thepost / Magyarország / Budapest / 2019.10.24
THE POST
           
24
Orbánt énekelve és tapsolva szakították félbe Rómában
Ez is érdekelhet:
Vér nélküli volt az 1956-os forradalom – jelentette ki a Fidesz
Aki nyugodtan kijelenti rajta kívül nincs más alternatíva az nem kormányozni, hanem uralkodni akar! - Orbán Viktor
Dráma: Közvetlenül a felszállás után csapódott a földbe egy repülőgép


Giuseppe Conte olasz kormányfőnek is visszaüzent Orbán Viktor Rómában. A miniszterelnök az Atreju nevű rendezvény meghívottjaként tartott beszédet.

Olaszország nagyobb, népesebb, és az olasz nyelvet - ellentétben a magyarral - az egész világon ismerik, úgyhogy azon gondolkodom, miért érdekli az olaszokat egyáltalán Magyarország - kezdte beszédét Orbán Viktor az olasz jobboldali párt, a Fratelli d'Italia római rendezvényén, amelyen kora délután Giuseppe Conte olasz kormányfő is részt vett és Orbán Viktornak is üzent.

Orbán Viktor a rendezvényen - Contéval ellentétben - először nem interjút adott, hanem a tőle megszokott beszédet mondta el papírból. (Interjúra csak a nagyjából félórás beszédet követően került sor.)

Mi, magyarok majdnem ötven évig éltünk orosz elnyomás megszállás alatt, önök ezalatt szabadságban éltek - mondta Orbán. Aztán a két ország közötti kapcsolatot szemléltetve felhozta az Illy kávé példáját, amelyet egy Magyarországról kivándorolt család alapított, majd megemlítette a Ragazzi di Buda című 56-os olasz dalt, amelyet - amint szóba hozta - felállva és tapsolva kezdett énekelni az egész csarnok, beleértve az Orbánt meghívó párt elnökét, Giorgia Melonit.

Meloni korábban azt mondta, azért hívta meg Orbánt, mert "modellnek" tartja a visegrádi országokat, és köztük mindenekelőtt Magyarországot. "Megmutatják, hogyan lehet Európában felemelt fővel tagállamnak lenni, miként lehet Európában erősnek megmaradni saját identitásunk, határaink, vállalkozásaink, családjaink védelmével" - magyarázta Meloni.

Magyarország 2010-ben olyan állammodellt hozott létre, amelyet Brüsszelből erősen támadtak - folytatta beszédét Orbán. De míg Brüsszelben sokan készen kapták a demokráciát, nekünk meg kellett érte küzdenünk - tette hozzá, aztán arról is beszélt, hogy eddig négy választást vesztett el, és négyet nyert meg.

Magyarország konzervatív struktúrájú ország. A magyar politikai térben az önök elnöke (Fratelli d'Italia) középen helyezkedne el, én tőle kissé jobbra állok - mondta.

2015-ben invázió indult el Európa felé - mondta a migrációra rátérve. Azt állítja, ő már ekkor látta, hogy az európai vezetők szemlélete lerombolja az európai életformát. A bevándorlás az ő ideológiai céljukat szolgálja, szavazókat importálnak, akiknek meg fogják adni az állampolgárságot. Míg mi úgy tekintünk Európára, mint nemzetek szövetségére - mondta Orbán.

A vele szövetségesekről, azt mondta, hogy Bécsben a baloldal megbuktatta a Szabadságpártot, a bajorok hátráltak, Olaszországban - ha jól értem - a kormányt leválasztották a népről és a baloldal visszavette a hatalmat.

Vannak a világon nélkülöző emberek, de a segítséget kell odavinni hozzájuk - mondta Orbán. Giuseppe Conténak is válaszolt. Azt mondta: "hallottam, hogy délután kollégám azt javasolt önöknek, hogy faggassanak engem arról, hogy Magyarország miért nem segíti Olaszországot a menekültek átvételével". Erre azt válaszolta, hogy van, amiben tud segíteni Magyarország Olaszországnak: a menekültek kvóta szerinti átvételében nem, de a menekültek hazatelepítésében igen. (Conte a híradások szerint egyébként nem ezt javasolta a közönségnek, hanem azt, hogy kérdezzék meg Orbántól, miért nem követte a Fidesz Matteo Salvinit abban, hogy a Néppárttól jobbra álló európai pártszövetséget alapítsanak.)

Balog Zoltán szerepe a keletnémet menekültek átengedésében

Orbánt az előadás második részében arról kérdezte az olasz műsorvezető, hogy hogyan emlékszik a vasfüggöny lebontására. Erre Orbán azt mondta, hogy mivel a Fidesz már 1988-ban létezett, és azt állítja, ebben is aktív szerepet játszottak: az egyik volt minisztere, egy lelkipásztor, Balog Zoltán volt ténylegesen a segítője a keletnémet menekülteknek.

Arra is felhívja a figyelmet, hogy Magyarországon a német újraegyesítésnek nagyobb volt a támogatottsága, mint a németeknél, mert szerinte mi már akkor tudtuk, hogy a szovjetek akkor nem jönnek vissza, ha lesz egy geopolitikai átrendeződés, és a mi szabadságunkat a német újraegyesítés pecsételi majd meg.

Arra a kérdésre, hogy az 1956-os forradalom szabadságkeresése mennyire maradt meg, azt válaszolta:

a magyar egy meggyötört nép, és a gyógyulás útján van, de még egyáltalán nem gyógyult meg.

A kommunizmus örökségét nem csak gazdasági, de lelki értelemben is nyögjük még, mondta, felsorolta, hogyan vesztett el az ország több százezer embert a II. világháborúban, hogyan vesztettünk egy nagyon erős zsidó közösséget, amelyet a németek kiirtottak. Ezután a legdurvább kommunista diktatúra következett, százezrek menekültek el, aztán leverték az 56-os foddadalmat a szovjet tankok, mire megint kiment 200 ezer ember. Iszonyatos vérveszteségeket szenvedtünk - mondta Orbán, kész csoda, hogy még élünk.

Egyvalamit megtanultak a magyarok, mondta Orbán, felhívva a figyelmet arra, hogy nem Olaszországról beszél: "a kommunisták csak az erőből értenek". Magyarország volt az az ország, ahol ténylegesen megölték a kommunistákat az utcai harcokban, aztán a kommunisták a szovjetekk

el bosszút álltak, de megtanulták, hogy ha túllépnek egy határon, "akkor nekik megyünk". Ezért bevezették a megtorlás után a legliberálisabb kommunista rendszert - mondta Orbán, visszavettek az elnyomásból, ha a nép nem foglalkozik politikával.

A fizikai ellenállás benne van a magyarokban, mondta Orbán, majd azzal büszkélkedett, hogy az 1990-ben alakult első magyar parlament elfogadta az 56-os forradalom emlékét megörökítő törvényt.

Amikor arról kérdezték Orbántól, hogy a politikája hogyan áll most Európában, azt mondta, nehéz helyzetben, nagy próbatétel előtt állnak, és ezt a problémát a migráció okozza. Mert vannak országok, ahol már 30-40 éve tart a beszivárgás, és ezekben a népesség 5-10-15 százaléka nem a keresztény kultúrához tartozik. Ezek az országok azzal a dilemmával foglalkoznak, hogy hogyan élhet együtt a két különböző kultúra, míg mások azt mondják, hogy ők nem akarják, hogy két kultúra éljen egymás mellett - magyarázta a miniszterelnök, és ide tartozik Magyarország is, ahol nulla a muszlim bevándorlás, nincs együttélés, keresztény társadalom van. "És mi azon dolgozunk, hogy ne legyenek olyan dilemmáink, mint amilyenek önöknek vannak" - mondta a közönség felé fordulva. "Minden népnek joga van eldönteni, hogy kikkel akar együttélni", mondta Orbán, de szerinte a két tömörülés különböző képpen látja a világot, és nagy kihívás ebből közös Európát csinálni. De legalább oda el kell jutnunk, hogy meg merjük fogalmazni ezt a problémát - mondta.

Orbán azt mondta, az olasz és nyugat-európai vezetők úgy döntöttek az elmúlt évtizedekben, hogy nagy néptömegeket engednek be országaikba, mert úgy vélik, ezek a hazai lakossággal keverednek majd, és az együttélés egy magasabb minőséget hoz, mi magyarok viszont azt gondoljuk, hogy nem jön létre együttélés, és nem jön létre integráció, "és a végén nem együtt, hanem egymás mellett fogunk élni", és fenyegetést jelent egyik csoport a másikra. Ez a filozófiai megközelítés teljesen különbözik nyugaton és Közép-Európában.


Orbántól azt kérdezték, mesélje el, amikor a korábbi olasz miniszterelnökkel Paolo Gentilonival találkozott (ő 2016-2018 között vezette a kormányt), és azt ígérte, hogy kész segíteni Olaszországnak a menekültkérdésben. De hogyan segítene Magyarország Olaszországnak, ha nem hajlandó elfogadni a menekültek újraelosztását? - kérdezte a műsorvezető.

A magyar kormányfő először arról kezdett beszélni, hogy Gentiloniban egy finom úriembert ismert meg, akivel nehéz vitái voltak, mivel Gentiloni Juventus-szurkoló. "Én meg a Berlusconi barátja vagyok. Ez egy probléma. De ezen túljutottunk." - tette hozzá elviccelve a választ, utalva arra, hogy Belusconi az AC Milanhoz köthető.

Mi három módon tudunk segíteni, folytatta aztán: 1. pénzügyi segítséget viszünk oda, ahol a baj van, iskolákat, kórházakat építünk, templomokat újítunk fel Afrikában és Közel-Keleten. 2. A V4-ek pénzt adományoztak Afrikának, főleg Marokkónak, hogy a migránsokat tartsák ott. A harmadikat már nem tudta elmondani, mert arról kezdett egy műsorvezetői közbevetésre beszélni, hogy annak idején Berlusconinak is volt egy megállapodása Khaddafival, hogy visszatartja a migránsokat, ezért is nem akarták az olaszok bombázni az ő rezsimjét.

A Magyarország elleni, 7-es cikkely szerinti eljárásról Orbán azt mondta, az csak egy bosszúhadjárat, és biztos benne, hogy ha befogadnánk a migránsokat, akkor hirtelen a jogállamiságban sem találna Brüsszel kivetni valót.
A magyar médiahelyzetet ért brüsszeli kritikákról azt mondta, szerinte Nyugat-Európában a média nagy része lelkében, történetében, filozófiájában és értékrendjében meggyőződésesen baloldali és liberális. Ha csak az újságírók szavazhatnának egy parlamenti választáson, akkor a nyugat-európai országokban 90-10 arányban a baloldal nyerne - mondta. "Ez a helyzet" - szögezte le.

Amikor a műsorvezető közbevetette, hogy "az újságírók a dolgukat végzik", Orbán azzal válaszolt, hogy ő ezt nem kritikának szánta, hanem megpróbálta leírni a helyzetet.

"Magyarországon ez nem így van, ha a magyar médiára vetünk egy pillantást, akkor a baloldalnak maximum 60, de inkább csak 50 százaléka van, és a keresztény-konzervatív jobboldalnak szintén 45-50 százaléka" - mondta.

Azt mondta, szerinte ma "Magyarországon nem lehet összevissza beszélni, euróblablát, píszít beszélni", "mert másnap a konzervatív sajtó megírja, hogy ez mekkora szamárság".

"Magyarországon a különböző irányultságú nyilvánosság között van egy nyílt verseny"

- állítja Orbán, vagyis az ő beszédéről is megírják majd, hogy milyen fasiszta beszédet mondott, meg azt is, hogy milyen remek beszédet, aztán az emberek eldöntik, melyiknek hisznek.

Orbán szerint a píszí diktatúrájában élünk, tehát ha összehívnák az európai miniszterelnököket, és egy őszinte vitát kezdeményeznének, akkor az nem sikerülne, meg meg van határozva, hogy mit szabad és mit nem szabad mondani. Nem jogilag, hanem ha olyat mondanak, amit nem szabad, akkor össztűz alá veszik őket. "Az én európai miniszterelnök kollégáim ettől szenvednek" - mondta.
Oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson! - köszönjük >>
Ez is érdekelhet:
Karácsony: Budapest nem gondolhat magára, nem lehet önző
3 éves kisgyerek tűnt el: Menekülteket szállító hajóval ütközött a görög parti őrség
Balhé a Jobbik megemlékezésén - hazaárulók, hazaárulók kiabálták
Hírhez tartozó kép:
Karácsony: Budapest nem gondolhat magára, nem lehet önző
3 éves kisgyerek tűnt el: Menekülteket szállító hajóval ütközött a görög parti őrség
3 éves kisgyerek tűnt el: Menekülteket szállító hajóval ütközött a görög parti őrség
Balhé a Jobbik megemlékezésén - hazaárulók, hazaárulók kiabálták
Vér nélküli volt az 1956-os forradalom – jelentette ki a Fidesz
Aki nyugodtan kijelenti rajta kívül nincs más alternatíva az nem kormányozni, hanem uralkodni akar! - Orbán Viktor
Dráma: Közvetlenül a felszállás után csapódott a földbe egy repülőgép
Megtámadták az Aurórát, felgyújtottak egy szivárványos zászlót
Egy életet ledolgoztak, mégis munkára kényszeríti a nyugdíjasokat a kormány
Magyar kormány: Ideje erőforrásként tekinteni a nyugdíjasokra
Nem lesz ellenzék Debrecenben
Hihetetlen, miért nem beszél szabadtéri rendezvényen Orbán
Pikó rendőröket kért a megtámadott Aurórához
Hatalmas harapásnyomot találtak egy óriás cápa fején, a kutatók se tudják, mi okozta
A méhek erőteljesebb védelmét követeli az Európai Parlament
Trump: nagy siker, ami a török-szíriai határnál történt
Olyan hidegfront érkezik hétfőn amit sokáig nem felejtünk el
Nem Bulgáriában szállt fel a kamionra az a 39 ember, akit holtan találtak egy kamionban
Elképesztő: ezt találták a soproni férfi otthonában a rendőrök
Retro: Tüntetésről vitték el a rendőrök Orbán Viktort, gumibottal estek neki a rendőrök a tiltakozóknak
Tovább küzdenek a solymári gázrobbanás során két emeletet zuhant férfi életéért
Egy elszabadult kutyust mentett meg a gázolástól Jake Gyllenhaal
Súlyos baleset az M3 kivezető szakaszán: busszal ütközött két autó
Gyurcsány keményen beleszállt Orbán Viktorba az október 23-ai beszédében
Ittasan vezetett az a férfi, aki elgázolta az úttest mellett füvet nyíró férfit
Sok helyreigazítás volt már a magyar sajtóban, de ilyen még egy sem
Kunhalmi büszke az eredményekre: Sikerült megakadályozni, hogy Orbán rendszere nyílt diktatúrává váljon
Még mindig aggasztóan rossz a levegő a magyar városokban
Két cicája mentette meg egy házaspár életét
Ronaldo visszavonulásától hangos a világsajtó
Ismét előkerült a Soros-ösztöndíjért könyörgő Orbán Viktor levele
Borkai Ádám 750 ezres hátizsákja jobban kiverte a biztosítékot mint a több tíz milliós luxus autója
Borkai bukhatja az olimpiai életjáradékát - teljesen padlóra küldik
Milliós gyerektartásra kötelezték Pécsi Ildikó fiát
Újra nő az üzemanyagok ára
Ingyen tűzifát oszt a kormány a lakosságnak
Halálra éheztették 9 hónapos kislányukat
Rossz hír Magyarországnak: Menekültek százezreit küldhetik vissza a németek
Orbán Viktor kebelbarátja, titokban Soros fiával találkozgat
A szerb elnök imádja Orbánt: szerinte Budapestet nem vesztette el a Fidesz
A szerb elnök szerint Borkai nagyon rátermett ember
Budapesti káosz: terelésekre, menetrend-változásokra kell készülni
Hazugság-hazugság hátán: az ár és az időtartam sem stimmel a kormány trieszti kikötővásárlásával
39 holttestet találtak egy kamionban
Orbán szabadságharcosként tekint magára: elfut a víz, és csak a kő marad, de a kő marad
Orbán Wass Alberttel üzent október 23-án
Nemzeti ünnepünk alkalmából Áder János megtekintett egy hidrogéntöltő állomást Japánban
Hivatalos: Kim Dzsong Un elrendelte a Dél-koreai szállodák lerombolását
Kisgyermek is megsérült az M1-es autópályán történt balesetben
Rendőrkézre került a román férfi: ő művelhette ezt a szörnyűséget a kőbányai lakásban
Meghalt a legendás magyar futballista
Orbán Viktor családja is érintett a török harci járművek vásárlásában
Külföld: Magyarország miniszterelnöke a szabadság napján elbújik a tömeg elől
A budapesti vezetők felelőssége, ha félkész betonmonstrumok maradnak a Városligetnél
Szerbia elnöke tévéinterjúban méltatta Borkai Zsoltot
Szörnyű dolgot műveltek egy 72 éves éjjeli őrrel a fiatalok Budapesten
Pécsi horror: élettársa fojtotta meg a holtan talált nőt
Vajna Tímea nyilatkozott balesetéről: nem győzött köszönetet mondani a mentőknek
Már milliárdokról beszélnek Borkai ügyében és még az értelmiségek is a fejét követelik
Kövér: Biszku Béla egy utolsó, mocs*kos gyil*kos, megbocsáthatatlan, hogy nem volt elszámoltatás
Kövér: nagyobb a sajtószabadság mint kellene
New York Times: Az amerikai nagykövet Orbán embere és nem Trumpé
Visszavonultak a szíriai kurdok
Az eddigi legbrutálisabb megszorításra készül az Audi
Erdogan és Putyin megállapodtak, mi legyen a kurd területekkel
Kövér a kurdokról: Európa a miénk, Szíria az övék
Január 31-ig csúszhat a Brexit, ha a tagállamok ezt elfogadják
18 milliárd forintnyi közbeszerzést nyertek el a Borkai-botrányban
Magyar kormány: Legyenek fizetős egészségügyi ellátások
Segíts egy megosztással: nem ment haza ez a kislány
Győrben megint botrány van: Helyi orvosok és vállalkozók mentek neki Borkainak
Agydaganatot állapítottak meg a fiatal magyar kosarasnál
Nyomozás indult hűtlen kezelés miatt Borkai ellen - a Fidesz már nem áll mögötte
Személyes adattal visszaélés miatt nyomoznak Borkai ellen
Összezsugorodott az ózonlyuk ez nem jelent jó
Mészáros öccse állami megbízáshoz jutott 3 milliárd forint értékben
Gyanúsan engedékeny lett Orbán: Állunk Karácsony rendelkezésére
Orbán kormány: Állunk Karácsony rendelkezésére
Kiürült az újpesti városháza, egyszerre negyvenen mondtak fel
Kossuth rádió: a Fidesz-KDNP-nek 2010 óta nem volt ilyen jó eredménye
Cristiano Ronaldo botrány: a DNS-ét megtalálták a bántalmazott nővel kapcsolatban
Németország: Magyarország döntse el, hogy EU-tag akar-e maradni
Az alakuló testületi ülésen mondott le a Fidesz támogatta polgármester
Borkai helyettese mondja az ünnepi beszédet - az első alkalom hogy egy polgármester bujkál
Botrány: 40 ember felmondott az újpesti városházán
Johnson előrehozott választással fenyegeti a parlamentet
Karácsony \"a budapestiekhez fordul\" a stadionberuházások ügyében
Mészáros üzlettársán keresztül szerez török harci járműveket Magyarország
Orbán felajánlotta, hogy leállítja a Liget-projektet és a stadionépítéseket
Stadionokat pompásan tud építeni a kormány, de az új tanuszodáknál már az alapokat sem sikerül kiásni
A bajai Fidesz értelmetlen szöveggel reagált a felajánlott alpolgármesteri posztra
Borkait elintézik: Két nyomozást is indított a Nemzeti Nyomozó Iroda
Egy magyar rendőr fogadta örökbe a kutyust akit a gazdája egy motor után kötött
Borkai-botrány: Steinmetz már meg is kereste a MOB-ot
A magyar kormány szerint Kövér László higgadtságát dicsérte, amikor primitív fajankónak nevezte Hadházy Ákost
Hadházy feljelentést tesz a parlamenti akciója után
Miskolci hihetetlen történet: Tevét gázolt egy autós
Erős fotó: üres mappák fogadták az új polgármestert
Mészároson keresztül szerez török harci járműveket a Honvédség
Pert nyert egy férfi a Fidesz ellen, mert nem tudták igazolni, honnan szerezték meg az e-mail-címét
Négy kamion rohant egymásba az M0-son
Felrobbant egy családi ház Solymáron, kirepült az emeletről egy férfi
Ugyanazok nyerték a hatoslottót, akik szokták
Súlyos büntetés kaphat a TV2 és az Origo
Junckerhez fordultak az európai bírák Orbán viselkedése miatt
Orbán Viktor: Magyarország egy klímabajnok
A kormány szerint nincs klímavészhelyzetet, de dolgoznak egy klímastratégián
Az óvodák államosítása a cél: Az óvodások is bekerülnek a Nemzeti Alaptantervbe
A motorja után kötve vonszolta kutyáját egy zempléni férfi
Orbán fél: eltűnt a korábbi magabiztosság
Borkai fiának bejött az élet - luxus fizetés, luxus autó
Segíts egy megosztással - nem érkezett haza a kis Norbi!
Orbán üzent Karácsony Gergelynek
Eljárás indul az Origo és a TV2 ellen rágalmazás miatt
Naszályi maradt az I. kerület polgármestere
Uzsorázás miatt ítélték el a frissen megválasztott polgármestert
Hivatalos: Pikó is marad polgármester
Kétszer annyian lettek a kisberényi választók, új szavazást kell tartani
Ötvenöt elefántot ölt meg az aszály
Egy mondattal elintézte a Magyar Püspökség a Borkai dolgot
The Times: Orbán Ukrajna ellen hangolhatta Trumpot
Orbán Borkairól: Beteg dolognak tartom, ha valaki felvételeket készít
A közmédia teljesen kiborult amiért a parlamentben megzavarták Orbánt
A busz sofőrjével szállíttatta a kok*aint egy zalai díler
Gundel Takács Gábor visszamenne a köztévéhez
Ingyen piáért vehették a voksokat Pázmándon - feljelentést tettek választási csalásért
Terry Black nevelt gyermekei: A legfájdalmasabb, hogy nem tudjuk még eltemetni sem
Képtelen lábra állni súlyos balesete óta Csűrös Karola
A Fidesz vezetői sem tudják, merre tovább
Újabb parlamenti cirkusz: Orbán egy közönséges bűnöző, akit meg el fogunk számoltatni
Kövér remegő hangon fenyegette meg Jakab Pétert
Kicsin múlott, hogy a fideszesek nem ütöttek a parlamentben
Segíts egy megosztással - küzdenek az életükért
Belgium: Orbánt a politika trágyadombjára kell küldeni
Orbán: Magyarország, a növekvő bérek és a tisztességes időskor hazája
Miniszterelnök úr, jó étvágyat kívánok a narancsos buktához - durván beszóltak Orbánnak
Kőbánya: Beszakadt az út egy kamion alatt
Tízmilliót osztott ki Norbi
Nyomozás indult Borkai ellen: amennyiben a vádak igazak, börtönbe is kerülhet
Vége a türelmi időnek: a magyarok döntsék el, hogy az EU-val tartanak-e
Hazudott a francia tanár a terroristákról, saját magát vágta meg
Terrorellenes Iszlám-szövetség alakult az ISIS ellen
Tengerbe fulladt az egész családja, mindenkit maradásra buzdít Szíriában
Ismét tömegverekedések és gyújtogatások voltak Németországban
Eltiltja-e gyermekét Liptai Claudia Gesztesitől?
THE POST
Amit látsz, az a hír, amit tudsz, az a háttér, amit érzel, az a vélemény!
COPYRIGHT © 2019. minden jog fenntartva