thepost / Magyarország / Budapest / 2020.02.22
THE POST
           
22
Pogány Judit 75 éves!
Ezt olvassák mások:


Több mint fél évszázada van színpadon, rengeteg emlékezetes alakítással a háta mögött. Maximalista, alázatos és odaadó. A ma 75 éves Pogány Judit elképesztő sokoldalúságát próbáltuk megfejteni az eddigi életművén keresztül. Mert Pogány Judit mindent képes eljátszani.

Kislánykori álmomat, hogy színésznő legyek, több mint 15 éven át próbáltam elfojtani magamban. Akartam lenni csillagász, mérnök, erdész, utazó, árvaházi nevelőnő és leginkább állatkerti gondozó, de úgy alakult, hogy most mégis egy 54 éve tartó színészi pálya vége felé járok!

– ezt mondta Pogány Judit, amikor az Örkény Színház munkatársai nemrég megkérdezték tőle, mi lett volna, ha nem színész.Gyermekkorában folyton színházasdit játszott, később a tanárai szúrták ki tehetségét, és szavalóversenyekre küldték. A színművészeti főiskolán az első rostán kiesett, erről a mai napig azt mondja, igazat ad a bizottságnak, hiszen „szürke kisegér, színészi hivatásra alkalmatlan jelenség volt”. Később – ha állatkerti gondozóként nem is – dolgozott forgalmistaként, bérszámfejtőként és adminisztrátorként is a kaposvári bíróságon. Az áttörést az 1965-os Ki mit tud? jelentette, ez után hívta segédszínésznek a Csiky Gergely Színház.

Első szerepét Zsámbéki Gábortól kapta a 1968/69-es évadban. Több száz darabos bohócgyűjteménye van, sőt, egy interjúban elmesélte, hogy sorra költöznek be szigetszentmiklósi házába a macskák, mert egész egyszerűen képtelen elkergetni őket. Egyszer a két sajátján felül még tizenkét cica szegődött mellé.

Több mint 160 színházi szerepe volt, csaknem ötven filmben, húsz tévéjátékban játszott, és persze rengeteget szinkronizált. Az életművét nagyon sok díj kísérte, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, az ország egyik legsokoldalúbb színésznője. Végignéztünk az életművén, és kiderült: tényleg ezer arca van, mindent képes eljátszani.

Aki Koltai kezére játszik

Pogány Judit még segédszínészként ismerkedett meg az akkor már társulati tag Koltai Róberttel, majd 1971-ben hozzá is ment feleségül. Harmincöt évig éltek együtt, ez idő alatt több közös munkájuk is volt. Amikor Koltai rendezőként is elkezdte ontani a keserédes filmvígjátékait, soha nem felejtett el feleségének sokszor csak mellék-, de mindig nagyon fontos szerepet találni. A Sose halunk megben például a nagybátyja által a vállfaüzletbe, valamint az „igazi életbe” beavatandó kamasz, Imre aggódó édesanyját játssza.

A film egyik legemlékezetesebb jelenetében a pályaudvarra kísérik ki férjével a gyereket, mielőtt elindul a nagy utazásra, és ott minden édesanya archetípusaként búcsúzik a legkülönbözőbb jó tanáccsal a fiától (amit persze ő maga is inkább csak remél, hogy majd betart a fiú). „Egy férfit kaptok vissza! De olyat, aki a jég hátán is megél!” – próbálja nyugtatni őt a Koltai által játszott nagybácsi. „Nem kell, Gyula, nincs jég!” – válaszol az édesanya.

A Sose halunk meg után sorra jöttek az újabb (kevéssé sikerült) Koltai-filmek, amelyeket sok szempontból lehetett kritizálni, ám Pogány Judit alakításai mindig emlékezetesek voltak. Legyen az a Szamba ripacskodó idős színésznője, az Ámbár Tanár Úr nyugdíj előtt is a csetlő-botló kollégára rástartoló tanereje, a Csocsó, avagy Éljen május elseje! szilárd párthűségű, hiperaktív igazgatónője, vagy a Megy a gőzös állomásfőnökének felesége, Bajuszné. Pogány Judit alakításai hibátlanok voltak a férje filmjeiben, ám azokat, sajnos, ez sem mentette meg. (Mint ahogy a házasságukat sem: épp a Megy a gőzös idején adta ki Koltai útját Pogány Judit.)

Hogy Pogány Juditért miért rajongunk, arra viszonylag könnyen tudunk magyarázatot adni. Pogány óriási empátiával közelít a teljesen hétköznapi, nem feltétlenül szép, mint inkább csúnyácska, esendő, naiv és egyszerű, de általában jószívű figurákhoz, akikben mégis van valami abszurd, de legalábbis tragikomikus. És aztán persze, a színész ezeket a karaktereket a sejtjeiig teszi magáévá.

A Legényanya Rozija – az anya, aki Józsit szült a Bélák közé – talán prototípusa is lehetne ezeknek a figuráknak: a fejkendős Rozi úgy társalog Istennel imádkozás közben, úgy gesztikulál, mintha legalábbis a szomszédhoz ment volna át tojásért.

Aki bármit csinál, az emlékezetes lesz

Pogány Judit bármilyen filmben, színdarabban tűnik is fel – legyen az akár egy kisebb mellékszerep egy gyengébb alkotásban –, az ő alakítása kivétel nélkül, mindig emlékezetes. Nehéz kiválasztani egyet vagy néhányat a szerepei közül, de most kénytelenek vagyunk megkísérelni ezt. 38 éves volt (már Jászai Mari-díjas színésznő), amikor például főszerepet vállalt akkori férjével, Koltai Róberttel, Tarr Béla egyik legnagyszerűbb filmjében, a Panelkapcsolatban. Mindketten olyan magával ragadó őszinteséggel húzták be a nézőt a leninvárosi házaspár mélységes drámájába, hogy játékuk máig felejthetetlen.

Persze, ez részben Tarr Béla érdeme is. A fekete-fehér, lakótelepen játszódó 1982-es film dokumentarista jelleggel készült, egy teljesen hétköznapi család panelbe szűkített, kisszerű életét, tehetetlenségét, eleve kudarcra ítélt vágyait mutatja be. A film átütő ereje talán Koltai és Pogány minden erőfeszítést nélkülöző egymásra hangolódásában, illetve a mesterkéltség leghalványabb j

elét sem mutató, őszinte párbeszédjeikben rejlik.

Az egyik legmegrázóbb és legzseniálisabb színpadi szerepe Pogány Juditnak a Pedig én jó anya voltam című monodráma Molnárnéja, amely egyben a színész rendkívüli szociális érzékenységének bizonyítéka is (a darabot elítéltek előtt, börtönben is előadta).

A Pedig én jó anya voltam nem való mindenkinek, és nem is tudja mindenki végigcsinálni. A dokumentarista dráma Vajda István tényfeltáró riportján alapul, aki egy, a hetvenes években elkövetett kettős gyerekgyilkosság elkövetőjének az anyjával készített interjút. Pogány Juditnak ennek a nőnek a helyzetébe kellett beleképzelnie magát.

Az anyának, Molnárnénak a fiát halálra ítélik. Igazságérzete, anyai védelmező ösztöne, a saját lelkiismerete feszül a darabban egymásnak. Cseveg, vívódik, próbálja a fiát felmenteni, keresi a múltban a hibákat, hogy ő, mint szerető anya hol rontotta el, miközben gyereke megbocsáthatatlan bűnökért kellene, hogy vezekeljen. Ebbe csak beleőrülni lehet, ebbe a szívnek meg kell szakadnia. Pogány Judit a 90 perces előadásában minden létező stáción végigmegy, amelyen végig lehet menni egy ilyen helyzetben anyaként. De ne felejtsük el a legendás Elnöknőket sem: a színésznő Werner Schwab darabjában 23 évig, 295 előadáson keresztül alakította fantasztikusan Ernát.

Aki akkor is eljátssza

Pogány Judit filmes szerepeit a 90-es évektől egyre gyakrabban a könnyedebb vígjátékok határozták meg. Mondhatnánk úgy is, hogy: Terike, hát kegyeden nincsen bugyi! Nincs, és soha nem is lesz szebb szőrös lábú kalauznő, mint Pogány Judit volt Tímár Péter 1997-ben bemutatott sikerfilmjében, a Csinibabában. Az Andorai Péterrel közös párbeszédjük az „átszállót vagy vonalat” kérdéssel, a pofonnal, és a hipp-hopp lekapott fehér bugyival a film egyik kiemelkedő, máig emlékezetes jelenete lett, csakúgy, mint a Zimmer Feriben, ahol átszellemülten magyarázza a takarítónőnek, hogy a hamutálat – lévén, le van ragasztva –, csak úgy lehet kiborítani, ha az egész asztalt felemelik közben. Bezerédi Zoltánnal pedig egyenesen imádni valók voltak a Meseautóban, ahogy kissé naivan, a lányukat túlféltve megjelennek egy halom horgászbottal a visegrádi hotel recepcióján egy olcsó egyágyas szobáért kuncsorogva.

Pogány Judit szerencsére óriási teherbírású és kísérletező kedvű maradt: szerepelt például Tóth Barnabás rövidfilmjében hat évvel ezelőtt, az Újratervezésben. Ami az ismertséget illeti, a rendezőnek tulajdonképpen ez a rövidfilm volt az addigi legnagyobb sikere. (A többi már szinte történelem: tavaly Susotázs című filmje bekerült az Oscar-díj legjobb élőszereplős rövidfilm kategóriájának 10 kisfilmet tartalmazó rövidlistájára, idén pedig szintén Tóth filmjét, az Akik maradtak című drámáját nevezzük a legjobb nemzetközi egész estés film kategóriában.)

De hogy nyerte meg magának Tóth Barnabás Pogány Juditot a rövidfilmhez, amely a bemutató után majdnem a feledés homályába merült, majd másfél év múlva lényegében felrobbantotta a netet? A színésznő erről egy interjúban azt mesélte, még az Eldorádóban „volt egy unokája”: az akkor tizenegy éves Tóth Barnabás egy hétéves kisfiút játszott. „Egy csodálatos jelenetünk volt. Tudtam, hogy utána őt felvették a főiskolára, rendező szakra, és egyszer jött egy telefon, hogy lehetősége nyílt megcsinálni egy kisfilmet. Mondta, hogy Kovács Zsoltra és rám gondolt. Elküldte az anyagot, és azt gondoltam, hogy ha négykézláb kell felnyalnom az Egyenlítőt, akkor is eljátszom, mert annyira csodálatos volt a téma és a stílus. Nagyon tudta, hogy mit akar” – mondta Pogány Judit, és hozzáfűzte: a szerep érték lett az életében.

Aki egy ország kedvenc hangja

Több generáció óta minden gyerek ismeri az általa szinkronizált mesehősök hangját. Különös hangszíne és valószínűleg az a képessége, hogy nagyon bele tud helyezkedni az általa alakított vagy szinkronizált szerepekbe, predesztinálta arra, hogy az egyik legkeresettebb szinkronszínész legyen. Épp úgy, mint a színházban vagy a filmekben, a legkülönbözőbb karakterű szereplőket alakította hangban is.

Egyedül vagyok, kicsi vagyok, éhes vagyok! Segítsetek Vuknak a kis rókának!

Ki ne emlékezne erre a szívhez szóló könyörgésre Dargay Attila Vukjából? De ő kölcsönözte a kisróka mellett a hangját a szintén Dargay által rendezett Szaffi címszereplőjének, továbbá a Kacsamesékben Tikinek, Vikinek és Nikinek, vagy Irmának a Frédi és Béniben. A 70-es évek gyerekei talán még emlékeznek arra is, ahogy a csehszlovák Moha és Páfrányt meséli olyan melegséggel, kedvességgel, hogy simán megszavazta volna a gyerektársadalom valamiféle mindenki édesanyja-nagymamája kitüntetésre.

Pogány Juditot 1978-ban Jászai Mari-díjjal jutalmazták, 1987-ben pedig érdemes művész lett. A 2007-ben átvett Gábor Miklós-díjat egy évvel később Kossuth-díj követte

több évtizedes, mesefiguráktól a drámai szerepek megformálásáig terjedő sokoldalú színészi teljesítménye elismeréseként.

2010-ben a Halhatatlanok Társulatában örökös tagságot nyert el, öt évvel ezelőtt pedig az Assitej Magyar Központjának életműdíját és a Hazám-díjat vehette át. De nem kell sokat várnia a következő díjra sem: szeptember 22-én a Színházi Kritikusok Céhének életműdíját adják át neki a Katona József Színházban.
ha érdekesnek találtad akkor oszd meg és legyél Te is a ThePost.hu csapat tagja!

Ezt olvassák mások:
Orbán a szlovákoknak nyilatkozott: elszúrtuk!
Sztornó: Mégsem lesz futópálya a Fiumei úti sírkertben!
Sztronó: Mégsem lesz futópálya a Fiumei úti sírkertben!
Nívódíjat kapott a Hír Tv és a Mediaworks a Parlamentben
Lévai Anikó nagyon durva dolgokat mond férjéről a most előkerült videófelvételen!
Új néven hívogatja a választókat a rémhíreket terjesztő közvélemény-kutató
Itt az új Monopoly! - a nők körönként több pénzt kapnak, mint a férfiak!
Itt az új Monopoly! - a nők körönként több pénzt kapnak, mint a férfiak!
Orbán a magyarellenes poltikusokkal együtt nézte a meccset!
Törvénybe foglalták: a Budapesten nyíló Türk iroda mentesül minden hatósági eljárás alól
Svájc: Kivonultak a parlament képviselői amikor Kövér László megjelent
Egy fekete kiskutya van a balotaszállási állatkínzónál aki az autója után kötötte az előző kutyáját!
Csúnyán kikapott Farkas Flórián a roma nemzetiségi választásokon
Egymilliárdot kap az Orbán Ráhel-féle állami divatcég
Megöléssel fenyegette és megkötözte feleségét egy tamási férfi, 17 éves fia is segített neki
Ezt a férfit körözi a rendőrség emberölés miatt
Nagy Feró sanyarú múltjáról beszélt: üldöztetés, könnygáz és verés
Feltörte egy áruház weboldalát és ingyen rendelt cuccokat egy magyar srác
Házba csapódott és kigyulladt egy autó Veresegyházon
Újabb migráns-alagutat találtak a rendőrök
Heteken belül ezrek esnek ki a közfoglalkoztatásból
Tarlós sem érti, Persányi miért hallgatott a hiányzó 20 milliárdról
Egy stadionnyi pénzt, 150 milliárdot terveznek hirdetésekre költeni Rogánék
A pálinkafőzés is bekerült az általános iskolai kerettantervbe
Beszakadt az M1-es sztráda!
Mészárosék birodalmába olvadnak Simicska egykori cégei
Jelentősen drágulhatnak a nyugdíjasotthonok
Nyelőcsőbe vezetett lélegeztető cső miatt halt meg a beteg
Megbüntették a fóti gyermekotthon bezárása ellen rappelő fiút
Matolcsy nem engedi be a jegybankba a Párbeszéd bejelentkező országgyűlési képviselőit
Botrányosabb a mentők kiérkezési ideje, mint gondolná
A közmédiában önvédelmi reflexet emlegetve mentegetik a szélsőjobbos tömegmészárlást
Orbán szerint akkorák a viták, hogy nem lesz megállapodás az uniós költségvetésről
Novák: az egyedülálló anyáknak nincs joguk gyermeket vállalni
Megrázó interjút adott három nappal a halála előtt az Orbán vagyona után nyomozó újságíró
Hivatalos: Nem csak Orbán Viktort és Polt Pétert, hanem hozzátartozóikat is védheti a TEK
Orbán átvilágítását kérték a parlamentben, majd hirtelen elnémultak a mikrofonok
Kiakadtak a magyar focisták amiért nyilvánosságra hozták a fizetésüket
Nyugdíjpénztár botrány: továbbra is rejtély, hogy hova tűnt 3000 milliárd
Nylívánosságra hozták a Fidesz listát: van aki még egy percet sem dolgozott életében
Járási hivatalvezető lett Kövér László felesége
Durván kiosztották Greta Thunberget: Ti vagytok az első generáció, akiknek légkondi kell az osztályterembe
A járásképtelen csivava és a repülni nem tudó galamb a legjobb barátok lettek
Havas eső zavarhatja meg a tavaszias időt
Vagyonnyilatkozat eljárást kezdeményeznek Gyurcsány ellen
Kálmán Olga be szeretne kerülni a DK elnökségébe
Cáfolják a hajdúsámsoni kutyahorrort
Három kamion csapódott egymásba az M1-esen
Gyurcsány vagyonnyilatkozata feltűnést keltett
Megszólalt a várpalotai hintabaleset vádlottja - teljesen tönkrement
Döbbenetes: ezt csinálta három nappal a Hableány-tragédia előtt az ukrán hajóskapitány
Indiai újságokban hirdették közelgő házasságukat Demcsákék
Új gyógyszert talált a mesterséges intelligencia, amivel legyőzhetjük a szuperbaktériumokat
A hazafias vetélkedő mellett karate órákkal nevelné a diákokat Simicskó
Gyönyörű: szarvasvonulás volt Tolnában - Videó
Fordulat: Új javaslat bemutatásával folytatódhat az uniós költségvetési vita
Koronavírus: ismét nőtt a napi új fertőzöttek száma, 118 halottat is bejelentettek
Karácsony már tudhatja, mi kerül a Biodómon 63 milliárd forintba
Demeter Szilárd: Bánt, hogy náciznak, mert székely vagyok, és a székelyek nem nácik
Egy nap alatt összedobták Hadházy Ákos kétmillió forintos bírságát
Az olasz legfelsőbb bíróság szerint Carola Rackete a kötelességét teljesítette, amikor kikötött a menekülteket szállító hajóval Olaszországban
Dél-korea: Vészhelyzetről beszél a miniszterelnök miután már ott is terjedni kezdett a koronavírus
Titkosszolgálat: az oroszok Trump érdekében készülnek beavatkozni az elnökválasztáson
Nőgyűlölő volt és zavaros összeesküvés-elméleteket terjesztett a hanaui merénylő
Spa helyett Sparba vitte szerelmét Valentin-napon az év mókamestere
Javul a helyzet, de még mindig 144 napot kell várni egy szívbillentyűműtétre
Félmillió forinttal is drágulhatnak a hitelek a gyenge forint miatt
Meghalt a Gladiátor színésze
Négy évet kapott a 19 éves gyúrói fiú, aki meg akarta öletni a szüleit
Nem engedte be a liftbe a mentőket egy nő, mert fertőzőnek hitte az oxigénmaszkos beteget
Váratlan következménye van a koronavírusnak Kínában
Több mint öt éve szökésben van a kínaiaktól több százmilliót rabló Plank Zoltán
Tizennyolc évet kapott a két újszülöttjét megfojtó sárkeresztúri nő
Megmagyarázta Gyárfás, hogy miért nem vállalta négyszer sem a hazugságvizsgálatot
Megxit: Kiderült Harryék utolsó hivatalos királyi programjának időpontja
Havazott a Bükkben
Amerika: Nem támogatjuk sem Sorost, sem Orbánt
Pizsamás, egyedül kóborló kétévest találtak egy budapesti főút mellett
Gázolajjal mérgezték meg a fákat egy balatoni parkban
Nem volt érvényes jegyük, megütötték az ellenőrt
Ezt mondta a szakértő Harry hercegék pénzügyi bukásáról
Saját anyjával és magával is végzett a hanaui tömeggyilkos
Megszólalt Gyurcsány, miután kiderült, hogy a DK-ba igazoltak át polgármesterek
Hvg: Palkovics egy győri panellakást adott egy budavári ingatlanért cserébe
Átfogó kutatás készül az Orbán-kormányról, a címe már megvan: Újra naggyá teszik Magyarországot
Terrorakcióként kezelik a németországi lövöldözést
Újra recept nélkül lehet Algopyrinhez jutni
Majdnem harminc tantestület állt ki eddig a Nemzeti alaptanterv ellen
Kenőpénz kifizetésével vádolták meg a PSG katari elnökét
150 milliárd (!) forintot költhet propagandára a kormány
Két MSZP-s budapesti polgármester is a DK-ba igazolt át
A KDNP és a Mi Hazánk egymásra talált a parlamentben, felmondanák az Európai Emberi Jogi Egyezményt
Szó sem volt leleplezésről a Pesti Srácok pedofilügyében, a rendőrség két éve kinyomozta
Az éjszaka folyamán egy rakás Samsung-felhasználó rejtélyes éresítést kapott a telefonjára
Spanyolok vertek meg egy jegyellenőrt a Keleti pályaudvarnál
Gumilövedékkel lőttek rá a brazil szenátorra, aki markolóval ment neki a sztrájkoló katonai rendőröknek
Gyárfás most már azt állítja, nem is voltak versenytársak Fenyővel
A hanaui merénylő úgy gondolta, hogy a titkosszolgálatok olvassák a gondolatait
Koplárovics: Gyárban dolgozom, 6-tól 2-ig nyomom a melót - 18 éves Koplárovics legendás gólja
Szörnyen lestrapáltan néz ki Schobert Norbi a legújabb videójában a kommentelők szerint
Schobert Norbi: A szénhidrát számodra halálos méreg ha: túlsúlyod van, hájas vagy.....
Véradási akció - Rendőrök és rendőrségi dolgozók nyújtották a karjukat
Szíriai és egyiptomi határsértőket fogott a rendőrség - átjutottak a határon
Razzia az utakon - 500 járművet ellenőriztek
A tulajdonos engedélye nélkül vágatta ki a fákat - lecsapott rá a rendőrség
Orbán azért nem emel nyugdíjat, mert Gyurcsány elvett egyhavi nyugdíjat
Nyugdíj - Egyre többen tesznek félre nyugdíjas éveikre
Közel egymilliárdot költöttek a hulladékválogatóra, de az üzem még egy percig se működött
Palkovics: Nem lesz önálló környezetvédelmi vagy klímaügyi minisztérium
Hadházy: Csak két vállalható út áll az ellenzék előtt
Népszava: Kozmetikázza az Országos Mentőszolgálat a kiérkezési időkről szóló adatokat
Nagy gond van a Windows 10 legutolsó frissítésével, ne telepítse
Meghalt az ember, aki kitalálta a Ctrl+C és Ctrl+V parancsokat
Közel 200 autó ment egymásnak egy balesetben
Akár 3 évet is kaphat a várandós Demeter Márta
Pusztulni kezdett egy park a Balaton mellett, mert gázolajat engedtek rá
Két perc alatt a net sztárja lett a Lady Gaga dalszövegét folytató járókelő
Olyan kevés pénzt kapnak a bírósági dolgozók, hogy inkább árufeltöltőnek állnak
Globális felmelegedés: élve megfőtt félmillió kagyló Új-Zélandon
Beomolhat a világ egyik legnagyobb vulkánja
Teljesen felzabálja megtakarításainkat a nyolc éve nem látott mértékű infláció
Három gyerek égett halálra egy autóban Ausztráliában
Sunyi rezsiemelés a szociális ellátásban: a kormány rájött, hogy vannak 31 napos hónapok
Megabüntetést kapott a Siemens-cég, heteken belül megbocsátottak neki
Vuhan: már robotok főznek az orvosoknak
Ezért küzd a végrehajtókkal Szigeti Ferenc
Megszólalt a Róbert Károly körúton elgázolt nő párja
Sas József : Ez a létező legszörnyűbb betegség
Májusban rendezik az első vidéki Pride felvonulást Magyarországon
Vaddisznó nyársalta fel Ricsit, senki nem segített neki
Esztergom: verte és megöléssel fenyegette élettársát, annak kutyáját pedig a teraszról vágta földhöz egy férfi
Íme Vajna Timi egyetlen bizalmasa
Helyszíni kép a németországi vérengzésről: már 11 halott
Ellentmondásba keveredett a bíróságon Gyárfás Tamás
Karácsony nyárra beach-hangulatot tervez a pesti alsó rakpartra
20 hónap felfüggesztett börtönt kapott egy debreceni villamosvezető, aki tömegszerencsétlenséget okozott
A Nat 2020 az irodalomtanítás Mohácsa
Lövöldözés volt két németországi sisha bárban, tizenegyen meghaltak, köztük a gyanúsított is
A szolgálaton kívüli rendőrök épp randizgattak, amikor valaki megpróbálta kirabolni az éttermet
Ma tárgyalják, hogy kapjanak-e kártérítést a rabok a börtönök túlzsúfoltsága miatt
Online kaszinót indított az egykori Vajna-birodalom, másnap felfüggesztették a riválist
Népszava: nem annyi idő alatt érnek ki a mentők, mint amennyinek mondják
Kiposztolta a lakcímét, mielőtt agyonlőtték saját otthonában a híres sztárt
Mégiscsak részt vett a Fidesz pártalapítványa az évértékelő szervezésében
Megszólalt a volt katona, aki Orosz Bernadett állítása szerint majdnem halálra verte őt
A bárányát sétáltatta az erdőben, amikor egy vaddisznó az életére tört
Fenyegette és összeverte a polgármestert egy férfi, mert félreértette a parlamenti közvetítést
Idegen befolyásolási ügy lett abból, hogy a volt ausztrál miniszterelnök felszólalt a budapesti Demográfiai Csúcson
Mészáros és Tiborcz építkezni kezdett a Balatonnál, szeretnének egy kis állami támogatást
Sárvár : Kidobtak egy kutyát a szeméttel együtt
Videón, ahogy egy prérifarkas magával ragad egy kiskutyát a kertből
Normafa: Megszólalt a XII. kerületi önkormányzata a fakivágásokkal kapcsolatban
Márciustól már irodája sem lesz a Buckingham-palotában Meghannek és Harrynek
289 ezer forint lesz a legalacsonyabb fizetés a Tescónál
GVH: A Telekom 0 forintos telefonreklámjai megtévesztőek voltak
A főváros a kerékbilincselésről: Fürjes és Vitézy téved
Brutális bejelentés: jövőre betiltják Magyarországon a PET-palackokat
Újabb milliós büntetést szabtak ki a Fradira
ENSZ: több százezres menekülthullámra számíthat Európa
THE POST
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - Impresszum