thepost / Magyarország / Budapest / 2019.08.23
THE POST
           
23
Magyar kiskirályság: bemutatjuk a kisvárdai családi körkörös gazdaságot!
Ez is érdekelhet:
Orbán Viktor: Paks nélkül nincs alacsony rezsi!
Választási osztogatás: Orbán tudja, hogy kell meggyőzni a szavazókat!
Meghalt az egyik leggazdagabb ember a Földön!
A vendéglátás újabb területén próbálja ki magát Seszták Miklós felesége, miközben a politikus éppen a térség turisztikai fejlesztéseiért felelős kormánybiztos.

Csinos kis apartmant kínálgat Kisvárda sétálóutcájában a Bab-Lak Udvarház honlapja. A tulajdonos személye ugyan nem hitelesíti a szálláshelyet, ám a Bab-Lak nevet éppen a napokban védték le, és a dokumentumokból kiderül, hogy Sesztákné Berecz Marianna birtokolja a névhasználat jogát. Az üzletasszony, aki a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselőjének, Seszták Miklósnak a felesége, nem mulasztja el, hogy a Bab-Lak új, vendégcsalogató oldalain a kávézóját is bemutassa: a Coffee Tea Area pár lépésnyire, helyben pörkölt kávékkal frissíti fel az utazókat. Habár egy kávézó inkább intim együttlétek, mintsem tömegrendezvények színtere szokott lenni, Sesztákné teaháza rácáfol erre: néhány hete a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljának egyik pódiumaként szolgált, ahol százas nagyságrendű közönségnek tartott József Attila-estet Nagy Sándor színész, adott elő egyszemélyes vígjátékot Pindroch Csaba.

A rendezvény műsorfüzetében Seszták Miklós bizonygatta a publikumnak, hogy „a színházi élmények boldogabb együttléthez, az egymás iránti jobb megértéshez vezetnek”. Az esemény után pedig a helyi média méltatta Seszták Mariannát, aki „nem csupán küllemében, hanem őszinte, emberséges és mindenkivel kedves, barátságos alaptermészetével olyan energiát sugároz magából, hogy érdemes lenne többször a színpadon állnia és a magából áradó pozitív energiát mindenki felé sugároznia”.

Sesztákék közvetlenségét politikai ellenlábasaik sem vitatják, más kérdés, hogy a kávézó vendégei inkább fideszes körökből kerülnek ki, akikkel kölcsönösen gyanakvóan méregetik egymást azok a más nézetet vallók, akik történetesen arra sétálnak az utcán. A probléma nem csupán az, hogy mennyire ildomos turisztikai jellegű üzletet vinnie annak, akinek a férje éppen a térség turisztikai fejlesztéseiért felelős kormánybiztos. A mélyebb társadalmi törést a kíméletlen barikádépítés okozza: akik kívül maradnak a hatalom kegyéből font védőhálón, a semmiben találják magukat. Márpedig Seszták mesterien szövi ezt a hálót.

Az oligarchák mezőnyében szolid üzletvitelnek tekinthető, hogy a politikus feleségének mindössze egy kávézója és egy kiadó apartmanja van. Habár ügyvédi tevékenységével Seszták korábban cégtemetők építéséhez is hozzájárult, autókereskedő érdekeltségeinek környékén pedig áfacsalás gyanúja is felmerült, névlegesen ma már csak a Ramiris Autó Kft.-t és ügyvédi irodáját viszi, ám ez is elég ahhoz, hogy az egyik leggazdagabb parlamenti képviselő legyen. Saját és felesége üzleti partnerei viszont már milliárdos léptékű bizniszeket kötnek, amelyekbe lépten-nyomon közpénzek vegyülnek.

Ott van mindjárt a szomszéd falu, Kékcse, ahol a horgászparadicsomnak számító víztározó partján állami támogatást kapott a Rétköz Panzió. A szálláshelyfejlesztő Kisfaludy-program 45 millió forintja egy olyan, ciprusi hátterű üzleti körhöz került, amelyben korábban Sesztákné is érdekelt volt. A támogatás kedvezményezettje az Oxygen Ingatlan Kft., amely nemcsak nevében, hanem tulajdonosi hátterében is összefonódik azzal a fitneszterem-hálózattal, amely Oxygen Wellness néven Budapesten nyújtja szolgáltatásait a NER olyan előkelőségeinek is, mint Rogán Cecília vagy Tiborcz István. A Rétközi-tó másik oldalán pedig már félmilliárd forint uniós forrást kapott egy erdei iskolának szánt passzívház, amelynek alapítványi formában működő fejlesztője ugyancsak közel áll Kisvárda fideszes politikai kurzusához.

Az Alkossunk Várost Alapítvány létrehozója egy nyíregyházi üzletember, Mikucza Tamás, kurátora pedig Török László. Nekik is vannak turisztikai és vendéglátóipari vállalkozásaik. Török az alapítvány elindulása után fél évvel – másfél évre – a kisvárdai önkormányzat turisztikai cégének

az ügyvezetője lett. Ezt követően pedig az alapítvány elkezdte felszívni az állami támogatásokat azokra a beruházásokra és programokra, amelyek politikai hasznát Seszták Miklós és a kormánypártok söprik be.

Az alapítvány 2018-as beszámolója szerint a Rétközi-tó komplex turisztikai fejlesztésétől a Felső-Tisza-vidék vizes élőhelyeinek helyreállításáig már csaknem 4 milliárd forintnyi dotáció érkezett a társadalmi szervezethez. A summát egyebek között a Pénzügyminisztérium, az emberminisztérium és az akkor Seszták irányítása alatt álló Nemzeti Fejlesztési Minisztérium dobta össze. Ezekből a pénzekből épült-szépült a kisvárdai választókerület, ezekből rendezték meg a Lesz Feszt fesztivált a Várkertben, és még a Mikucza család nyíregyházi éttermének, a Chloé New Yorknak a könnyűzenei koncertjeire is csurrant-cseppent. Így okkal bízhat a Fidesz abban, hogy jelöltjei a legszélesebb ellenzéki összefogás mellett is 50 százalék fölötti eredményt érnek el az önkormányzati választásokon.

Az alapítvány csupa jótékonyságból átvette a jócskán felduzzasztott, ma már Aquacinemának hívott kisvárdai Várfürdő üzemeltetését is, aminek a jogáért 659 millió forintot fizetett. Ezenkívül 3 milliárd forintból egy angol nyelvű, bentlakásos teniszakadémia is előkészület alatt áll, és – ahogy azt korábban a hvg.hu is megírta – további milliárdok állnak rendelkezésre a lórehabilitációs központtól kezdve a Határok Nélküli Gyógyításért Nonprofit Kft.-ig, amelynél ugyancsak feltűnnek Mikuczáék. Mindezt úgy, hogy Seszták Miklós jelenlegi megbízatása elsősorban arra szól, hogy koordinálja a Kárpát-medencei gazdaságélénkítést és a határ menti megyék, valamint a Kárpát-medence turisztikai fejlesztéseit. A jelek szerint nem kell túl nagy kört bejárnia a koordinációért.

Két és fél milliárd forintból háromezres stadion is épült a 16 ezres kisvárosban, igaz, egy év sem kellett hozzá, és a település már szabadulna tőle. A bérlésére és hasznosítására márciusban kiírt pályázat elvileg júliustól adta volna át az összes költséget és hasznot, de mintha nem tolonganának a befektetők, legalábbis nem hirdettek eredményt. A fideszes alpolgármester által irányított Várda Sport Egyesület projektjei ettől még tovább dübörögnek. Csaknem kétmilliárd forintból, részben a fejlesztési minisztérium támogatásával, egy jókora sporthotel is épült, készül egy multifunkciós sportcsarnok, valamint egy uszoda is. De hát a források is kiapadhatatlanok, miért ne terjeszkednének? A kormány már több milliárd forintot megítélt a kisvárdai sportegyesületnek, hogy fociakadémiát hozzon létre Kárpátalján, és ugyancsak állami milliárdok érkeztek a település egyik legnagyobb foglalkoztatójához, a Master Good húsipari cégcsoporthoz.

Megkérdőjelezhetetlen cél, hogy egy vidéki kisváros lakói is színházi előadásoknak, turisztikai attrakcióknak és NB I.-es sportegyesületeknek örülhessenek. Alighanem világváros épül a keleti határszélen. Akik azonban nem illenek bele ebbe a tündérmesébe, jobb, ha távoznak. Másfél éve az Abcúg számolt be arról, hogy 2013 óta több tucat roma család költözött ki kisvárdai szociális bérlakásokból, és hagyta el a várost az önkormányzat másfél millióval kitömött vándortarisznyájával. Az időközben 190 milliós kormánytámogatásból felújított bérlakásokat éppen májusban adták át. Olyan fiatalokat várnak az ingatlanokba, akik hajlandók szülővárosukban családot alapítani és dolgozni.

Mi ez, ha nem modern kori lakosságcsere? A rendszer haszonélvezőinek pedig néhány napja új szórakozás is adódik, még ha nem is Kisvárdán vagy Nyíregyházán, de Miskolcon. Győr és Pécs után megnyílt a harmadik olyan koncessziós kaszinó is, amelynek az ügyvezetője Kruppa Zsolt, a Seszták család barátja. A kaszinós feleségének, Kruppa Edinának közös cégei vannak Sesztáknéval. A vállalkozások székhelyeként, illetve telephelyeként a vendéghívogató apartman és a kávézó címe szerepel a cégiratokban.
Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
Tibike szívszorító története - a szülőknek nem kellett a kisfiú!
Volt GVH-elnök: központosított a korrupció Magyarországon!
EXKLUZÍV - kitálal Gyula fideszes képviselője!
Hírhez tartozó kép:
Tibike szívszorító története - a szülőknek nem kellett a kisfiú!
Volt GVH-elnök: központosított a korrupció Magyarországon!
Volt GVH-elnök: központosított a korrupció Magyarországon!
EXKLUZÍV - kitálal Gyula fideszes képviselője!
Orbán Viktor: Paks nélkül nincs alacsony rezsi!
Választási osztogatás: Orbán tudja, hogy kell meggyőzni a szavazókat!
Meghalt az egyik leggazdagabb ember a Földön!
Egy brit politikus videón buktatta le Orbán teraszbuliját!
A fideszes polgármestere feljelentett egy kommentelőt!
A pozitív gazdasági eredmények folyományaként minden nyugdíjas 9000 forintos rezsiutalványt kap!
Pesti étterem ennél pofátlanabbul még nem számolta fel a csapvizet!
Orbán is a régi fasiszták klónja, csak nem tud róla!
Orosz rakétabaleset: 90 ember volt érintett a sugárfertőzésben!
Harminc év is kevés volt ahhoz, hogy utolérjük Ausztriát!
Megkezdte az ügyészség a nyomozást Microsoft-ügyben!
Ember okozta az amazonasi esőerdőt pusztító tűzvészt!
Budai családirtás: Két felnőtt és egy gyerek holttestét találták meg!
Erdogan felhívta Putyint mert aggódik!
Megvan az első magyar arany a kajakvébén!
Kezünkben a rák elleni gyógyszer mégsem használjuk!
Horror Budán: az apa ölt, majd öngyilkos lett!
A gyermekéhezés elleni harc ideiglenesen elnapolva!
Meghiúsult a felvásárlás, bajban lehet a Metro!
Játékboltos vett milliárdos irodaházat - nálunk ez is megtörténhet!
Hivatalos: Vesztegetés miatt vádat emeltek az Országos Roma Önkormányzat elnöke ellen!
Parlamenti vigyorgás: Flóri, hol a pénz?
Nehézségeiről vallott a csodagyerek: Szász Marcinak csak ártott a hírnév!
Elszabadult egy királypiton az egyik budapesti lakótelepen!
Lassan elfogy az étel mégsem köthet ki a menekülteket szállító hajó!
Brazíliának nincs pénze az erdőtüzek ellen harcolni, adomány pedig nem érkezik!
Halálos gázolás a Balaton partján! - állnak a vonatok!
Bombariadó miatt lezárták New York egyik legnagyobb hídját!
Maga alá gyűri az egyetemeket Palkovics!
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
Titok, hogy Orbán miért nem küldött gyásztáviratot Heller Ágnes halálára!
Mindenki az ózdi Fideszen nevet: Ünnepélyes keretek közt avattak fel egy zászlótartót!
Váratlan minisztériumi személycserék kezdődtek!
Majka kegyetlenül beszólt a Petőfi Rádiónak!
Kegyetlen búcsú: erre készülhetnek a Barátok közt rajongói!
Tanárhiánnyal küzdenek a nyelviskolák!
Egy korszak vége: logót vált a Volkswagen!
Kozák hidegzuhanyként élte meg a csütörtöki kizárást!
Teljes az ellenzéki összefogás több településen!
Még mindig gyerekekkel foglalkozik a papi rendből kizárt egykori plébános!
Veszélybe került a Ripost és a Lokál függetlensége!
Az első magyar mensibugyi: imádják a nők!
Két gyermek is meghalt a Lengyel-Tátrát ért villámcsapásokban!
Átvilágítás: 55 millióval támogatta a turisztikai ügynökség kabinetfőnök panzióját!
Büntetlen előélethez kötnék az önkormányzati lakásbérlést!
A Nemzetközi Dzsúdószövetség Budapestre költözik!
Magyar módszer segíthet időben felismerni a Lyme-kórt
Csapnivaló játékot mutatott a Fradi, de bizakodóak mert lesz visszavágó!
Tórekord: kifogta ezt az óriás pontyot a magyar srác, majd vissza engedte a vízbe!
Olyan országoknak van atomfegyverük, amelyek a klímaváltozás miatt a katasztrófa szélére kerülhetnek!
Vérből azonosítaná az infarktuskockázatot a legújabb magyar kutatás!
Fényes nappal lopták el ennek a férfinek az autóját!
Megnyílt a közpénzcsap: plakátkampányokra megy el az adófizetők pénze!
Hiába felhős az ég, marad a nyár!
Statisztikákról és politikáról vitatkoznak a vezetők amíg pusztulnak az erdők!
Nem csak a buta emberek osztják meg a hülyeséget!
Ha az Amazonas Föld tüdeje, akkor éppen most kap rákot!
Németh: Az emberek lassan elveszítik józan ítélőképességüket!
Nincs még vége: nyomozást indítanak a volt karcagi rendőrkapitány ügyében!
Magyar fotóst is megihletett, hogy lángol a Föld tüdeje!
Az Amazonas lángol, de mi űrszondát küldünk az űrben száguldó autó után!
Segíts egy megosztással az állatmenhelynek! - az utolsó autójuk is tönkrement!
Kétszájú halat fogott egy nő!
Megrázta a környéket az este történt balatonfűzfői gyilkosság!
Robotkutyákat gyártanak, de mi lesz az igaziakkal?
Brutálisan összevertek két vendéget Madarason!
Elérte Magyarországot a sertés pestis! - már Békés megye határában jár!
Brutális méretű zöldséget termesztett a kertjében Horváth Éva!
Több mint 50 milliót kapott panziójára az államtól a mórahalmi polgármester kabinetvezetője!
Ilyen az ember: már a Marsra is atomot dobnánk!
Orbán 1992: Ha egy politikus családtagjának korrupciós ügyei vannak, az büntetőjogi és nem családi kérdés!
Orbán Viktorba belefagyott a szó Tiborcz István ügye miatt!
A kormány helyett a szülők teszik rendbe a gyömrői általános iskolát!
Állatok üvöltésétől hangos a lángoló Amazonas!
Ömlött az ürülék a folyóba Dunaújvárosnál a Fideszes kiskirályok miatt!
Egy holland falu ahol csónakok járnak az utcán autók helyett!
Orbán és Deutsch Tamás a Várból mutatták meg, mennyire biztonságos az ország!
Mekkora Orbán és a család vagyona? - És hogyan veszik vissza tőlük?
Furcsa mondatok: Támadás készül Tarlós István ellen?
Még a Napot is eltakarja a lángoló Amazonas füstje!
Már nyolc holttest került elő a Dunából a Hableány áldozatain kívül!
Nem árt nekünk az ivóvízben lévő műanyag!
Alapítványt hoznak létre Michael Jackson emlékére!
Kirabolták a miskolci rendőrkapitány-helyettest, már el is fogták a tetteseket!
Törvénymódosítás sem szükséges: egyesével veszi át Palkovics az egyetemeket!
Átlépte a milliós megtekintést a betiltott Bródy-dal!
Beidézte a rendőrség Kerpel Gábort egy sajtótájékoztató miatt!
Kásler: az emberi élet célja a gyermek!
Budapesten bármit lehet? - illegális kampány folyik!
Katar: Bekékültek az utak!
Ezért megérte tízmilliárdot költeni a Karmelita kolostorra...!
Válság közeleg: rövidített munkaidővel spórol egy német autóipari cég!
A NER már Hévizet is bekebelezi!
Afrikai reklámfilmben tűnik fel a Duna Aszfalt!
Figyelmeztetés lisztéria miatt: már halálos áldozat is van!
Márványtáblán hirdetik, hogy zászlót állíttatott egy körforgalomban a fideszes képviselő!
Rozgonyi visszamenőlegesen számolná fel a zuglói parkolási rendszert, amit ő is megszavazott!
Egy zászlótartót avatott az ózdi Fidesz!
Több magyar erdőben is korlátozzák a belépést a vadászidény alatt!
Megúszta a börtönt a gyermekét alultápláló vegán pár!
Handó szerint nem kell felmenteni a bírótársait törvénytelenül listázó törvényszéki elnököt!
Beolvad a Mediaworksbe a Ripost és a Lokál!
Egy Ferrarin vonagló pu*ér nőt vettek videóra! - a rendőrség is keresi!
Száznegyvennel repesztett egy nyolcéves kisfiú egy autópályán!
Visszalépett Szolnokon Lukácsi Katalin!
Két orvost és egy ápolót gyanúsítanak a Honvédkórházban elhunyt asszony miatt!
Hihetetlen névvel jön az új Android!
Lázár: nagyon megbánja Rakamaz önkormányzata ha szórakozik az európai forrásokkal!
Értelmetlen beruházások EU-s pénzekből és titkosított adatok!
Egy centet sem ad a magyar határvédelemre Brüsszel!
Brüsszel: Méterenként 23 millió forintot loptak el a 4-es metró építésekor!
A polgármester sógornője lakik a vendégházban ami uniós pénzből épült!
Kirabolta alkalmi sz*xpartnerét, akár 3 évet is kaphat !
Brutális állatmészárlás történt Lengyeltótiban!
Egyre több eladó luxusingatlan van!
Gyönyörű látvány volt a fehér szivárvány!
A Samsung is a Huawei operációs rendszerét használná!
Óriási csalódás volt az 50 éves időkapszula felnyitása!
Fejenként több mint 2 millió forintba kerül Rubint Réka edzős tábora!
A TEK elismerte, nem engedték be Burgenland kormányzóját Orbán megemlékezésére!
A Fradi azt hiszi könnyed teadélután vár rá Litvániában!
Egymillió eurót fizet egy város annak, aki bebizonyítja, hogy a település nem is létezik!
Egy beteg tinédzser álmát valósította meg Keanu Reeves!
Megszólalt Simonka György a vádemeléssel kapcsolatban!
Több ezer kiskacsa festett sárga utat a folyó vizén!
Dél-koreai állampolgárok haltak meg a kismarosi vonatbalesetben!
Fideszes képviselő: 2014-ben már diplomás volt, pedig csak 2017-ben szerezte azt meg!
Több mint 500 millió méh pusztult el negyed év alatt!
A legaljasabb támadásoktól sem riad vissza a Fidesz!
Hegyekben állt a pénz a magyar adócsaló hálózat vezéreinél!
Senkit nem érdekel, hogy lángol az Amazonas, pedig már az űrből is látszik!
A kormány hazudott: továbbra is idehozzák a fekáliát Horvátból
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva