thepost / Magyarország / Budapest / 2019.09.16
THE POST
           
16
A legaljasabb támadásoktól sem riad vissza a Fidesz!
Ez is érdekelhet:
Hajninak egy százalék esélyt adtak: Megtette első lépéseit a balesetben lebénult lány
Jófogáson árulják a választási rezsiutalványokat!
Kovács Zoltán: bevándorláspárti bosszúállók támadják Magyarországot
Botka László bejelentette, hogy ismét indul a szegedi polgármesteri címért. A város vezetője azt nem tagadja, hogy korábban volt ugyan konfliktusa Gyurcsány Ferenccel, de rövidesen kezdődő választási kampányban szövetségesek lesznek, mert közös érdekük a Fidesz legyőzése. Botka készül arra is, hogy a kormánypárt újra a legaljasabb manipulációt veti be ellene, ahogy a korábbi kampányok alkalmával is ezt tette. A hivatalban levő szegedi polgármester eddig 23 sajtópert nyert a Fidesz média ellen.

A teljes ellenzék felsorakozott ön mögött, még Gyurcsány Ferenc pártja is támogatja, pedig nyílt titok, hogy korábban konfliktusa volt az egykori miniszterelnökkel. Elásták a csatabárdot?

Már tíz éve működik a lokálpatrióta szövetség, amely a sokszínű szegedi társadalmat képviseli. Ebben a szervezetben soha nem a politikai elkötelezettség, vagy a világnézet számított. Csupán az a fontos, hogy munkájával, tehetségével ki hogyan tud hozzájárulni Szeged fejlődéséhez. Itt tehát nem számít az ideológia, de az országos nagypolitika sem. A lokálpatrióták kértek fel ismét a polgármesteri teendők ellátására, az ellenzéki pártoknak pedig azt javasolták, hogy támogassák a jelölésemet.


Ez megtörtént, valóban valamennyi ellenzéki párt támogatását megszereztem, így mellettem áll az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd, a DK, az LMP, a Jobbik, s természetesen az Összefogás Szegedért Egyesület is. A pártok azt is elfogadták, hogy a leendő képviselőtestületbe ne pártpolitikusokat jelöljenek, mind a húsz körzetben kiváló jelöltet állítottak, velem együtt valamennyien a városért akarnak dolgozni.

Azt azért lehetett hallani, hogy a DK eleinte ódzkodott, talán nehezen felejtették el, hogy amikor ön az MSZP miniszterelnök-jelöltje lett, akkor bizony volt konfliktusa Gyurcsány Ferenccel.

Az utóbbi napokban ez már szóba sem került. A nyár elején a DK még valóban nem jelent meg a jelölésem napján. De 24 órán belül kiadtak egy nyilatkozatot, amelyben egyértelműen kijelentették, hogy engem támogatnak, s ők is beállnak a szövetségünkbe. Az egyeztetés mindössze arról szólt, hogy a képviselő-jelöltjeinkkel kidolgoztuk a választási programunkat.

Korábban az LMP is akadályozta az összefogást, most mivel sikerült meggyőznie őket?

Csak ismételni tudom, hogy nem pártpolitikai, hanem lokálpatrióta szövetség született. Valamennyien a város jelenlegi vezetését támogatják.

Egyébként a feltörekvő polgármester-jelöltek rendre az ön – tehát Botka László – példáját szokták emlegetni. Vagyis azt, hogy a Fidesz teljhatalomra törekvő kormányzati politikája mellett, ellenzéki vezetőként is lehet eredményesen várost vezetni, fejleszteni. Ennek a sikernek az a titka, hogy száműzte a pártpolitikát?

Az biztos, hogy egyetlen döntésem meghozatalakor sem pártpolitikai szempontokat mérlegeltem. Minden esetben az érdekel, hogy a város szolgálata megfelelő legyen. Ez érvényesül a városi kitüntetések, jutalmak odaítélésénél, de csak ez a szempont, akkor is, ha bizonyos feladatokra vállalkozókat keresünk. Nyíltan Fidesz támogató cégvezetők is kaptak munkát, mert szakterületük legjobbjainak számítottak. Ez a szemlélet érvényesül Szegeden, itt ez a siker alapja. Ezt kívánjuk folytatni. Az összefogás szereplői között vannak baloldaliak, zöldek, liberálisok, tehát sokfélék, ahogy a szegediek is azok. Ezért vagyunk ismét esélyesek a győzelemre!

A kormányzat persze folyamatosan gyengíti az önkormányzatok hatáskörét. Ezt tényleg nem érzi?

Ne felejtse el, a fejlesztések zömmel az Európai Unió támogatásával készülnek! Ezt mi felismertük, s a magyarországi városok közül a legtöbb támogatást Szeged nyerte el. Ehhez elsősorban hosszú távú, végiggondolt fejlesztési stratégiára van szükség, de érteni kell a pályázatok nyelvén is. Összefogásra kell törekedni a város életét meghatározó szereplőkkel. Azt hiszem ez a titok!

Még a kormányzattal is együttműködnek, jól emlékezhetünk, hogy az európai színv

onalú lézerközpont építése közben Orbán Viktor felkereste önt, s találkoztak az önkormányzat kapuja előtt. Ehhez azért a szándék kevés lehetett…

Rosszul emlékszik, ez a találkozó nem a lézerközpont építésekor, hanem a Modern városok programjának megbeszélésekor volt. A miniszterelnök felkereste az összes programban szereplő várost, hozzánk az utolsók között érkezett. Ebben a ciklusban ez az egy megbeszélésem volt Orbán Viktorral.

Azt azért hozzá kell tennem: nagyon nem értek egyet azzal, amit a Fidesz művel az országban; amit tesz az oktatással, egészségüggyel, amilyen jövőt szán nekünk, magyaroknak. Kritizálom Orbán igazságtalan adó- és családpolitikáját. Ugyanakkor a fejlesztéspolitikában együtt tudtunk működni a kormányzati szervekkel. Ennek alapja a közös érdek. Szeged az ország harmadik legnagyobb városa, amely az uniós támogatásokat a leggyorsabban tudja „felszívni”.

Felsorolta, hogy a kormányzat egészség- és oktatáspolitikája mennyire ártalmas az országnak. Ezt egy városért felelős vezetőként tudja ellensúlyozni?

Törekszünk rá, például a Fidesz szinte teljesen kivonult a szociális segélyezésből, mi viszont minden évben bővítettük a szociális ellátórendszerünket. Egyetlen fillér támogatást nem kapunk, saját erőből létrehoztunk egy 600 milliós szociális alapot. Ebből minden rászoruló – több ezren vannak – megkapja a lakhatási támogatást, a gyógyszertámogatást és a szociális segélyt. Minden általános iskolás tanévkezdetét tízezer forinttal támogatjuk, és minden nyugdíjas ugyanennyi támogatást kap a várostól! Miközben a kormányzat magára hagyja a rászorulókat!

Mi viszont segítjük őket, mert a város gazdasága kiválóan teljesít, minden gazdasági mutatónk jobb, mint az országos átlag, ennek megfelelően magas a cégektől származó adóbevételünk. A város polgárai viszont semmilyen helyi adót nem fizetnek!

Az iskolák államosítása számunkra fájdalmas lépés volt, már korábban elmondtam, hogy emiatt az oktatás színvonala nem javul majd, hanem romlik. Sajnos az országos felmérések is ezt támasztják alá, de mi Szegeden sajátunknak tartjuk az iskolákat, hat általános iskolát fel is újítottunk. Részben uniós támogatásból, részben a város saját erejéből. A rossz kormányzati intézkedéseket sajnos csak részben tudjuk tompítani.

Már több ciklus óta vezeti a várost, de gondolom állandóan újítania kell a programját. A következő években mire fókuszál majd?

Konkrétan fel tudom sorolni, hogy a következő két évben milyen beruházások lesznek a városban. Ezeket már előkészítettük, s az uniós támogatásokat is megnyertük hozzá. De már készülünk arra is, hogy a 2021-től kezdődő új hétéves ciklusban milyen fejlesztéseket akarunk megvalósítani. Mindezt részletesen el is mondjuk majd a kampányban. Azt szeretnénk ugyanis, ha ismét Szeged lenne a legsikeresebb magyar város!

Közben persze kap hideget-meleget a Fidesztől, pl. bírósági ügy lett a helyi parkolási kedvezmények miatt, de ha jól tudom az ön lejáratására komoly karaktergyilkossággal foglalkozó erőket is vezényeltek Szegedre. Igaz ez?

Olyan kampányra készülünk, amely korábban is jellemző volt. Én és a csapatom elsősorban Szeged jövőjéről beszélünk, miközben ellenfeleim engem próbálnak lejáratni. Az egy évvel ezelőtti parlamenti kampányban a Fidesz emberei hamisítottak email-üzenetet, manipuláltak fényképet, a legdurvább, legaljasabb támadásokat intézték ellenem. Eddig 23 sajtópert nyertem a Fideszes orgánumok ellen.

S persze az is nyílt titok a városban, hogy Budapestről és más városokból egy Fideszes különítményt rendeltek ki ellenem. Feladatuk a karaktergyilkosság, és a lejárató kampányok megszervezése, így akarják rombolni Szegeden a közhangulatot. Én azonban optimista vagyok, mert az előző győztes választásokon azt tapasztaltam, hogy a szegediek nem vevők az olcsó propagandára és a hazugságokra. Nálunk a teljesítményt értékelik, ezért teljesen nyugodtan készülök a kampányra.
Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
Vona kedvencét Hadházy látta el - Egy beteg cica hozta össze a régi ellenfeleket
Megint baleset: két autó ütközött a 14. kerületben !
Mi történik az országban? - mellkason szúrta férjét egy mátraverebélyi nő!
Hírhez tartozó kép:
Vona kedvencét Hadházy látta el - Egy beteg cica hozta össze a régi ellenfeleket
Megint baleset: két autó ütközött a 14. kerületben !
Megint baleset: két autó ütközött a 14. kerületben !
Mi történik az országban? - mellkason szúrta férjét egy mátraverebélyi nő!
Hajninak egy százalék esélyt adtak: Megtette első lépéseit a balesetben lebénult lány
Jófogáson árulják a választási rezsiutalványokat!
Kovács Zoltán: bevándorláspárti bosszúállók támadják Magyarországot
Trócsányit verik Orbán helyett
Napok óta lángol ötszáz körbála Fejér megyében
Elkezdődött a fűtési szezon Budapesten
Megérkezett Törökországba az orosz légvédelmi rendszer!
A sínek mellett ült az elkeseredettt férfi, amikor a rendőr rátalált
Görögország: Újabb erdőtüzek keletkeztek Athén közelében
Kövér: A politikának támogatnia kell az egyházi oktatást!
Autószállító tréler karambolozott az M0-son
Forradalmi ellenállásra szólított fel mindenkit Matteo Salvini
A Vöröskereszt nevével visszaélve próbálkoznak a csalók
Egy budapesti lépcsőházba berántva próbált megerő*akolni egy nőt a képen látható férfi!
Még mindig faxot használnak a magyarországi kórházakban!
Hiába kérte a fogyatékos fiát egyedül gondozó nő, hogy kevesebb lakbért fizethessen
Forgalommal szembehajtva próbálta elkerülni a dugót egy autós az M5-ösön
Farkas Flórián ismét nyeregben érezheti magát
Új céget alapított Mészáros Lőrinc felesége!
Lévai Anikó Orbánnak: Ne kockáztass!
Kunetz: Orbán fejében nincsen benne az egészségügy
22 milliárd forintos gázhálózati munkát nyert el Mészáros Lőrinc!
Rengeteg pénzt hagytak a nyaralók Mészáros Lőrinc szállodáiban
Segíts egy megosztással: a rendőrség keresi a 16 éves eltűnt kislányt!
Halálra gázolt egy embert a vonat Székesfehérvárnál
Jövő héten hidegfront érkezik: zápor, zivatar, sőt talajmenti fagy sem kizárt !
A nagyszülők szerint, nem az anyja verte agyon a 11 hónapos Hannát
MÁV: Gázolás miatt késnek a vonatok!
Portugália és Luxemburg is vesz át menekülteket
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
1 milliárd dollárt csatornázott ki külföldi számlákra a Sackler család
Pénzbüntetésre ítélték az érdi polgármestert, jogszerűtlenül buzdította a szavazókat, voksoljanak a Fideszre.
Matolcsy megígérte, hogy még évtizedekig tart az új magyar aranykor
Megkezdődött a Móricz tér kiürítése bomba hatástalanítása miatt!
Levágta barátja nemi szervét egy nyíregyházi férfi
NVI botrány: Fejlesztési hiba miatt voltak adateltérések a választási oldalon!
Sas József felesége: Jóska teste szinte magatehetetlen
Gyilkos árvizek tarolták le a Spanyolországot: öten meghaltak, mindent vitt a hömpölygő ár!
Halálos tragédia: darabokra szakadt az autó az M5-ös autópályán!
Harminc év börtönt kapott egy katolikus pap aki túlságosan szerette a gyerekeket!
Orbán szókészletében megjelent a magasabb rendű élet
Az áramipar rejtett titka: A szén-dioxidnál 23500-szor durvábban melegítő szintetikus gáz
A Fidesz megint összekeverte magát Karácsony Gergellyel
Felavatta és megszenteltette Zalaegerszeg fideszes képviselője a képen látható földutat!
Tarlós: Az ellenzékiek csak provokálnak az adatkezelési ügyekkel!
Nagykállóban lenne képviselő Orosz Mihály Zoltán
Kanadában nem engedélyezik azokat az építkezéseket, amelyek miatt elszállhatnának a lakbérek!
Az új olasz kormány engedi, hogy kikössenek a menekülteket szállító hajók
Három magyar férfi támadt egy külföldi nőre Budapesten
Megerősítették: megölték Oszama bin Laden fiát
Budapest: ellenzéki polgármesterjelöltek léptek szövetségre!
Összehangolt közúti ellenőrzés kezdődik! - felejtse el a mobilját vezetés közben!
Mindene odalett egy háromgyermekes családnak! - leégett a házuk
Tarlós a fogyatékkal élőkről: Félremagyarázás áldozata lett!
Nem tudom, hogy hol alszom a gyerekeimmel! - kilakoltatás: 18 millióból lett 76 millió!
Utcára tették, most gazdit keres! - segíts egy megosztással!
Az utcán hagyott kutya 7 napot várt az út szélén, csak azért, mert a gazdája azt mondta neki, hogy ülj!
Orbán: Nálunk nem meghatározó a korrupció!
Budapesti hotelből tűnt el egy idős bácsi, keresi a rendőrség
Újabb olaszliszkai lincselő kap milliókat a magyar államtól! - eddig csak a sértett család nem kapott pénzt!
Kampányháború: Megtámadták Tordai Bencét a Tarlós-balhé után !
Megtelt az utca a Pikó András mellett tüntetőkkel
Milliárdokat kaphatott Hernádi Zsolt az államtól egy esztergomi hotelre, a pénzt adó szervnél dolgozó unokaöccse lett a Fidesz helyi polgármesterjelöltje
Összekapta magát a forint! - az euró egészen 331 forintig csökkent a reggeli 332 forintról!
Mindenki aludt a kigyulladt hajón, amelyen 34 ember lelte halálát!
Nekiment Tarlósnak az értelmi fogyatékosok érdekvédelmi szövetsége! - a vitában érvelni illik, nem fogyatékosozni!
Nem azért ad 54 ezer forintos juttatást a kormány a közmunkásoknak, mert kampány van
Zuglói tragédia: Beszippanthatta a tehervonat alá a menetszél a peronon álló nőt!
Botlatókövet kapott Rejtő Jenő
Káosz Budafokon: Több esetben nem volt orvos az ügyeleten
A CEU ezután is a szabadságot képviseli majd Budapesten!
Orbán beszállt a választási kampányba!
Nem léphet be a KDNP-be a volt MSZP-s polgármester
Karácsony a megafonos vitáról: Nem láttam a videót, de ismerem a főpolgármester stílusát!
A svájci rendőrség nyomoz egy Magyarországon köddé vált cég után!
A háború semmi ahhoz képest, amikor gazdaságpolitikusok ugranak egymásnak!
Reagált Puzsér feljelentésére Berki Krisztián
Meghalt az a férfi, akit a saját autója gázolt el a XX. kerületben
Rosszul lett, majd meghalt az egykori parlamenti képviselő
Lombik botrány: ázsiai gyereke született a fehér párnak!
A kormány biztos kimondta: tízezer gyermek szenved Magyarországon!
Hivatalos: Az ukrán nyugdíjasok is megkapják a magyar rezsiutalványt!
Elhalasztotta a Hankook a gyár bővítést!
Bayer nem kért bocsánatot, így hivatalosan is vádlott lett!
Tarlós pista bácsi megint fát ültet!
Kihallgatta a rendőrség az egyik józsefvárosi képviselőjelöltet
Trumpon nevet mindenki: szerinte az energiatakarékos izzók miatt tűnik narancssárgának az arca
Mutatjuk kit állított Orbán az uniós ezermilliárdok szétosztásának élére
Több százan tüntettek Pikó András mellett Józsefvárosban!
Száz óriásplakáthelyet kapott az ellenzék a fővárosban
Meghalt Konrád György
Konrád György: Aki egyszer uralomra kerül, mindenféle trükkel azon van, hogy ott maradjon
Nagy baj van Trócsányi jelölésével! - Manfred Weber szerint sok még a kérdés
Rekord büntetést vállalt be Orbán, így újra ömlik az EU-pénz Magyarországra!
Óriási bajban van az autóipar: tömegesen szűnhetnek meg a munkahelyek!
Orbán: nem lesz elég az első családvédelmi akció, még két terv van a fejemben !
Hiába várják haza - Fiatal lányt gázolt halálra a vonat Zuglóban!
Örülhet a Telekom, óriási bajban van a Digi!
Rekord összegű EU-s pénz érkezett a nyár végén!
Nem vicc! - Egy magyar tudós megvizsgálta, mekkora nyomással szar*nak a pingvinek!
A kormányhivatal vezető munkatársát rúgták ki, miután benézték a trágyaszagról szóló álhírt!
A mostani diáksztrájk nem rengeti meg az országot
Lépett az ügyészség: Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanügyekben!
Befalazott emberi csontokat találtak egy budapesti ház pincéjében
Electrolux leépítés: Néma csendben vették tudomásul, hogy kirúgják őket!
92 éves polgármesterjelölt is indult az önkormányzati választáson
Rogán Cecília hatalmas házat bérel Sarka Katáéktól!
Nem tudták megmenteni a közlekedési balesetben megsérült nőt!
Ezért ő a legjobb: itt van a videó Hosszú Katinka kegyetlen edzéséről
Kigyulladt egy kamion az M0-ás autóúton!
Orbán szerint Trócsányi egyetlen hibája hogy rossz helyről jött, mert hát magyar!
Tárgyalási botrány: A meggyilkolt kislány rokonait már az épületbe sem engedték be!
Drograzzia: Három megyében egyszerre csaptak le a rendőrök!
Mindkét szülő külföldi, a gyereknek viszont magyarul is el kell boldogulnia!
Elfogultságra hivatkozva visszaléptek a Czeglédy-ügy bírói, elmarad a tárgyalás!
Tarlós kiakadt: Mit orbánviktorozik maga, beteg? Tényleg? Menjen el az orvoshoz!
Tarlós Karácsony emberének: Miért ilyen paraszt, hogy belevág a mondatomba?
Zuglói fideszesek szerint Karácsony még lopni se tud magának
Orbán: A kormánnyal harcolni akaró polgármester alkalmatlan
Vizsgálat indult: Több helyen felvetődött a gyanúja, hogy a választások ajánlóívein szereplő adatokat jogosulatlanul kezelték
Szijjártó szerint csak hisztiznek a Szlovákok!
Alföldi a szabadság elleni támadást lát Pikó kampányközpontjában tartott házkutatásban!
Bayer Zsolt nem kér bocsánatot Nagy Blankától!
Pénzbüntetéssel megúszták a mentők autóit megrongáló külföldiek!
Az év egyik legjobb magyar dokumentumfilmje
A közmunkásokkal vitették ki a Fidesz szórólapjait!
Balhé a vonaton: Az Allahu akbar-t kiáltó, fenyegetőző férfit a rendőrök várták Budapesten!
Tarlós: önálló ember vagyok haver!
Sokkal többen menekülnek el szélsőséges időjárás miatt, mint a fegyveres konfliktusok elől !
Országos sztrájkba hívták a diákokat mára!
Orbán: Onnan lehet megismerni a korrupciótól szenvedő országokat, hogy nem fejlődnek, hiszen ellopják a pénzt!
Orbán: Ha én vagyok az oka valaminek, de nem akarom, hogy engem nevezzenek meg felelősnek, másra kell mutatnom
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva