thepost / Magyarország / Budapest / 2019.12.07
THE POST
           
07
Eddig több mint 1 millióan jelentkeztek az 51-es körzet lerohanására!
Ez is érdekelhet:
Több embert még keresnek az eperjesi gázrobbanás után
Az angyalföldi rendőrök nagy erőkkel keresik az eltűnt 13 éves Tímit
A baleset óta alig tudok aludni - Retteg volán mögé ülni a karambol óta Gáspár Bea
Az elmúlt napokban az egész világot bejárta az esemény, amely célja, hogy tömegesen rohanják le az 51-es körzet néven híressé vált amerikai légibázist, ahol az összeesküvéselmélet-hívők szerint földönkívülieket őriznek. Az eseményre eddig 1,4 millióan jelezték részvételüket, az amerikai hadsereg pedig figyelmeztetést is kiadott, miszerint készek megvédeni a bázist a behatolóktól. A dologból irgalmatlan sok mém született, sokan pedig ismét találgatni kezdtek a bázison őrzött állítólagos UFO-król. De miért ekkora a titkolózás az 51-es körzet körül és mi található a bázison?

Hidegháború, paranoia, katonai kísérletek
Az 51-es körzet körül olyannyira nagy a titkolózás, hogy még a létezését is csak 2013-ban ismerte el az Egyesült Államok, amikor néhány erre vonatkozó dokumentumnak lejárt a titkosítása.

A terület az Amerikai Atomenergia Hivataltól kapta elnevezését, amikor az ügynökség körzetekre osztotta fel ezt az elhagyatott, nevadai vidéket. A környéken számos nukleáris kísérlet történt a 40-es, 50-es években, a szomszédos 51-es körzetet pedig kísérleti bombázásokra használta a hadsereg a második világháború idején.

A hidegháború kezdeti évei elképesztő paranoiában teltek az Egyesült Államokban: egyre inkább eluralkodott egy lehetséges atomháború rémképe; mindenhol szovjet kémeket és besúgókat sejtettek; ráadásul 1957-ben a Szovjetunió pályára állította a világ első műholdját, amely a kommunista állam technológiai vezetőszerepét bizonyította.

Amerika tudta, hogy reagálnia kell, ezért 1955-ben az amerikai hírszerzés (CIA) kizárólagos felügyeleti jogot kapott Dwight Eisenhower elnöktől az 51-es körzet felett, ahol katonai kísérletek kezdődtek – természetesen a lehető legnagyobb titoktartás közepette.


A bázis egy kiszáradt tó mellett helyezkedik el, több felszállópálya, hangár és irodaépület található rajta. Ez nem véletlen, hiszen a bázison leginkább repülőket fejlesztettek és valószínűleg fejlesztenek a mai napig.

Az első nagyobb projekt az U-2-es kémrepülő fejlesztése volt. Ez az 50-es években csúcstechnológiának számító repülőgép az akkor megszokottnál jóval magasabban, 21 kilométer magasan szállt és készített kémfotókat az alatta lévő területről – egy ilyen géppel szúrták ki 1962-ben a Kubában elhelyezett szovjet atomrakétákat. Akkoriban egy ilyen gépet szinte lehetetlen volt kilőni, így az amerikaiak nagyon értékes információkat szerezhettek a hermetikusan elzárt Szovjetunióról.

Ugyancsak az 51-es körzetben fejlesztették ki a SR-71 Blackbird és az F-117-es lopakodógépeket is, sőt valószínűleg az első pilóta nélküli drónrepülőket is itt tesztelhették.

Mivel a két szuperhatalom között éles fegyverkezési verseny folyt, érthető hogy az amerikai hatóságok mindent megtettek, hogy titokban maradjanak a bázison folyó kísérletek.

Esélytelen, hogy bejuss
Bár a bázis létezését 2013-ban elismerték, azt manapság is a lehető legnagyobb szigorral őrzik.

Az itt dolgozókat például a mai napig Las Vegasból szállítják a bázisra és rendkívül szigorú protokoll és titoktartás szerint kell vége

zniük a munkájukat. A bázis személyzete állítólag csak közvetlen munkatársával beszélgethet, radásul az itt dolgozók többsége csupán részfeladatokat látnak el, hogy minél kevesebbet tudjanak az itt folyó fejlesztésekről.

De megtalálni sem egyszerű a bázist, a polgári repülés térképein az 51-es körzet a mai napig tiltott zóna, az amerikai földmérési hivatal, a USGS topográfiai térképein pedig csak a rég elhagyatott Groom-bánya szerepel.

A területet 16 kilométeres kordonnal zárták körbe, a kerítésen kívül pedig mágneses mozgásérzékelők és kamerákkal figyelik az ide érkezők minden lépését. Amennyiben valaki megközelíti a zónát, azonnal fegyveres őrök jelennek meg, akik távozásra szólítanak fel.

És akkor jöttek az UFO-hívők
A nagy amerikai UFO-őrület 1947-től datálódik, amikor megtörtént a hírhedt roswelli ufószerencsétlenség. Az eset körül a mai napig sok a kérdőjel, a hivatalos amerikai szervek szerint egy időjárási szonda zuhant le egy farmer birtokára – később aztán elismerték, hogy egy high-tech katonai felderítő ballon tesztelése siklott félre.

Bár a roncsokat a legnagyobb titoktartással próbálták elszállítani, több állítólagos szemtanú is azt állította, hogy felismerhetetlen, emberszerű holttesteket szállítanak el a helyszínről. Az összeesküvéselmélet-hívők szerint az idegeneket és a lezuhant tárgyat az 51-es körzetbe szállították és őrzik még ma is.

A hardcore-hívők azt is feltételezik, hogy a balesetet szenvedett idegen űreszköz tanulmányozásából nyert ismeretek alapján az 1960-as években itt fejlesztettek ki több számítástechnikát forradalmasító technológiát.

Bár a hívőket nyilván nem győzi meg, de tény, hogy az Egyesült Államok hadserege ekkoriban rendszeresen kísérletezett állatokkal, legtöbbször rhesusmajmokkal, amelyek többnyire belepusztultak a megpróbáltatásokba. Az egyik lehetséges magyarázat szerint a szemtanúk az állatok tetemét értelmezhették úgy, hogy egy földönkívüli holttestét látják.

Ami az UFO-észleléseket illeti, elég logikus magyarázatnak tűnik, hogy olykor az 51-es körzetben fejlesztett repülőgépeket nézték azonosítatlan légi tárgynak – például az 50-es évek pilótáinak elég ijesztő látvány lehetett a sztratoszférában repülő U-2-es. De hogyan hízott ekkorára UFO-őrület?

Az igazság odaát van
Az amerikai média előszeretettel számolt be az UFO-észlelésekről, hiszen az emberek imádták ezeket a szenzációhajhász történeteket. A folyamatot persze nagyban erősítette az amerikai kormány titkolózása is, ami az összeesküvéselmélet-hívők szerint természetesen nem lehet véletlen.

Ugyanakkor érdemes fontolóra venni azt a forgatókönyvet is, miszerint a CIA számára kifejezetten kapóra jött, hogy az emberek földönkívüliekről fantáziálnak, hiszen így a figyelem elterelődött a háttérben folyó szupertitkos katonai kísérletekről.

Az 51-es körzet továbbra is az UFO-mítosz egyik főidegének számít, és ez valószínűleg így is marad, amíg a területet elzárva tartják a nyilvánosság elől. De talán a szeptember 20-án esedékes, 51-es körzet elleni mémháborút követően mindenre fény derül.
Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
Egy BMW-s rádudált egy Audis srác barátnőjére - ami ezután történt az nem mindennapi
Egy nap alatt kétszer vittek be a rendőrök egy tapolcai férfit
Élő adásban intézte el pártját a KDNP frakciószóvivője
Hírhez tartozó kép:
Egy BMW-s rádudált egy Audis srác barátnőjére - ami ezután történt az nem mindennapi
Egy nap alatt kétszer vittek be a rendőrök egy tapolcai férfit
Egy nap alatt kétszer vittek be a rendőrök egy tapolcai férfit
Élő adásban intézte el pártját a KDNP frakciószóvivője
Több embert még keresnek az eperjesi gázrobbanás után
Az angyalföldi rendőrök nagy erőkkel keresik az eltűnt 13 éves Tímit
A baleset óta alig tudok aludni - Retteg volán mögé ülni a karambol óta Gáspár Bea
Újabb X-Faktor dráma: Orosz rulettet játszom a színpadon
Szigorú karanténban kell maradnia, de a családjával töltheti a karácsonyt az SMA-ban szenvedő Levike
Ma dönt a bíróság a Győrben késelő 17 éves fiatal sorsáról
Megvonták a rokkantságit egy nőtől, mert a posta nem vitt ki egy levelet
Nőtt a sertéspestis által érintett terület Pest megyében
Greta Thunberg: A globális klímasztrájk-mozgalom nem ért el semmit
Botrány Veszprém megyében: túl olcsón számították a földeket
Orbán 20 éve még sérelmezte, hogy olyan korrupciós ügyekben sem indultak vizsgálatok, amikben kellett volna
Csődbe ment Vajna Tímea gyémántos cége
Kétméteres világító hóembert és angyalkát loptak Sátoraljaújhelyen
Erős fájdalmai vannak a győri tanárnőnek akit megkéselt egy diák
Nyilvános vitára hívták Rácz Zsófiát, aki 22 évesen törvénymódosítással lesz helyettes államtitkár
Jól jönne a a segítség a három kislányát egyedül nevelő édesapának
Hivatalos: ezek a leghisztisebb kutyafajták
Szenvedett, ordított az a férfi aki lefeküdt a Debreceni Ambulancia ajtaja elé, miután könyörgése ellenére sem kapott segítséget
Orbánék egyszerűen letiltották a magyarországi korrupcióról szóló nemzetközi tény jelentést
Újabb állami megrendelés: egymilliárd forintot kapott Mészáros Lőrinc volt jobbkeze
Kitálalt az elbocsátott ápoló: félelem és rettegés van a kórházakban
Orbán: a korrupciógyanús ügyek amiatt szaporodtak el, mert verseny helyett új kapcsolatrendszerek határozzák meg az üzleti életet
A Rossman és az E.ON nevével élnek vissza az adathalászok
Az Országgyűlés autonóm, ezért nem kell határidőre válaszolnia
A magyar úszósport 1000. érme Hosszú Katinka nevéhez fűződik
Fidesz vallomás: a Párbeszéd miatt büntetik az ellenzéket
Orbán diktatúrája: egy módosítással saját maga szabná meg az ellenzéki pártok struktúráját
Nagycsaládosok autóvásárlási támogatása: többen másfél hónapja várnak a pénzre
Ablakon keresztül érkeztek meg a magyar gyermekkórházba a Mikulások
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
26 év után vissza tér Budapestre az Aerosmith
Kezdhetünk aggódni: romokban a német gazdaság
Közel 800 millióval támogatja a kormány a keresztény könnyűzenét játszó fiatalokat
Fellőtték a két magyar műholdat
1,3 milliárdot költött ügyvédekre Pécs
Botrány Kispesten: Két villogó rendőrautó áll a önkormányzat előtt
Hétköznapi hősök: Felpofozott egy pumát, hogy mentse a kutyáját
A legnagyobb egészségügyi problémáknak oka az emberi butaság
Az ombudsman szerint nem kellene 6 évesen iskolába mennie a gyereknek
Megérkezett a mikulás hivatalos videója, Borkai, Mészáros, Felcsút és a Fidesz rémálma!
Rácz Zsófia korábban kifogásolta, hogy az emberek a vágyaik szerint formálják a jogot
Megszólalt a Mátrai Erőműnél elhunyt férfi édesapja
Segíts egy megosztással: Budapesti otthonából tűnt el egy 13 éves kislány
Győri horror: Hármast kapott a dolgozatára, ezért szúrta hátba tanárnőjét
Inkorrektnek érzi menesztését az FKF-vezér
Újabb milliárdos szemétmegbízást nyert Mészáros Lőrinc
A magyar kormány támogatásával elkészült orvosi rendelőt adtak át Kárpátalján
Varga Judit: Uniós szintű problémát jelent a Magyarország elleni boszorkányüldözés
Így tettek zsebre több mint 2000 milliárdot Mészáros Lőrinc és Szíjj László építőipari cégei
Kásler megtalálta a kórházi adósság felelőseit
Óriási változás jön a húspultoknál
Virgácsot kapott Orbán Viktor
30 fős csoport támadott meg négy férfit Balatonakaliban
Megúszhatja a férfi aki WC-csészére állva videózott a Balaton Soundon
Segíts egy megosztással - gazdi kell ennek a gyönyörű kiskutyusnak
Vadgázolás – Az ismeretlen tettes elhagyta a helyszínt
A Fidesz büszke, hogy a honlapja elleni támadás sikertelen volt
Deutsch: Karácsony elkezdte az LMBTQI-dzsihádot
Karácsonykor jöhet a szegedi halászlé!
Ne törődj a politikával, mutatjuk Nagy-Britannia legnagyobb kutyáját Baltazárt
Elhanyagolható az infláció Magyarországon
IMF: A magyar gazdaság növekedését a rekordnagyságú EU-forrásokból finanszírozott beruházások adták
Ebben a táborban nemsokára emberek fognak meghalni
Nincs tovább: tényleg el kell árulnia a kormánynak, mire mentek a felcsúti tao-milliárdok
Orbán: Isten óvja Japánt és a magyarokat
Orbán: Visszatérő rémálmunk, hogy egyszer megjelenik a Jóisten Magyarországon
Lévai Anikó: Kincs van a birtokában annak, akinek földje van
Az égbe lövöldözött egy egyenruhás férfi Kerepesen
Végzett magával az Óbudai Egyetem egyik diákja
Ismét közleményt adott ki L.L. Junior
Durva dolgot műveltek egy hajléktalannal a 47-es villamoson + videó
Győri tanár tragédia: András már az óra eleje óta tervezgette szörnyű tettét
Varga Mihály: nő a GDP, bővül a foglalkoztatás, nőnek a bérek is, kiegyensúlyozott az államháztartás
Nemzetközi botrány: Migránsnak nézték és kitoloncolták a nigériai diáksportolókat
Rossz jegyet kapott a dolgozatára, ezért szúrta hátba tanárnőjét a győri diák
Új fejlesztés: lézerre cserélné a hagyományos ablaktrölőket a Tesla
Az oroszok szerint Kövér László össze akart velük fogni Ukrajnával szemben
Orbán Japánban: Magyarország furcsa ország, furcsa emberek vannak ott
Akkorát mondott a magyar sajtóról Varga Judit hogy attól a ló néz a csikó meg lát...
Szinte teljesen eltűnt a Viktória-vízesés
Összeállítják a vádiratot Trump ellen
SOS! - elaltatják, lejárt a karantén ideje! - Segíts egy megosztással
Napvilágot látott a pikáns az a történet ami Polt Péter székébe kerülhet
Átvitték Szlovákiába munka ígéretével, majd cipő és ruha nélkül kitették a hidegbe
Eljárás megindítva: az állami tv bemondója nem bírta magában tartani a véleményét Hadházy Ákosról
Segíts egy megosztással - megtelt a gyepi, a befogadott állatokat 14 nap után elaltatják
Pesti Imre: Az ellenzék rombolja az emberek egészségügybe vetett hitét
János-kórház: Az ellenzéki sajtó visszájára fordít és a negatív kampány részévé tesz egy jó szándékú kezdeményezést
Gránátot dobtak a menekült gyerekek befogadóközpontjára
Az állami tévé 13 percen át interjúvolta a saját ügyvédeit - ez kiegyensúlyozott tájékoztatás
Kamu feliratokkal hitette el a migránsokkal, hogy nem Oroszországban, hanem Finnországban vannak
A 9 éves, fiú végül maga hívta a rendőrséget a szüleire Vértesszőlősön
Milliókkal húzta le a gyanútlan atyát a dorogi kamu pap
Óriási kiváltságok politikusoknak: költségtérítés gyerekiknek, hivatali autó feleségüknek...
Jogsi nélkül, kétszázzal küldte a halálba áldozatát a 22 éves magyar sofőr
Mégsem lesz tárgyalás Manuel ügyében amiért ellopta az állatotthon adománygyűjtő ládáját
Münchenben betiltották a szilveszteri petárdázást
Mága Zoltán üzent: Állami támogatást személyesen sohasem kaptam és nem is kértem
Tanúvallomás: megvan ki volt a megbízó egy újságíró megölésével kapcsolatban
Karácsonyék felülvizsgálják, hol legyen az új Duna-híd
Sokkoló jelentés: Hat brit milliárdosnak annyi pénze van, mint egy egész ország lakosságának együttvéve
Tarol a Deutsch Tamásról közzétett kínos videó
Több mint tízezer migráns hiányzik ahhoz, hogy Németh Szilárdnak igaza legyen
Segíts egy megosztással - eltűnt kislányt keres a rendőrség
A független színházakat kinyírja a kormány új terve
Fogadd örökbe kiflit, aki egy Trabant és egy szálkás tacskó szerelemgyereke!
Visszatér Tasnádi László, aki a távozása óta több mint 1 milliárdot kaszált
168 millió ember szorulhat humanitárius segélyre a klímaváltozás miatt
Füstgránát robbant fel két nagymágocsi lány kezében - szelfizni akartak
Rasszista balhé: Burjánt hazaküldték, ez vár most rá!
Kókáosz: Karácsony Gergely bejelentette az első kirúgást
Hihetetlen verekedést rögzített egy térfigyelő kamera Zuglóban
Külföldön sem értik miért került az atlétikai stadion helyének bontása 4 milliárd forintba
A magyarok egyharmada munka nélkül egy hónap alatt csődbe menne
Nem tesz vallomást a letartóztatott fideszes képviselő
Egy újabb közpénzes megbízás és Lázár János esete
Emberek százait küldi el jövőre a Magyar Telekom
A kormány beleszól a színházigazgatók kinevezésébe
Orbán örül, és magyar sikerről beszél
Több magyar autópályát is lezárnak egy vegyipari torony szállítása miatt
Rengeteg magyar szállodából lépett le egy nő fizetés nélkül
Hosszú Katinka tizenhetedszer is Európa-bajnok lett
Oda költözik Orbán a Parlamentben, ahonnan kitiltották a sajtót
Kirúgják Karácsonyék az FKF vezérét
Átírják a törvényt, hogy Rácz Zsófiából diploma nélkül is helyettes államtitkár lehessen
Újabb giga büntetés: a magyar kormány érdekesen értelmezte az uniós pénzek felhasználását
Bakondi György: Már az ukrán határszakaszon is be akarnak törni a migránsok!
Már a gyerekeket is munkaszombatra kényszeríti a rendszer
A zenészek is kiakadtak Mága Zoltán kormányzati kistafírozásán
A kormány rengeteget spórol a kötelező beiskolázáson
Gyorsan leszerződtek Mészáros érdekeltségével, mielőtt Karácsony hivatalba lépett
Kovács Zoltán: a sajtónak nem feladata a hatalom ellenőrzése
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva