thepost / Magyarország / Budapest / 2019.08.23
THE POST
           
23
Németh Szilárd: Minden forintot a biztonság erősítésére fordítunk!
Ez is érdekelhet:
Orbán Viktor: Paks nélkül nincs alacsony rezsi!
Választási osztogatás: Orbán tudja, hogy kell meggyőzni a szavazókat!
Meghalt az egyik leggazdagabb ember a Földön!
„Fontos az oktatás, a kiképzés is, hiszen jó svádájú, ép lelkű, hazaszerető katonákra van szükség”

Megelőlegezett bizalommal, de határozott elvárásokkal vagyunk az Európai Bizottság új elnöke iránt – jelentette ki lapunknak Né­meth Szilárd. A Honvédelmi Miniszté­rium parlamenti államtitkárával, a Fidesz alelnökével többek között a jövő évi honvédelmi költségvetésről és az ENSZ jelentéstevője által megfogalmazott kritikákról beszélgettünk.
– Most, hogy megválasztották Ursula von der Leyent az Európai Bizottság (EB) élére, milyen öt év elé néz Európa?

– Von der Leyen asszony megválasztása egy esély Magyarország és Európa számára. A legfontosabb célunk az volt, hogy Frans Timmermans – aki szélsőségesen bevándorláspárti, és maga vallotta be, hogy Soros György embere – ne lehessen csúcsjelöltként bizottsági elnök, ahogyan Manfred Weber se, aki többször is megsértette a magyar embereket. Emlékezzünk csak vissza, hogy Sargentini asszony hazugságoktól hemzsegő jelentését ő is megszavazta, és nem köntörfalazott, amikor azt mondta: ő Magyarország ellen szavazott. Majd kijelentette, hogy neki a magyarok szavazatára nincs szüksége ahhoz, hogy bizottsági elnök legyen. Aki így provokálja a magyar embereket, az ne számítson utána a támogatásunkra. A magyar tárgyalódelegáció két listával ment az Európai Tanács július eleji ülésére, az egyiken az általunk nem támogatott, a másikon a számunkra elfogadható jelöltek szerepeltek. Utóbbin a német védelmi miniszter asszony is rajta volt. Ursula von der Leyen a megválasztása előtt tartott beszédében egyértelművé tette, hogy meg akarja védeni a határokat, meg akarja állítani a migrációt, ahogyan Magyarország is. Egy hétgyermekes édesanyáról van szó, ami szintén reményekre ad okot a jövőre nézve. Összességében a magyarok által megfogalmazott változásokra számítok az Európai Bizottság munkájában.

– Von der Leyen korábban kiállt az európai egyesült államok mellett, megválasztása előtt pedig a jogállami normák betartásának szükségességét hangsúlyozta. Ez alapján sem tartanak tőle?

– Magyarországon a jogállamiság eszméje és gyakorlata messzemenőkig érvényesül, ebben nem találhat kifogást az EB új elnöke sem. Von der Leyen mostani beszédében nem hangzott el az európai egyesült államok ötlete, amit természetesen továbbra is ellenzünk. Sőt most maga mondta, hogy ma már inkább úgy gondolja, hogy „az Európai Unióban a sokszínűség egysége uralkodik, és ez nem föderalizmus, és ez a helyes út.” Mi három dolgot mondtunk, aminek érvényesülnie kell, és ami alapján meg tudjuk majd ítélni az új bizottsági elnök asszony tevékenységét is. A legfontosabb, hogy meg kell állítani a migrációt, meg kell védeni Európa határait. A másik, hogy meg kell őriznünk a keresztény kulturális örökségünket, a harmadik pedig, hogy tiszteletben kell tartani a nemzetállamokat. Ezek megvalósításában tudunk széles körben együttműködni. Megelőlegezett bizalommal, de határozott elvárásokkal vagyunk iránta.

– Eközben a Von der Leyent szintén támogató Momentum és DK szerint az új elnök mindenben a szöges ellentétét mondja annak, amit a Fidesz képvisel. Sőt a DK szerint Von der Leyen valójában az ő választási programjukat hirdette meg.

– Gyurcsányék csak taktikáznak, a hatalomért mindenre képesek, még arra is, hogy szembeforduljanak a magyar emberek akaratával. Hiába huhogja ezt Gyurcsányné a párttársaival, a DK-nak egy egészen más indíttatású programja van. Ők a bevándorláspártiakkal fogtak össze, és kampányukban is egyértelművé tették, hogy a migrációt nem megállítani akarják, hanem mindenkit be akarnak engedni Európába. A DK az európai nemzetállamok szövetsége helyett európai egyesült államokat akar, és a keresztény kultúra olyan messze van tőlük, mint Makó Jeruzsálemtől, hiszen Gyurcsányék egy bevándorlást ösztönző multikulti Európában gondolkodnak. És ezt ki is mondták, meg is hirdették.

– Marad az Európai Néppárt (EPP) tagja a Fidesz?

– Ez majd ki fog derülni, és egyedül a Fidesz döntése lesz. A Fidesz-delegáció az EPP-n belül a harmadik legerősebb. Amíg úgy látjuk, hogy a Néppárton belül tudjuk leginkább a magyar emberek akaratát érvényesíteni, ott maradunk. Számunkra az az első, amit a magyar emberek a májusi EP-választáson határoztak meg a magyar képviselők számára feladatul – a bevándorlás megállítását, a keresztény kultúra védelmét, a nemzetek Euró­pájáért való küzdelmet –, ehhez képest a pártkérdés másodrendű történet. A hazánk, Magyarország az első, a pártpolitikának is ezt a célt kell szolgálnia.

– Rátérve a magyar honvédelemre, jövőre százhárommilliárd forinttal több jut a területre. Mire fordítják a pluszforrást?

– Nemcsak a pluszforrás a lényeg, a teljes, 616 milliárd forintos költségvetést kell nézni. Ez kétszer több, mint a 2010-ben a védelemre fordított összeg. Minden egyes forintot arra fordítunk, hogy Magyarország biztonságát erősítsük. A jövő évi büdzsé 216 milliárd forintot tartalmaz a Zrínyi 2026 honvédelmi és had­erőfejlesztési programban már megkezdett fejlesztések folytatására. Kialakítjuk a Gripenek szárazföldi csapatok közvetlen légi támogatását érintő képességét, Airbus H–145M könnyű és H–225M közepes helikoptereket állítunk hadrendbe. Folytatjuk a szárazföldi csapatfejlesztéseket, önjáró lövegeket és páncéltörő tüzéreszközöket vásárolunk, és a legmodernebb Leopard 2 A4 és A7+ harckocsikat szerezzük be. Teljes modernizálás zajlik, ezzel párhuzamosan kiemelten foglalkozunk a katonai életpályával. A cél, hogy 2026-ra harmincezer hivatásos és húszezer önkéntes tartalékos honvédünk legyen. Érdekes fejlemény, hogy mind a hivatásos, mind a tartalékos rendszert erősítik magyar hölgyek. Nemcsak az egri vár hős női védői, de Kanizsai Dorottya, Kossuth Zsuzsanna vagy a világháborúk orvos- és ápolónői nagyszerű és követendő példák a ma asszonyai, lányai számára. Fontos az oktatás, a kiképzés is, hiszen jó svádájú, ép lelkű, hazas

zerető katonákra van szükség, akik képesek a huszonegyedik század összes katonai kihívásának megfelelni. Régi-új biztonsági kihívások állnak előttünk, az egyik ilyen a migráció és a vele kéz a kézben járó terrorizmus. Kontinensünkön harminc véres támadás, több mint háromszáz emberáldozat, ezerkétszáz örökre megnyomorított sebesült az elmúlt hároméves mérleg. Emellett a hibrid hadviselés és a kibertámadások elhárítása is komoly kihívást jelent. A toborzásról sem feledkezünk meg: honvédelmi táborokat indítottunk el, a középiskolások honvédelmi alapismereteket tanulhatnak, és honvédkadétképzésben is részt vehetnek a diá­kok. A debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban a jövő katonáit szeretnénk nevelni. Innen célzottan és közvetlenül lehet eljutni a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiára vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre, ahol a tisztek képzése zajlik. Polgári egyetemekről is vezethet út a katonai pályára, komoly ösztöndíjakat biztosítunk a kiváló teljesítményt nyújtó, a haza fegyveres szolgálatát vállaló hallgatóknak.

– Magyarország csaknem hatszázmilliárd forintért szerzett be fegyvereket Németországból. Miért volt erre szükség?

– A térség legmodernebb és legütőképesebb hadseregét szeretnénk felépíteni. A Magyar Honvédség így tudja garantálni a megváltozott politikai erőtérben is Magyarország függetlenségét, békéjét, a magyar családok biztonságát. Most a magyar hadiipar újjáélesztése is zajlik, ennek része a fegyvergyártás visszaszerzése is. Magyarországon 1945 előtt Csepelen működött a legnagyobb fegyvergyár, a Weiss Manfréd Acél- és Fémművek, komoly hagyománya van a fegyverek kifejlesztésének, gyártásának. Aztán az elvtársak kinyírták a honvédséget is: tizennyolcezer katonát eresztettek szélnek, laktanyákat, honvéd kollégiumokat és iskolákat, egészségügyi intézményeket zártak be, és ezzel a védelmi-katonai képességeket is megszüntették. Ezeket kell most úgy visszaszerezni, hogy közben a legkorszerűbb fegyvereket, harci eszközöket adjuk a katonáink kezébe. Németország és a vele együttműködő európai országok nagyon modern fegyvereket, repülőgépeket és helikoptereket gyártanak. Ugyanakkor nemcsak a németekkel vagyunk kapcsolatban, hiszen páncéltörő eszközöket a svéd Carl Gustaftól vásároltunk, a kézifegyver-gyártást a csehekre alapozzuk. Kiskunfélegyházán megkezdődött a kézifegyverek összeszerelése, gyártása, és hamarosan már exportra is lehetőségünk lesz. Ez új munkahelyeket jelent, és a magyar gazdaságot erősíti. A cél, hogy a magyar honvédek, rendőrök és más fegyveres testületek a legjobb, legmodernebb eszközöket használhassák.

– A kormány mit fog tenni, hogy ne ismétlődhessen meg a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban történt bántalmazás?

– Egy olyan katonában, aki ilyet művel, nem lehet megbízni, hiszen hogyan is tudna így hű lenni az esküjéhez. Az iskola igazgatója és a nevelőtestület lefolytatta a fegyelmi eljárást, és elbocsátotta a bántalmazásban részt vevő elkövetőket. Mivel a fegyelmi eljárás során felmerült a bűncselekmény alapos gyanúja is, a minisztérium illetékes államtitkára büntető feljelentést tett. Megjegyzem viszont, hogy nem kell mindent elhinni abból, amit az ellenzéki média összevissza hazudik, hiszen céljuk nem az igazság felderítése, hanem a botránykeltés.

– Erős kritikát fogalmazott meg a minap a magyar kormánnyal szemben az ENSZ egyik jelentéstevője, Felipe González Morales. Többek között alaptalannak nevezte a folyamatosan meghosszabbított migrá­ciós válsághelyzetet, mivel már alig érkeznek a határhoz bevándorlók.

– AZ ENSZ bevándorláspárti jelentéstevője egész egyszerűen hazudik. Az ENSZ tele van bevándorláspárti bürokratákkal, éppen most is azon dolgoznak, hogy a több ország által visszautasított globális migrációs csomagot visszacsempésszék a döntéshozatalba és rákényszerítsék az országokra. Azért nem jönnek erre a migránsok, mert áll a kerítés, működik a magyar határzár. Ha Felipe González ismeri az ENSZ-adatokat, akkor tudja jól, hogy a Nyugat-Balkánon elég komoly válsághelyzet áll fenn: Boszniában és Szerbiában körülbelül tizenötezer migráns tartózkodik, és akkor még nem beszéltünk Görögországról vagy éppen a törökországi helyzetről, ahol 4,6 millió ember él menekülttáborokban. Nekünk nem az a feladatunk, hogy megszervezzük a migrációt, hanem az, hogy megállítsuk. Erről a magyar emberek döntöttek nemzeti konzultációkon, népszavazáson, magyar és európai uniós parlamenti választásokon.

– Azt is kifogásolta, hogy a tranzitzónában embertelen körülmények uralkodnak, súlyos betegeket nem kezelnek, és nem kapnak elegendő élelmet. Erről sem mond igazat?

– Én többször jártam a tranzitzónában, mint Felipe González, aki csupán egyszer ment oda. Nem igaz, hogy ilyen állapotok uralkodnának, ebben is hazugságokat állít a jelentéstevő. Eleve a tranzitzónát el lehet hagyni, senki számára nem kötelező ott lenni. Az ottani eljárás és ellátás minden magyar és uniós törvénynek megfelel, lehetőséget biztosítunk a legális határátlépésre és a menekültügyi kérelem beadására. Felipe González azon is felháborodott, hogy Magyarországon a bíróság négy-hat hétig törvénykezési szünetet tart nyáron. Ezt miért is akarja a kormány nyakába varrni? A magyar igazságszolgáltatás független. Nem tudom, vajon indítana-e eljárást az EU hazánk ellen, ha egyszer csak a kormány azt mondaná, hogy törvényben tiltja meg a törvénykezési szünetet, mert nagyon sokan várakoznak a tranzitzónában. Ezt a kettős mércét persze megszoktuk. Volt itt már annyi jelentéstevő, aki mindig azért talált valamilyen „problémát” Magyarországon, mert nem akarunk bevándorlókat befogadni. Egyébként a magyar emberek akarata értelmében, nemcsak a déli nyomásnak állunk ellen a kerítéssel, hanem a nyugatinak is az Alaptörvénnyel. A kötelező kvótával onnan azokat a tízezreket akarnák ide pakolni, akiket ők becsalogattak Európába, de mostanra meguntak. Mi, magyarok azonban az ellenőrizetlen beáramoltatásra és a kötelező szétosztásra is nemet mondunk.
Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
Tibike szívszorító története - a szülőknek nem kellett a kisfiú!
Volt GVH-elnök: központosított a korrupció Magyarországon!
EXKLUZÍV - kitálal Gyula fideszes képviselője!
Hírhez tartozó kép:
Tibike szívszorító története - a szülőknek nem kellett a kisfiú!
Volt GVH-elnök: központosított a korrupció Magyarországon!
Volt GVH-elnök: központosított a korrupció Magyarországon!
EXKLUZÍV - kitálal Gyula fideszes képviselője!
Orbán Viktor: Paks nélkül nincs alacsony rezsi!
Választási osztogatás: Orbán tudja, hogy kell meggyőzni a szavazókat!
Meghalt az egyik leggazdagabb ember a Földön!
Egy brit politikus videón buktatta le Orbán teraszbuliját!
A fideszes polgármestere feljelentett egy kommentelőt!
A pozitív gazdasági eredmények folyományaként minden nyugdíjas 9000 forintos rezsiutalványt kap!
Pesti étterem ennél pofátlanabbul még nem számolta fel a csapvizet!
Orbán is a régi fasiszták klónja, csak nem tud róla!
Orosz rakétabaleset: 90 ember volt érintett a sugárfertőzésben!
Harminc év is kevés volt ahhoz, hogy utolérjük Ausztriát!
Megkezdte az ügyészség a nyomozást Microsoft-ügyben!
Ember okozta az amazonasi esőerdőt pusztító tűzvészt!
Budai családirtás: Két felnőtt és egy gyerek holttestét találták meg!
Erdogan felhívta Putyint mert aggódik!
Megvan az első magyar arany a kajakvébén!
Kezünkben a rák elleni gyógyszer mégsem használjuk!
Horror Budán: az apa ölt, majd öngyilkos lett!
A gyermekéhezés elleni harc ideiglenesen elnapolva!
Meghiúsult a felvásárlás, bajban lehet a Metro!
Játékboltos vett milliárdos irodaházat - nálunk ez is megtörténhet!
Hivatalos: Vesztegetés miatt vádat emeltek az Országos Roma Önkormányzat elnöke ellen!
Parlamenti vigyorgás: Flóri, hol a pénz?
Nehézségeiről vallott a csodagyerek: Szász Marcinak csak ártott a hírnév!
Elszabadult egy királypiton az egyik budapesti lakótelepen!
Lassan elfogy az étel mégsem köthet ki a menekülteket szállító hajó!
Brazíliának nincs pénze az erdőtüzek ellen harcolni, adomány pedig nem érkezik!
Halálos gázolás a Balaton partján! - állnak a vonatok!
Bombariadó miatt lezárták New York egyik legnagyobb hídját!
Maga alá gyűri az egyetemeket Palkovics!
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
Titok, hogy Orbán miért nem küldött gyásztáviratot Heller Ágnes halálára!
Mindenki az ózdi Fideszen nevet: Ünnepélyes keretek közt avattak fel egy zászlótartót!
Váratlan minisztériumi személycserék kezdődtek!
Majka kegyetlenül beszólt a Petőfi Rádiónak!
Kegyetlen búcsú: erre készülhetnek a Barátok közt rajongói!
Tanárhiánnyal küzdenek a nyelviskolák!
Egy korszak vége: logót vált a Volkswagen!
Kozák hidegzuhanyként élte meg a csütörtöki kizárást!
Teljes az ellenzéki összefogás több településen!
Még mindig gyerekekkel foglalkozik a papi rendből kizárt egykori plébános!
Veszélybe került a Ripost és a Lokál függetlensége!
Az első magyar mensibugyi: imádják a nők!
Két gyermek is meghalt a Lengyel-Tátrát ért villámcsapásokban!
Átvilágítás: 55 millióval támogatta a turisztikai ügynökség kabinetfőnök panzióját!
Büntetlen előélethez kötnék az önkormányzati lakásbérlést!
A Nemzetközi Dzsúdószövetség Budapestre költözik!
Magyar módszer segíthet időben felismerni a Lyme-kórt
Csapnivaló játékot mutatott a Fradi, de bizakodóak mert lesz visszavágó!
Tórekord: kifogta ezt az óriás pontyot a magyar srác, majd vissza engedte a vízbe!
Olyan országoknak van atomfegyverük, amelyek a klímaváltozás miatt a katasztrófa szélére kerülhetnek!
Vérből azonosítaná az infarktuskockázatot a legújabb magyar kutatás!
Fényes nappal lopták el ennek a férfinek az autóját!
Megnyílt a közpénzcsap: plakátkampányokra megy el az adófizetők pénze!
Hiába felhős az ég, marad a nyár!
Statisztikákról és politikáról vitatkoznak a vezetők amíg pusztulnak az erdők!
Nem csak a buta emberek osztják meg a hülyeséget!
Ha az Amazonas Föld tüdeje, akkor éppen most kap rákot!
Németh: Az emberek lassan elveszítik józan ítélőképességüket!
Nincs még vége: nyomozást indítanak a volt karcagi rendőrkapitány ügyében!
Magyar fotóst is megihletett, hogy lángol a Föld tüdeje!
Az Amazonas lángol, de mi űrszondát küldünk az űrben száguldó autó után!
Segíts egy megosztással az állatmenhelynek! - az utolsó autójuk is tönkrement!
Kétszájú halat fogott egy nő!
Megrázta a környéket az este történt balatonfűzfői gyilkosság!
Robotkutyákat gyártanak, de mi lesz az igaziakkal?
Brutálisan összevertek két vendéget Madarason!
Elérte Magyarországot a sertés pestis! - már Békés megye határában jár!
Brutális méretű zöldséget termesztett a kertjében Horváth Éva!
Több mint 50 milliót kapott panziójára az államtól a mórahalmi polgármester kabinetvezetője!
Ilyen az ember: már a Marsra is atomot dobnánk!
Orbán 1992: Ha egy politikus családtagjának korrupciós ügyei vannak, az büntetőjogi és nem családi kérdés!
Orbán Viktorba belefagyott a szó Tiborcz István ügye miatt!
A kormány helyett a szülők teszik rendbe a gyömrői általános iskolát!
Állatok üvöltésétől hangos a lángoló Amazonas!
Ömlött az ürülék a folyóba Dunaújvárosnál a Fideszes kiskirályok miatt!
Egy holland falu ahol csónakok járnak az utcán autók helyett!
Orbán és Deutsch Tamás a Várból mutatták meg, mennyire biztonságos az ország!
Mekkora Orbán és a család vagyona? - És hogyan veszik vissza tőlük?
Furcsa mondatok: Támadás készül Tarlós István ellen?
Még a Napot is eltakarja a lángoló Amazonas füstje!
Már nyolc holttest került elő a Dunából a Hableány áldozatain kívül!
Nem árt nekünk az ivóvízben lévő műanyag!
Alapítványt hoznak létre Michael Jackson emlékére!
Kirabolták a miskolci rendőrkapitány-helyettest, már el is fogták a tetteseket!
Törvénymódosítás sem szükséges: egyesével veszi át Palkovics az egyetemeket!
Átlépte a milliós megtekintést a betiltott Bródy-dal!
Beidézte a rendőrség Kerpel Gábort egy sajtótájékoztató miatt!
Kásler: az emberi élet célja a gyermek!
Budapesten bármit lehet? - illegális kampány folyik!
Katar: Bekékültek az utak!
Ezért megérte tízmilliárdot költeni a Karmelita kolostorra...!
Válság közeleg: rövidített munkaidővel spórol egy német autóipari cég!
A NER már Hévizet is bekebelezi!
Afrikai reklámfilmben tűnik fel a Duna Aszfalt!
Figyelmeztetés lisztéria miatt: már halálos áldozat is van!
Márványtáblán hirdetik, hogy zászlót állíttatott egy körforgalomban a fideszes képviselő!
Rozgonyi visszamenőlegesen számolná fel a zuglói parkolási rendszert, amit ő is megszavazott!
Egy zászlótartót avatott az ózdi Fidesz!
Több magyar erdőben is korlátozzák a belépést a vadászidény alatt!
Megúszta a börtönt a gyermekét alultápláló vegán pár!
Handó szerint nem kell felmenteni a bírótársait törvénytelenül listázó törvényszéki elnököt!
Beolvad a Mediaworksbe a Ripost és a Lokál!
Egy Ferrarin vonagló pu*ér nőt vettek videóra! - a rendőrség is keresi!
Száznegyvennel repesztett egy nyolcéves kisfiú egy autópályán!
Visszalépett Szolnokon Lukácsi Katalin!
Két orvost és egy ápolót gyanúsítanak a Honvédkórházban elhunyt asszony miatt!
Hihetetlen névvel jön az új Android!
Lázár: nagyon megbánja Rakamaz önkormányzata ha szórakozik az európai forrásokkal!
Értelmetlen beruházások EU-s pénzekből és titkosított adatok!
Egy centet sem ad a magyar határvédelemre Brüsszel!
Brüsszel: Méterenként 23 millió forintot loptak el a 4-es metró építésekor!
A polgármester sógornője lakik a vendégházban ami uniós pénzből épült!
Kirabolta alkalmi sz*xpartnerét, akár 3 évet is kaphat !
Brutális állatmészárlás történt Lengyeltótiban!
Egyre több eladó luxusingatlan van!
Gyönyörű látvány volt a fehér szivárvány!
A Samsung is a Huawei operációs rendszerét használná!
Óriási csalódás volt az 50 éves időkapszula felnyitása!
Fejenként több mint 2 millió forintba kerül Rubint Réka edzős tábora!
A TEK elismerte, nem engedték be Burgenland kormányzóját Orbán megemlékezésére!
A Fradi azt hiszi könnyed teadélután vár rá Litvániában!
Egymillió eurót fizet egy város annak, aki bebizonyítja, hogy a település nem is létezik!
Egy beteg tinédzser álmát valósította meg Keanu Reeves!
Megszólalt Simonka György a vádemeléssel kapcsolatban!
Több ezer kiskacsa festett sárga utat a folyó vizén!
Dél-koreai állampolgárok haltak meg a kismarosi vonatbalesetben!
Fideszes képviselő: 2014-ben már diplomás volt, pedig csak 2017-ben szerezte azt meg!
Több mint 500 millió méh pusztult el negyed év alatt!
A legaljasabb támadásoktól sem riad vissza a Fidesz!
Hegyekben állt a pénz a magyar adócsaló hálózat vezéreinél!
Senkit nem érdekel, hogy lángol az Amazonas, pedig már az űrből is látszik!
A kormány hazudott: továbbra is idehozzák a fekáliát Horvátból
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva