőzése, a magán élet védelme miatt!
Az anyuka a telefonját nyomkodta, amíg a kisfiát elgázolta egy teherautó! - sokkoló videó!
Két szirénázó rendőrautó ütközött össze, így emlékeznek a balesetben elhunyt rendőrre!
Fogak nőttek egy kisfiú agyában!
Gyerekekkel kampányol a miniszterelnök úr!
Elfogták a férfit, aki kiszivárogtatta az érettségi esszékérdéseit!
Közel 2800 templomot újított fel az Orbán-kormány!
Orbán és Trump milliárd dolláros fegyverüzletéről beszél mindenki!
Már egészségbiztosítást is árul Mészáros Lőrinc!
Szujó emberi okok miatt távozott az M4 Sporttól!
Kis híján halálra éheztették ezt a kislányt a szülei!
Lefotóztak egy madarat ami elvileg 100 ezer éve kihalt!
Jégeső és erőteljes lehűlés a következő négy napra a jóslat!
Orbán ajándékként osztogatják az EU-s forrásból vásárolt élelmiszer csomagokat!
Több százezren látták már az Orbán családról készült videót!
Orbán nyilatkozatai pusztán szósaláták!
Nevetgélős műsort csinált a Hír TV a férfival, aki agyonvert egy 16 éves kislányt!
Mészáros Lőrincnél landoltak ezek a reklám cégek is!
Vihar és eső miatt adtak ki veszélyjelzést az országra!
Orbán közölte, hogy nem hajlandó vállalni a tévés vitát amire felkérték!
Közterületes dulakodott az MSZP-s aktivistával! + videó
Orbán kampány: rajongtak a kisgyerekek Viktor bácsiért!
Megint Kína: élő kiskutyákat lehet nyerni egy játékgépből!
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva