thepost / Magyarország / Budapest / 2019.07.16
THE POST
           
16
Schmidt Mária üzent azoknak akik Orbánt támadják!
Ez is érdekelhet:
Baj van: elkezdtek bedőlni a hitelek!
Ezt válaszolta Király Gábor a Fidesz felkérésére!
Százmilliárdos beruházás Orbán várkapitánysága!
Nekiment Schmidt Mária Heller Ágnesnek az új könyve miatt, aminek Orbánizmus a címe, és amiben a filozófus azt írja, hogy tudomása szerint Orbán nem jár színházba, se operába. Ő, mármint Schmidt Mária sokszor volt operában, de egyszer sem látta Hellert, mégsem mondja róla, hogy nem jár operába - mondta tegnap este a Hír Tv-ben a Terror Háza főigazgatója.

A tegnap esti Bayer show vendége volt Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, akivel a műsorvezető arról beszélt, hogy Heller Ágnesnek kötete jelent meg olasz nyelven márciusban “Orbánizmus” címmel, “Magyarország esete: a liberális demokráciától a zsarnokságig” alcímmel, Olaszországban.

Schmidt Mária a műsorban azt mondta, elolvasta a könyvet, de gondolkozott, hogy írjon-e róla, mert Heller Ágnes “mégiscsak 90 éves”. Aztán úgy döntött, hogy komolyan veszi, megpróbál Heller egy-egy mondatára reagálni. De “felment benne a pumpa”, mert annyi közhely van Heller Ágnes könyvében, “végiggondolatlan mondatok”, vádaskodások. Nagyon színvonaltalan, egyetlen mondat sincs benne, amit komolyan lehet venni - állította Schmidt Mária a műsorban. Ő azt várta volna ugyanis, hogy valaki végre a másik oldalról olyan mondatokat írna le, olyan dolgokat, amiket érdemes lenne megfontolni, “hiszen senki sem tökéletes, mindenki követ el hibákat, és az fontos dolog, hogy ezekre rámutasson a másik oldal, vagy a másik politikai közösségnek a tagja”.

“De amikor onnan csak az idiótaságok jönnek, akkor tényleg nem lehet őket komolyan venni” - mondta Schmidt Mária, de végül ezeket mégsem hagyta megválaszolatlanul, és a blogjában írt róla.

A műsorban Bayer Zsolt úgy summázta a Heller-könyvet, hogy az arról szól, hogy Orbán Viktor egy diktátor, Magyarországon pedig diktatúra van.

Schmidt Mária pedig felháborodott, hogy Heller könyve szerint Orbán “egy bunkó”, mert ő, mármint Heller Ágnes úgy tudja, hogy Orbán Viktor nem olvas könyveket, nem jár koncertre, nem volt még színházban.

“Nem tudom, hogy ilyet miért ír le valaki?” - kelt ki magából Schmidt Mária. Orbán Viktor először is egy jogvégzett ember - magyarázta. “És mi az, hogy nem olvas könyveket? Azt úgy kell elképzelni, hogy ha könyvet olvas, először hívja fel Heller Ágnest, hogy most könyvet olvasok, Ági, engeded?” - illusztrálta a helyzetet egy abszurd példával Schmidt Mária. “Vagy ha operába megy, oda kellene küldenie a jegyet Heller Ágnesnek? - vetette fel, megjegyezve: “Jelentem, én sokszor voltam operában, és én még egyszer sem láttam Heller Ágnest, de mégsem mondanám, hogy nem jár operába”.

Hová vezet a muszlimok nyugati “dédelgetése”?

Aztán a műsorban egy közelebbről meg nem nevezett német tanulmányt idézett Bayer Zsolt, ami az antiszemitizmust elemzi, “egy komoly intézet” tanulmányáról van szó - tette hozzá. Állítása szerint a szerzők arra jutottak, hogy a Németországba érkezett muszlimok azért antiszemiták, mert másodrendű állampolgárnak érzik magukat és el vannak nyomva.

Aki meglepődik azon, hogy a muszlimok nem szeretik a zsidókat és antiszemiták, annak kezeltetnie kell magát - reagált Bayerre Schmidt Mária. “Ha egy ország behív milliószámra muszlimokat, akkor tudomásul kell vennie, hogy ebben a tekintetben ezek egy teljesen más világban vannak, sőt a nőket sem tartják egyenjogúnak” - magyarázta a műsorban Schmidt Mária, s végül arra jutottak az antiszemitizmu

s-“elnyomott muszlimok” kérdésben, hogy “tőlük ezt el kell fognak”.

Nem szabad “ajnározni” őket, és lenézni rájuk, mert ők egy büszke nép, ezt nem veszik jó néven. Ez a fajta magatartás biztos kudarcot fog vallani. Ők az erőből, a határozottságból értenek. Ha ajnározzák őket, akkor a nyugatiakra úgy néznek majd, hogy nem kell őket komolyan venni, ők a “hasznos hülyék”, ezeket el lehet söpörni, nem kell a szempontjaikra odafigyelni - írta le a Schmidt Mária, hogy szerinte mit eredményez a muszlimok nyugati “dédelgetése”.

A verseny, a zsűri és Csurka

Szerinte a balliberális oldal mindig fegyverként használta az antiszemitizmust, “csak meg kell nézni a Jobbikot”, a pártot már elfogadják, mióta a balliberális oldalon rájöttek, hogy velük le lehet győzni Orbánt, azóta a Jobbik nem antiszemita, “persze, soha nem is voltak azok, tulajdonképpen zsidóbarátok” - ironizált Schmidt Mária, és Karácsony Gergely Hír Tv-s nyilatkozatát hozta fel, hogy a zuglói polgármester elmagyarázta, “miért van rendben az”, ami ellen korábban mindenki tüntetett, hogy a jobbikos Gyöngyösi Márton listázni akarta a parlamentben a zsidókat.

Nekik csak az a fontos, ide értve Heller Ágnest is, hogy ők mondják meg ki antiszemita, ki nem, ki bunkó, ki nem, ki náci és ki nem, és hogy a bizonyítványt ők állítsák ki - mondta Schmidt Mária. Ezek nem kívánnak részt venni semmilyen versenyen, ők csak a zsűriben szeretnek ülni - idézte Csurka Istvánt, meggyőződéssel hozzátéve: “És igen!”

Mi az EP-választás tétje?

Az EP-választás tétjéről Schmidt Mária egyetértett Bayerrel abban, hogy nem kérdés, ki győz. Szerinte az ellenzékről kiderül, hogy nincs politikai mondanivalója, már az önkormányzati választásra készülnek, valami egységet akarnak, újra belelépni abba a folyóba, ami korábban már nem sikerült.

Ami a Nyugatot illeti, a főigazgatónak nincsenek nagy várakozásai, azt gondolja, hogy az uniós bürokrácia legfontosabb pozícióit azok töltik majd be, “akik a mostani globális elitnek az emberei”. De azt reméli, hogy megerősödik az a tábor, amelyik ezzel szemben a nemzetállamok függetlenségét képviseli, és jobban ki tudják majd ellensúlyozni a dolgokat.

Nem tudja, mi lesz a Kelet-Nyugat ellentét vége az unióban, szerinte minden lépésükkel arra törekszenek a franciák és a németek vezetésével, hogy a kelet-európai országokat másodrendű szerepbe nyomják vissza, és lehetőleg mindegyiket megalázzák - mondta Schmidt Mária, aki szerint ezzel inkább “összenyomják”, egy platformra hozzák a közép-kelet-európai országokat, például a románok és a magyarok egymásra találnak - derült ki a szavaiból.

Bayer isiászozott és kreténnek nevezte Junckert

„Szerencsétlen magatehetetlen kreténnek” nevezte Jean-Claude Junckert Bayer Zsolt a műsorban, még mielőtt Schmidt Máriával beszélgetett volna. Az apropó egy Ruandában készült videó volt, melyen az látszik, hogy az Európai Bizottság elnöke Kigaliban, a ruandai népirtás 25. évfordulójának rendezvényén a reménység lángjának meggyújtásakor egy hirtelen mozdulattal a politikustársai felé fordította a kezében lévő égő fáklyát. Bayer feltételezte, hogy Juncker “isiásza” volt ennek is az oka, és amikor a közönsége felnevetett, azzal reagált, hogy valójában zokogni kellene az eseten, mert „ez a szerencsétlen, magatehetetlen kretén ma az Európai Unió első embere”.
Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
Orbán: ha igazad van akkor sem kritizálhatod a kormányt!
Segíts egy megosztással: hiába várták haza a kis Lilit!
Választ adott a TESCO, hogy kivonul e Magyarországról!
Hírhez tartozó kép:
Több mint 20 millió forintba került egy illegális bevándorló megállítása!
Tüntetés és útlezárás a magyar Suzuki-gyárnál!
Tüntetés és útlezárás a magyar Suzuki-gyárnál!
Luxemburg követeli az Orbán elleni határozott és azonnali fellépést!
Nem tudtak segíteni a férfin aki Dunába hajtott autójával!
Óriási a bűz a Horvátországból elhozott szennyvíz hulladék miatt Székesfehérvár mellett!
Ehető kávéscsésze a műanyagok elleni harcban!
Stranddá olvadtak a jégmezők Szibériában: 32 fok van!
Stranddá olvadtak a jégmezők Szibériában: 32 fok van!
Visszakapja Gyárfás a 200 milliós óvadékot!
Nem vitte el a rabolt pénzt a rabló, mert kevés volt a lánya műtétjéhez!
Étlen-szomjan hagyta magára kutyáit egy szekszárdi férfi!
Vizsgálatot rendeltek el: agyonlőttek a rendőrök egy férfit Abdán!
OLAF-jelentésben szereplő cég nyerte a gyöngyösi lámpa-tendert!
Koronás széket kapott Orbán Viktor!
Összesen 12 milliárd forintból fejlesztené a kormány a hazai kisvasutakat!
Sokkoló: drogosok fekszenek Miskolc belvárosában!
Sokkoló: drogosok fekszenek Miskolc belvárosában!
Még nincs vége: figyelmeztetést adtak ki a mai napra is!
Drogfüggőséggel küzd a balesetet okozó BMW sofőr!
Meghalt a kisfiú, aki könyörgött a gyámügynek, hogy ne vigyék vissza az édesanyjához!
Milliárdos költségvetési csalással gyanúsítják a férfit akivel Orbán fotózkodott!
Megpróbálják a vadászok munkáját közelebb hozni a gyerekekhez!
Azonnal meghaltak a kamionnal ütköző autó utasai!
Megkezdődik a legújabb sportcsarnok építése 10 milliárdból!
Megújul a magyar honvédség: bemutatták az új ruhákat!
Akkreditálták Bécsben a Magyarországról elüldözött CEU-t!
Aranyérmes lett a magyar a női vízilabda-válogatottunk!
Ilyenért ugrik a jogsi: megint szabálytalanul előző rendőröket filmeztek le!
Belehalt sérüléseibe a Kunszentmártonnál felborult motoros!
Durva baleset az M0-s autóúton! - mentőhelikoptert kellett bevetni!
Megállapodás 2017: nem fogja meggyanúsítani az ügyészség Farkas Flóriánt!
Történelmi siker: világbajnok lett Rasovszky Kristóf!
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
Lopta az áramot a meghalt kisgyerek apja! - szőnyeg alatt vitte el a vezetéket!
Kormányzati szócső: özönlenek a magyarok vissza dolgozni Magyarországra!
Óriási botrány: ellopták a BRFK dolgozóinak személyes adatait!
Van aki szerint Schmidt Mária a legjobb történész!
Indiai káosz: a vízért leszúrta szúrta le a szomszédját egy ember!
A kocsi tetejére ültette a gyerekeket, az ok elképesztő!
Áder aláírta az MTA megcsonkításáról szóló törvényt!
Néhány gyermekotthonos gyerek tartja rettegésben az Istenhegy lakóit!
Hivatalos: sikerült a parlamentnek Demeter Márta mentelmi jogát felfüggeszteni!
Megszavazták az oktatást nehezítő köznevelési törvényt!
Tisztán látható a videón ahogy a BMW beleszáguld a magyar család kocsijába!
Bojár: Orbán veszélyes az országra!
Levitte az Opel oldalát egy kamion, de azért még begurult a maglódi Auchanba!
A kormány szerint nincs Magyarországon drogprobléma!
Antarktisz: két Magyarországnyi területű jégtömeg tűnhet el!
Videón a jégeső ami pusztított Káldon!
Húsz évet kapott a tanárnő, aki lefeküdt tanítványával!
Előkerült videó: 150-nel cikázik a kocsik közt a BMW-s, mielőtt beleszállt a magyar család autójába!
Megszólalt a rendőrség: tegnap igazoltatás közben halt meg egy férfi!
Farkas Flórián 17 év alatt összesen ötször szólalt fel a parlamentben havi 1.4 millióért!
A kormány szerint a magyar tizenéveseknek is legalább 500 ezer forint megtakarításuk van!
Az ellenzéki képviselők leváltását követeli Bayer! - hazaárulást követtek el!
Orbán: Magyarországon nincs éhező gyerek
Így dobják ki a BKV biztonsági őrei az ájult utast a peronra!
Időjárás: hétvégén vigyünk esernyőt is a strandra!
Alaszkában felbomlottak a természet törvényei a rendkívüli meleg miatt!
Mutatjuk a videót ami miatt az RTL-t több millióra bírságolták!
Újabb moszkvai erőmű lángol!
Vita tört ki a búvárszövetségen belül a Hableány-kitüntetések miatt!
Egy román férfi játssza Orbánt a róla készült filmben!
Kényszerkasztrálni fogják azokat akik kiskorúakat bántalmaznak!
Egyben nyelte le a krokodilt a piton! + videó!
Simicska korábbi házában partizott Mészáros Lőrinc!
Kétezerér tele kérem! - óriási fricska az autóstársadalom egy bizonyos rétegének!
Több mint 50 milliót hagyott el egy páncélautó, az emberek megrohamozták az utcát!
Tehénnek öltözött, majd meggyászolta a húsokat a szupermarketben!
Autóban várakozó magyarokat tarolt le az autópályán egy BMW-s ámokfutó!
Ma búcsúztatják a Hableány kapitányát és matrózát!
Egy cuki medve hirtelen gyilkos vadállattá változott! + videó
Több mint kétmilliárd forintnyi diákhitelt engedtek el!
Fecskefiókákat dobáltak ki a város főterére!
Hazaárulózik a Fidesz: fáj nekik a brüsszeli pofon!
Milliárdokat költött a kormány az üresen kongó fonyódligeti gyerektáborra!
Trumpon röhög a világ: A vese egy nagyon különleges helyet tölt be a szívben!
Lezavarják a repülőről a Kanadába repülő romákat!
Nem sérti az alaptörvényt a paksi iratok titkosítása!
Hihetetlen medveharcot vettek videóra az erdőben!
Elverte főnökét a közmunkás mert szabadságra küldték!
Rengeteg kutyust kellett már elaltatni a fagyállóval mérgező ember miatt!
Ti most itt meg fogtok dögleni! - ordította a Suzuki sofőrje!
Havi 600 nettó alatt nem akarnak itthon dolgozni a bádogosok!
Nádai Anikó összeköltözött a pasijával, megírjuk majd azt is amikor szétköltöznek!
Veszélyes lehet a túl sok koffein!
Klímaváltozás: hetente történnek világszerte katasztrófák!
Bombát találtak a vasútállomáson Rákospalotán!
Választási rendszer, adó és közlekedés: Mészáros irányíthatja az egész országot!
Vakvezető kutyusával vette át diplomáját egy pécsi hallgató!
Hat turista vesztette életét a Görögországban tomboló viharban!
Motoros menekült a rendőrök elől a belvárosban! + videó
Németh Szilárd megfogja akadályozni a jövőben azt ami a honvéd középiskolában történt!
Vízbe ejtette a kisbabát egy óceánjáróról a nagyapja!
Viperákat engedtek szabadon a Hanságban!
Gazdit keres Dió - minden megosztás számít neki!
Rengeteg gyógyszert szednek a magyarok!
Sikítozó emberek hangját rögzítette a Viking fekete doboza! - újabb részletek!
Szegény sorsú magyar gyerekek megsegítésére indít kampányt a kormány!
Alig volt egy éves a kisgyerek akit agyonütött az áram Nyíregyházán!
Na ki vásárolt be termőföldből Tokajban? - várjuk a nyertes megfejtéseket!
Szigorítás: a gépkocsit is lefoglalhatja a rendőr!
Magára tetováltatta az Alza figuráját, kapott egy ingyen iPhone-t!
Hiba miatt kaptak jutalmat a Volkswagen alkalmazottai! - vissza kell fizetniük a pénzt!
Azurák Csaba lesz az új kommunikációs igazgatója a Budapest Honvédnek!
Bezárnak egy játszóteret, mert túl hangosan játszottak a gyerekek!
Ágyneműcserét tanítanak a diákoknak, hogy eltudjanak költözni otthonról!
Élve már nem hagyhatja el a börtönt a 14 éves lány iraki gyilkosa!
A Dunából került elő egy férfi holtteste!
Kikapcsoltatták a saját pénzükön vett klímát a vasutasokkal!
Már épül a horvát szuperhíd a kínaiak segítségével!
Merkel betegségéről beszél egész Európa!
Két kamion csapódott egymásba az M0-son!
Méhbaráttá tette az összes buszmegállót egy holland város!
Németh Szilárd: nyugalom, biztonságban leszünk jövőre is!
Kirándulóbusz volt a reggel szénné égett busz!
Közel 700 ezren írták alá az Európai Ügyészséghez való csatlakozást!
Kivágták a 180 éves magyar erdőt!
A Momentum rájött, hogyan kell Orbán ellen harcolni?
Több mint 70 matt részeg fiatal tombolta végig a repülőutat!
Ma gurul le a gyártósorról az utolsó VW Bogár!
Az olasz tengerparton végigsöpört a világvége! - a strandolókra csapott le a vihar!
Megdőlt a hideg rekord! - Nógrád megyében 3,5 fokig csökkent a hőmérséklet!
Orbán neve is elhangzik a nyilvánosságra hozott titkos hangfelvételen!
Pici, de végi veri a világot Bécsi Niki kickboxer!
Újabb motoros vesztette életét! - személyautóval ütközött Pápa belvárosában!
Nyilvánosságra került egy III/III-as jelentés Orbán Viktorról!
Az osztrák ügyészség megkezdte a vizsgálatokat a Strache-ügy kapcsán!
Balaton Sound: részeg külföldi férfi verte meg a magyar ápolónőt!
Ez a férfi lóbálta a micsodáját fényes nappal Budapesten!
A rendőrség nem nyomoz, pedig bizonyított a választási csalás!
Órákig vigyázott haldokló párjára ez a kutyus!
Szijjártó: az Orbán kormányt nem lehet kioktatni!
A magyarok nem érzékeny a korrupció mértékére!
A Story TV ex vezetője is elindul a választásokon!
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva