thepost / Magyarország / Budapest / 2019.08.17
THE POST
           
17
Mészáros neve is megjelent a TV2 körüli kavarás közben!
Ez is érdekelhet:
Orbán Ráhel bekerült Magyarország legbefolyásosabb női közé!
Ököllel ütötte, majd megrugdosta élettársát egy magyar férfi!
Ez történt a pilótával, akit háromszor küldtek a sugárzó csernobili atomreaktor fölé!
Eddig nem hallottunk Gál Miklósról, pedig be tud szállni egy negyvenmilliárdos forgalmú kereskedelmi tévébe és képes vezetni Mészáros Lőrinc legnagyobb vállalatát. Munkába állt az Opus Global új vezérigazgatója, Gál Miklós.

A semmiből ugrott elő Gál Miklós, és mindjárt a felcsúti dollármilliárdos Mészáros Lőrinc cégbirodalmának legnagyobb darabja, a 300 milliárd forintos vagyonú Opus Global Nyrt. élére. A Konzum beolvadása után létrejött, 53 társaságból álló konglomerátum vezérigazgatója lett július 1-jével, és a stratégiai ágazatok – turizmus, energetika, ipar/építőipar, élelmiszeripar – négy divizóvezetőjének munkáját irányítja. Olyanokét, mint a 2010-2015 között MVM-vezér Baji Csaba és a szállodabiznisz elismert szaktekintélye, a Hunguest láncot bő két évtizede vezető Hülvely István. És a szervezet még növekedhet, ahogy beharangozták, a Hunguest külföldön terjeszkedne, a Mátrai Erőművet bővítik, miközben vizsgálnak minden olyan akvizíciós lehetőséget, amely „beleillik a csoport stratégiájába”. Ekkora feladat vezénylésére találták alkalmasnak Gál Miklóst.

Mészáros Beatrix, Mészáros Lőrinc nagyobbik lánya, az Opus igazgatósági elnöke olyan potentátként konferálta fel, mint akinek komoly tapasztalatai vannak pénzügyi területen, a vagyonkezelésben, és számottevő pénz- és tőkepiaci múlttal rendelkezik. Azt nem említette, hogy nagy formátumú befektető is egyben, pedig a néhai Andy Vajna TV2-jének megszerzésében is szerepet kapott Gál Miklós. Jó nagy falatról van szó, legalábbis amikor Vajna megvette, akkor 20 milliárd forint körülire tették az árát. Tavaly először nyereséget, mindjárt 1,7 milliárd forintot hozott a kereskedelmi tévé, miközben az állami hirdetéseknek is köszönhetően 39 milliárd forintra pörgött fel a forgalma.

A G7 cikke szerint azóta őrületes kavarás megy a TV2 körül, de hivatalosan csak annyi tudható, amennyit május végén közöltek: a kereskedelmi tévé a Takarék-csoportot vezető Vida József érdekeltségébe kerül az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Zrt.-n keresztül. Az újabban egy főzőműsorban villogó Vidát Mészáros Lőrinc kinyújtott karjaként tartják számon, így az ő révén a kereskedelmi tévé is a felcsúti milliárdos közelébe kerül.

A TV2 megszerzésében résztvevő bizalmi vagyonkezelőben ugyanakkor Vida József nem egyedüli tulajdonos, társa Gál Miklós, közvetlenül mindketten az üzletrészek 25-25 százalékát jegyzik.

Annyira összenőttek, hogy az alapszabályt például Vida József nevében Gál írta alá (a négy alapító közül az Arthur Bergmann Jogi-, Adó- és Pénzügyi Tanácsadó Kft. képviseletében is ő szignált mint tulajdonos-ügyvezető).

Ami a TV2 tulajdonosváltását illeti, azt már közölték, hogy háromlépcsős akcióról van szó, de a részleteket, vagyis hogy pontosan milyen cégek közreműködésével hajtják végre, üzleti titokként kezelik. (Mint a G7 elsőként megírta, eddig a tulajdonosi láncban a BusinessHelp Kft. bukkant fel, amelynek január óta ugyancsak a Takarék-csoporthoz kötődő tulajdonosa van Fári Ádám Zoltán személyében.) A Vida-féle fúzióról a Gazdasági Versenyhivatalnak is állást kell foglalnia, de a hivatal honlapján nincs a TV2-vel kapcsolatos ügylet a közzétett összefonódások listáján. „A GVH-nál nem jelentették be a kérdéses összefonódást, így azt nem vizsgáltuk” – válaszolták a versenyhivatalnál kérdésünkre. Ettől még Vida József, az Abraham Goldmann és Gál Miklós nem puszta kitaláció, a TV2-re már a Vajna halálát követő negyedik napon ráugrottak Mészáros emberei.

A kereskedelmi tévé megvásárlásához, még a 25 százalékos tulajdonhoz is, milliárdokra van szükség, cégvagyona alapján pedig nem találjuk a toplistákon Gál Miklóst. Viszont 2016-tól láthatóan beépült a NER-hálózatba. A kormányközeli Világgazdaság azt írta, eddigi karrierje során multinacionális vállalatnál, a takarékszövetkezeti integrációban, valamint saját vállalkozásaiban szerzett üzleti tapasztalatokat.

Bio-növénytermesztéstől a bizalmi vagyonkezelésig
A jelek szerint gondosan, de alighanem mostanában ácsolt Wikipédia-szócikke szerint a negyvenéves szakközgazdász, Gál Miklós 2002-ben végzett a nem az elitképzésről híres Dunaújvárosi Főiskola gazdálkodási szakán. Hosszabb szünet után néhány éve aztán beindult a diplomagyártás: 2014-ben a Pécsi Tudományegyetemen csődjogi jogi szakoklevelet, 2017-ben a Szent István Egyetemen bizalmi vagyonkezelő szakközgazdász képesítést szerzett. 2014-ben a Pécsi Tudományegyetemen felszámolási és vagyonfelügyeleti szakközgazdász szakirányú továbbképzésen vett részt, de erdészeti és vadgazdálkodási technikusi, továbbá mezőgazdasági technikusi és bio-növénytermesztő végzettséggel is rendelkezik.Karrierjét valóban egy multinál kezdte, 2002-től a GE Capital tulajdonában álló Budapest Bank Rt.-nél dolgozott, egyebek között vá

llalati kapcsolattartóként. 2005-től a faktoringgal, hitelezéssel és pénzügyi lízinggel foglalkozó Arthur Bergmann Budapest Kft. ügyvezetője, majd 2012-től az akkor már zárt körű részvénytársaságként működő vállalkozás igazgatósági elnökeként ténykedett. Később a 3A Takarékszövetkezet igazgatósági elnöki székéig vitte, és a Centrál Takarék Szövetkezet igazgatósági tagja lett.

Ami Gál Miklós saját tulajdonú vállalkozásait illeti, nagy nyereségek helyett inkább kamatoztatható kapcsolatrendszer bontakozik ki:

2007 óta tulajdonos-ügyvezető az Ariadné Válságkezelő Kft.-ben, amelyik inkább viszi a pénzt, mint hozza. A cég múlt évi beszámolója szerint viszont tulajdonostársa Fári László Tibor, a felügyelőbizottság egyik tagja pedig Fári László Márton – vagyis Gál a TV2 körüli kavarás egyik főszereplőjének, Fári Ádám Zoltánnak a rokonságával közösködik. Bármilyen messze vezetnek a szálak, az Ariadnéval aligha gyarapíthatta a vagyonát Gál Miklós, tavaly 25 millió forint bevételt és 4,7 millió forint nyereséget vallott be a cég, az előző évek veszteségei nyomán pedig mínuszba futott a saját tőkéje.
Az Arthur Bergmann Jogi-, Adó- és Pénzügyi Tanácsadó Kft.-ben már 2009 óta ügyvezető és tulajdonos, aktuálisan a Bicskei Lovasudvar Kft.-vel közösen. De ez a cég sem robbantott eddig kasszát, tavaly 43 millió forint bevételt és bő 1 millió nyereséget mutatott ki. A legnagyobb tétel a mérlegében a fizetni valót jelzi: 148 millió forint található a kötelezettségek soron.
Gál érdekeltségei közül a legjövedelmezőbbnek a Locomotive CEE Kft. látszik a múlt évi 904 millió forint árbevételével és 148 milliós adózott eredményével. A 2010-ben alapított társaság mérlegéből azonban sokkal több nem derül ki, mint hogy a fő profilja a nagykereskedelem, és hogy ezt az eredményt öt szellemi dolgozóval érte el.
Együtt vezetik és birtokolják 2013 óta az Arthur Bergmann Agro Mezőgazdasági és Állatgazdálkodási Kft.-t Paulovics Ágnessel. Ő a Hunmédia Befektetési Zrt. tulajdonosaként vált ismertté azzal, hogy kivásárolta Rákosi Tamás érdekeltségeit a TV2-nek beszállító IKO Holding Kft.-ből, és csaknem egyharmados részt szerzett a másik aranybányában, a reklámidőket értékesítő Atmédia Kft.-ben. Közös, bicskei székhelyű mezőgazdasági vállalkozásuk ezekhez viszonyítva kicsinyke, tavaly 10 millió forint árbevételt és 530 ezer forint nyereséget mutatott ki. A cég saját bevallása szerint „a fizetőképesség kívánnivalót hagy maga után, az előző évihez képest javult.”
2015-ben Gál tulajdonos lett egy ennél is kevesebbet produkáló tiszafüredi agrártársaságban, a Füredagro Team Kft.-ben.
Ezeknél fajsúlyosabb vállalkozás az Arthur Bergmann Hungary Pénzügyi Zrt., amelyben résztulajdonos és az igazgatóság tagja 2013 óta. A pénzügyi vállalkozás 1,3 milliárd forint árbevételt könyvelt el a múlt évben, a nyeresége nem érte el a 18 milliót. Idén alapított leányvállalatában, az Arthur Bergmann Alapkezelő Zrt.-ben vezérigazgató lett.
2016-ban szerzett üzletrészt a IX. kerületben bejegyzett Sztár Fodrász Kft.-ben, de ennek csupán 8 millió forint volt tavaly a forgalma és 716 ezer forint nyereséget ért el.
Tulajdonos az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Zrt.-ben, amelyet 2017 márciusban jegyeztek be. A cég tavaly szárnyalt – amint erről az mfor.hu meg is emlékezett –, vagyona az év végére 550 millió forintra, profitja 364 millió forintra hízott.
Gál Miklós céges portfóliója a topmilliárdosokéval nem vetekedhet, viszont fontos társaságokban tölt be vezető pozíciókat. Karrierje ezen a téren négy éve ível felfelé a cégnyilvántartásból is követhetően.

A 3A Takarékszövetkezetben igazgatósági tag már 2015 óta, de a Centrál Takarék Szövetkezet vezető testületében is benne van. A Heti Válasz korábban egyenesen a takarékszövetkezeti integráció egyik motorjának nevezte.
A Mészáros-birodalom egyik tagjában, a Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-ben 2016 végén jutott szerephez, akkor a felügyelőbizottság tagja lett, és csaknem egy évig ellenőrizhette belülről Mészáros Lőrinc érdekeltségét, azután az igazgatóságba ült át.
A Takarék-csoporthoz és Mészáros érdekköréhez köthető Diófa Alapkezelő Zrt. igazgatósági tagja 2017 óta; az általa kezelt Torony Ingatlan Befektetési Alap vásárolta meg az egyik legnívósabb budapesti irodaházat, az Alkotás Pointot.
Gál igazgatósági tagja lett 2018 júliusában a takarékbanki konglomerátumba tartozó DBH Investment Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-nek.
Tavaly augusztusban pedig a Tigáz Földgázelosztó Zrt. felügyelőbizottságába ülhetett be (amely akkor még tisztán a MET gázkereskedő érdekeltsége volt, azóta megállapodtak, hogy tőkeemeléssel beszáll a Mészáros-féle Status Energy is). A testületben társa Bártfai Béla, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Bártfai-Mager Andrea férje.
Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
Neked csak egy megosztás, neki talán egy új otthon! - gazdit keres ez a kutyus!
Kiemelt ügyként kezelik: nagy erőkkel keresik azt aki betört Demcsák Zsuzsához!
Szégyen: világhírű lett a szaros pelenka, amit Orbán Ráhel eldobott!
Hírhez tartozó kép:
Neked csak egy megosztás, neki talán egy új otthon! - gazdit keres ez a kutyus!
Kiemelt ügyként kezelik: nagy erőkkel keresik azt aki betört Demcsák Zsuzsához!
Kiemelt ügyként kezelik: nagy erőkkel keresik azt aki betört Demcsák Zsuzsához!
Szégyen: világhírű lett a szaros pelenka, amit Orbán Ráhel eldobott!
Orbán Ráhel bekerült Magyarország legbefolyásosabb női közé!
Ököllel ütötte, majd megrugdosta élettársát egy magyar férfi!
Ez történt a pilótával, akit háromszor küldtek a sugárzó csernobili atomreaktor fölé!
Hiába küzdöttek érte, meghalt a 10 hónapos Hanna akit édesanyja vert agyon!
Folytatódik a balhé: nem bánja a két rádiós, hogy beszóltak Ganxstának!
Figyelem! - Szünetel a sürgősségi ellátás a Honvédkórházban ma éjjel!
Nagy Blanka: Feljelentették a szüleimet, de nem adom fel!
Megtalálták a szorongásért felelős részt az agyban!
Németh Miklós - Nem hiszek a kerítésekben!
Csodálatos, de figyelmeztető a grönlandi jégolvadás!
Három meteorit csapódott be Nógrádban!
Álláshirdetéssel várta haza gyerekeit az anya - az internet imádja!
Elhunyt Peter Fonda, a szelíd motoros!
Zavarták az ipari alpinisták – átvágta a kötelüket!
Budapest belefullad a turistabuszokba!
Emlékművet állítanak a halálra gázolt magyar vándor emlékére!
Katasztrófa az utakon! - Nyolc autó ütközött az M7-esen a Balaton felé!
Kényszerleszállás egy részeg férfi miatt: videón a filmbe illő magyarázkodás!
Egymillió forintos madarat fotóztak le a balatonnál!
Kilenc ápolónő várt egyszerre gyereket!
Európa legködösebb ügye a magyar kerítés!
Elkeserítő: Megjelent az Északi-sarkon a műanyag szemét!
Durva! - Tíz nap alatt tekerte át Európát!
Havi 850 ezret kap tanácsadásért az államtól ez a plébános!
Európa sem érti: közel 500 milliárdot költöttek eddig Orbánék a kerítésre!
Németország után Norvégia is felfüggesztette a Brazíliának nyújtott támogatását!
Nem szóltak az orvosoknak, hogy sugárfertőzést elszenvedett betegeket kell ápolniuk!
A nap cukisága: tolvaj mosómedve szorult egy csokiautomatába!
Idő kérdése, mikor lesz Mészáros arca a magyar zászlón!
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
Óriási pénzt ad a CEU-nak Soros!
Áttörést hoz az autó után kötött kutya pusztulása vagy elfelejtődik?
Raiffeisen : Tízezreket kapnak vissza az ügyfelek!
Több banknál kizáró ok a babaváró hitelre a speciális jövedelem!
Hét kisgólya nőtt fel egy fészekben!
Újabb furcsa független jelölt bukkant fel Miskolcon!
A tengeri jég ötöde egész egyszerűen eltűnt!
Jön a választás: fiktív lakcímmel rendelkezők, kettős állampolgárok, menekültek is szavazhatnak!
Hivatalos: Mészáros ruháiba öltözik az érdi kézilabdacsapat!
Vicces az egyház: Ha látni szeretnéd Istent, telefonálj autóvezetés közben!
Ami nekünk szórakozás, az a kutyáknak maga a pokol!
Egy mosógépben találták meg az eltűnt hároméves kislány holttestét!
Több mint 50 ember került kórházba az e-cigi miatt!
Fura jelenség Oroszországban: négy órával napfelkelte után még koromsötét volt a vidéken!
Plakáton kell megköszönni a támogatásokat a kormánynak!
Medves sétált be a benzinkútra! mindenki lederMEDVE nézte!
Harminc embert vágtak sittre az idei Szigeten!
Bérgyilkossal akarta megöletni férjét egy zentai nő!
Történelmi jelentőségű Merkel soproni látogatása!
Lovagkereszttel tüntették ki Magdi anyust!
Megbüntetik az ételpazarlókat egy vendéglőben!
Fél Európa On The Spotot fog nézni hétvégén!
Már a barlangi medvét is az ember irtotta ki 24 ezer éve!
Budapest: cserbenhagyásos gázolás szemtanúit keresik! - minden megosztás számít!
Mészáros Lőrinc mezeiben repülnének az érdi kézisek!
Több mint 300 céget irányít Mészáros Lőrinc!
Külföld: magyar ellenes plakátokon támadják Orbán maffiaállamát!
Nem marad következmény nélkül Orbánék korrupciója!
Kést vitt az utasszállító fedélzetére, a testvére hívta a rendőröket!
Egy Fordos csapódott be az M3-as bevezetőnél lévő OMV benzinkútba!
Hamarabb juthatnak haza a kóborló ebek!
Hogy is van ez? - egy olyan ügyvédet hallgatott meg a bíróság, aki nem is volt jelen a tárgyaláson!
Durva zivatarokra figyelmeztetnek országszerte!
Honvédkórház: Ágyi poloskák inváziója keseríti meg a betegek életét!
Durva szakadék van a magyar átlagbér és a képviselők fizetése között!
Hosszú Katinka legnagyobb ellenfelét edzi Shane Tusup!
Angliai magyarok követték el a brutális állatkínzást!
Szijjártó testvére nagyon ügyes: áramlik is felé az állami pénz!
Újabb rakétákat lőtt ki Észak-Korea!
Trump ötlete, hogy az USA megvehetné Grönlandot
Összesen 28 menekültet fogadott be a magyar állam!
Csodálatos és félelmetes ahogy egy parazita irányít egy csigát!
Szépen lassan hagyjuk, hogy kihaljon a szódás szakma!
Motoros halt szörnyet a 82-es úton!
Kezdőnek a csalások: 14 választási értesítőt találtak egy postaládájában!
Sose volt még ilyen kicsi a sarkokon a jég!
Hihetetlen: közel 35 fokot mértek az északi sarkkörnél!
Sokkol a Coca-Cola – de most kicsit másképp!
Rendőrség a menekültek éheztetéséről: a hazai jogrendszer szerint kell eljárni!
A Fradi magabiztos: sikereket ígér nekünk!
Közel 500 milliót kaptak az államtól Rogán Cecíliához köthető sportrendezvények!
Nem nyílt ki az ernyő, 1500 métert zuhant egy nő!
Nem könnyű a Fidesznek a jelölteket találni a választásokra!
A képviselőink fizetése valóban elérte az eurpai szintet!
Mészáros Lőrinc jobbkeze 1 milliárdos szerződést írt alá!
Dér Heniék új száma nagyon emlékezetet minket egy másik zenére!
Veszélyesebb a vízipipa mint a cigi!
Vádat emeltek a szilveszteri ámokfutó ellen!
Újrahasznosítás: Nespresso hüvelyekből készítenek biciklit!
Rossz címre küldte a milliós megvesztegetést egy pesti férfi!
Sikeres újraélesztés: magyar rendőrök mentettek meg egy férfit!
Kivonult a rendőrség Demcsák Zsuzsa lakásához!
Közel 30 ezer diáknak kell pótvizsgáznia!
Budapest: hiába könyörgött sírva a tini, videóra vették ahogy megverik, megalázzák!
Már külföld is Mészáros Lőrinc 1 milliárdos banki szerződéséről beszél!
Biztonsági öv nélkül vezetett Lázár János!
Megmagyarázta Lázár miért vezetett biztonsági öv nélkül!
Megmentették a négyéves kislány életét a zalai rendőrök!
Rátapadt a mentőre, úgy nyert utat a szétnyíló kocsisorban egy autós Pesten!
Óriási pénzeket fordítanak kórházak építésére Romániában!
Félmilliárd forint közpénzt kaptak a Rogán Cecíliához köthető sportesemények!
A magyar rendőrség szerint nem ütközik a magyar joggal a menekültek éheztetése!
Bemutatkozik a Fiatal Demokraták stratégiai célokban gondolkodó törökszentmiklósi csapata!
Elfogták és haza hozták a férfit aki 80 millióval pattant meg!
Nincs, aki gondozza a gyerekeket a bölcsődékben!
Pintér Sándor köre 12 milliárdért vigyáz a közvagyonra!
Hiába várják haza: vonat gázolt halálra egy debreceni férfit!
Újabb titokzatos jeleket fogtak az űrből! - lázban égnek a tudósok!
Ha hihetünk a statisztikának akkor toronymagasan vezet a Fidesz!
Közösségi oldalon csábított el egy 14 éves kislányt egy nagyváradi férfi!
Félmillióan perelték be a Volkswagent Németországban!
Dalra fakadt születésnapján a 108 éves üknagymama!
Nagyot lépett Orbán Gáspár diákszervezete!
USA magazin: Orbán a demokrácia halálának fő okozója!
Szomszédjai mentették meg az idős budapesti nőt, akinek villám csapott a házába!
Brutális videót töltöttek fel az internetre egy mobilját nyomkodó sofőrről!
Teljesen átalakul a Tesco! - szűkítik az eladóteret, egyszerűsödik a termékkínálat!
Négymilliárd adóforintba került a magániskola Debrecenben!
Brazíliának jól jön, hogy Magyarország milliárdokért vesz katonai gépeket tőlük!
Wizz Air botrány: idős férfi próbált bejutni a pilótafülkébe!
Orbán 30 éve nem tudja meghatározni a saját rendszerét
A műanyag már jelen van az esőben és a hóban is!
Elfogták a férfit aki kegyetlenül megölte a 76 éves nénit!
Aggteleken sétáló farkas falkát vettek videóra!
Az ORÖ elnöke fiktív számlázásra akart rávenni egy vállalkozót! - titkos hangfelvétel buktatta le!
Fidesz: a baloldal a klímatémán keresztül a nemzetállamok lebontásán ügyködik!
Népszerűbbek mint valaha a berlini állatkert meleg pingvinjei!
Agyonverte a szomszéd kutyáját egy kiskunlacházi férfi!
Räikkönen elmesélte, hogy napokig részeg volt!
Újabb hidegfront jön, veszélyben a négynapos hétvége!
Kényszerleszállást hajtott végre a Wizz Air Budapestről induló járata!
Penészes a magyar iskola, pedig mindjárt kezdődik a tanév!
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva